:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEDIANERAS, BUENOS AIRES IN TIMES OF VIRTUAL LOVE
MEDIANERAS, BUENOS AIRES IN TIMES OF VIRTUAL LOVE
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-05-06
FILM
Volgens Martín is Buenos Aires een wel heel aparte stad die, gewoon door haar uitzicht, weergeeft hoe het gesteld is met de mensen die er leven. Hoewel de bewoners van Buenos Aires uiterst dicht op elkaar leven, is de afstand tussen hen nog nooit zo groot geweest. Iedereen heeft zijn eigen appartementje, waarvan de grootte kan variëren van een ruime vijfkamerflat tot een zogenaamde schoendoos, en weet amper wie zijn buren zijn.


Aanvankelijk woonde Martín samen met zijn Amerikaanse vriendin en hun hondje Susú totdat zijn vriendin na een vakantie bij haar familie besliste niet meer terug te keren naar Buenos Aires. Martín bleef alleen achter met Susú. De vele eenzame uurtjes thuis, gecombineerd met zijn job als webdesigner die ook maar weinig menselijk contact vraagt, hebben ervoor gezorgd dat Martín stilaan veranderd is in een lichtjes mensenschuwe, teruggetrokken man. Gelukkig is er nog het internet, wat zijn venster is op de buitenwereld. In chatrooms legt Martín immers veel gemakkelijker contacten.


In het gebouw recht tegenover woont Mariana, een jonge architecte die nog maar weinig gedaan heeft met haar diploma. Anderzijds geniet ze wel van haar job als etalagebouwer. Ook Mariana heeft te lijden onder de eenzaamheid die de metropool teistert. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, woont Mariana opnieuw op haar eentje in haar vroegere appartement. Hoewel Mariana en Martín elkaar af en toe wel tegenkomen, lijkt de kans bijzonder klein dat de twee elkaar ooit echt zullen ontmoeten. Maar misschien dat het toeval hen toch een handje wil helpen?

In Medianeras legt regisseur Gustavo Taretto op een simpele, maar aangrijpende manier de eenzaamheid van het leven in de grote stad vast. We zien twee verschillende verhaallijnen, die van Martín en Mariana. Hoewel de twee een heel ander leven leiden, hebben hun levens toch ook heel wat gemeenschappelijk. Medianeras is Taretto's eerste langspeelfilm en die is meteen een schot in de roos. Hoewel er eigenlijk maar weinig effectief gebeurt in deze prent, verveelt Medianeras toch geen moment. De film straalt een sobere schoonheid uit die ongetwijfeld heel wat kijkers niet onberoerd zal laten.


BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit in Medianeras is niet meteen om naar huis over te schrijven. Er zit heel wat ruis in het beeld en de helderheid van de kleuren en de contrasten zijn aan de povere kant. Dit valt vooral op in de beelden van Buenos Aires die getoond worden tijdens de film. Met de geluidskwaliteit is het eigenlijk niet beter gesteld. Gelukkig is Medianeras een praatfilm die geen nood heeft aan speciale geluidseffecten.

EXTRA'S
Op de dvd van deze film vinden we een aantal trailers namelijk die van Medianeras, The Future, Les Amours Imaginaires en La Nana.

CONCLUSIE
Medianeras is een erg mooie film die geen moment verveelt. Uiteraard verschilt de film enorm van de typische romantische Hollywood-films, maar juist hierdoor is Medianeras een ware verademing. Een aanrader.


cover
Studio: Homescreen

Regie: Gustavo Taretto
Met: Javier Drolas, Pilar López de Ayala, Inés Efron

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
9

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717249479147


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
 Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij