:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IMAX - MISSION TO MIR
IMAX - MISSION TO MIR
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-08-29
FILM
Op enkele tientallen jaren tijd is de mens ver gekomen, van het experimenteren met raketten tot het langdurig verblijven in de ruimte. We gaan mee op reis in deze gewichtsloze wereld en volgen kosmonauten en astronauten op hun voorbereidingen voor een verblijf op het Russische ruimtestation MIR. De Amerikaanse astronauten volgen een twee jaar durende opleiding in het Russische ruimtecentrum. Tegelijkertijd gaan er Russische kosmonauten naar de Verenigde Staten om daar kennis op te doen en zich voor te bereiden op een vlucht met de Space Shuttle. Dit alles is mooi in beeld gebracht en bevat ook een geschiedenislesje over de (voormalige) spannende ruimtewedloop tussen de twee grote kernmachten.

BEELD EN GELUID
Een degelijke transfer met een scherp beeld, maar niet vrij van trillingen. Die zijn te wijten aan het onstabiele bandtransport van de Imax-master. Een mooi zuiver klankbeeld dat gebruik maakt van alle beschikbare kanalen. De subwoofer toont zijn kunnen bij de lanceringen van de Russische raket en de Amerikaanse Space Shuttle.

EXTRA’S
Een achter-de-schermen-filmpje (5 min. 30) toont eigenlijk niet zoveel nieuws. Meestal maakt men gebruik van de beelden uit de documentaire of vertelt men over wat in de documentaire al aan bod is gekomen, plus een Imax-trailer van één minuut. Een mager lijstje. We vermelden nog dat de extra’s geen Nederlandse ondertiteling hebben.

CONCLUSIE
In een ruimtestation rondzweven is een belevenis die iedereen wel eens zou willen meemaken. Maar dat is momenteel alleen voor een select groepje weggelegd en de overgrote meerderheid zal genoegen moeten nemen met deze Imax-documentaire.


cover
Studio: Warner

Regie: Ivan Galin, James Neihouse
Met: Verteld door August Schellenberg

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
39 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931080125


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Turks
Extra's:
• Achter de schermen
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij