:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROGUE ASSASSIN
ROGUE ASSASSIN
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-05-14
FILM
I spend more time learning about Buddhism than English, which is why my English today is still bad. (Jet Li)

Het zal sommige filmfans wel een zorg wezen, maar de hoogdagen van de traditionele actiefilm lijken definitief voorbij. Het zijn niet alleen de haren van vroegere helden als Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stallone die met de dag grijzer worden, ook halen de actieprenten slechts met mondjesmaat de bioscoopzalen en worden de meeste films van dit ten dode opgeschreven genre vaak rechtstreeks op dvd of Blu-ray uitgebracht. Rogue Assassin, die buiten de Benelux gewoon de titel War kreeg, is gedraaid door Philip G. Atwell die eerder in de muziekwereld furore maakte met het regisseren van videoclips van Xzibit en 50 Cent. Voor zijn filmdebuut liet de cineast zich ontegensprekelijk inspireren door de ontelbare actiefilms die de jaren 80 en 90 sierden, of riep daar iemand ontsierden?
 

Jack Crawford (Jason Statham) is een FBI-agent wiens professionele hulp steeds gevraagd wordt bij het onderzoek naar afrekeningen tussen de Japanse Yakuza en de Chinese Triaden. De wetsdienaar heeft van zijn beroep zijn leven gemaakt, toch draagt hij een zware erfenis omdat drie jaar geleden de huurmoordenaar Rogue (Jet Li) zijn partner Tom en diens kind doodde. Crawford is er het hart van in dat hij nooit de boef achter de tralies kreeg, toch krijgt alles een nieuwe wending wanneer hij een overval op een nachtclub door de Japanse Yakuza onderzoekt, want de kogels die gebruikt zijn bij deze misdaad leiden onverwachts naar Rogue. Op het eerste gezicht lijken de moorden niet meer dan een doorsneeklus van de huurmoordenaar, maar al gauw merkt Crawford dat Rogue op sluwe wijze de twee maffiabendes tegen elkaar uitspeelt. Er ontstaat een kat-en-muis-spel dat vergezeld wordt door heel wat gewelddadig spektakel zoals je alleen van Li en Statham kan verwachten.
 

In Rogue Assassin tref je geen verrassingen aan, want niet alleen wordt de vakkundige knokfilm gekenmerkt door een net iets te grote voorspelbaarheid, ook pikt Atwell schaamteloos alle hoofdingrediënten uit eighties-klassiekers als Lethal Weapon en Black Rain. Liefhebbers van het genre zullen zich anderhalf uur vermaken met deze onderhoudende, routineuze actiefilm, toch leg je de dvd na afloop onderaan de stapel en dat is waarschijnlijk de plaats waar deze actieprent thuishoort. Dit is vooral jammer voor Jet Li, de Aziaat die na twintig jaar in Hollywood te hebben geleefd nog geen vijf woorden behoorlijk Engels spreekt, want hij blijft tot op vandaag nog steeds één van de betere acteurs in het martialarts-genre. De kaalkop met stoppelbaard die door sommige fans tot de koning van het huidige actiegenre is gekroond (en natuurlijk hebben we het over Statham) vertolkt gewoon de rol die hij in al zijn andere films speelt: zijn tegenstanders in elkaar timmeren en zo weinig mogelijk zijn mond openen.
 
BEELD EN GELUID
Het beeld is meer dan behoorlijk, wat meegenomen is voor een dvd die tegen een zeer lage prijs wordt aangeboden. Geen filmgrain en zowel de stoere sportauto’s als de vele ultramoderne gebouwen schitteren op je scherm. Ook met het geluid van de film zit het snor. De vele explosieve gevechtsscènes blazen je homecinema tot leven.
 
EXTRA’S
Er zijn geen extra’s op deze dvd.
 
CONCLUSIE
Rogue Assassin is een routineuze actiefilm die niks nieuws aan het genre bijdraagt, toch zijn zowel Jet Li als Jason Statham in topvorm en dat is al een reden waarom liefhebbers van dit soort films het debuut van Philipp G. Atwell een kans kunnen gunnen.
 

 cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Philip G. Atwell
Met: Jet Li, Jason Statham, Devon Aoki, John LOne

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045212513


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij