:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONE FOR THE MONEY
ONE FOR THE MONEY
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-07-25
FILM
Toen de hilarische komedie Knocked Up een gigantische wereldhit werd, leek het er eventjes op dat Katherine Heigl was voorbestemd om een grote actrice te worden. Jaren later blijkt evenwel dat de filmfanaten zich schromelijk hebben vergist, daar de brunette tegenwoordig enkel nog in films opduikt die amper de bioscoop halen en waarvan One for The Money er zo één uit dat rijtje is. Soms faalt een prent reeds bij het kiezen van de titel, want geef toe One For The Money klinkt net als één van de ontelbare miskleunen die je in de rommelbakken van 1 euro kan aantreffen, niet? Nochtans is deze misdaadkomedie gebaseerd op de populaire boeken van Janet Evanovich waarin het hoofdpersonage ene premiejaagster Stephanie Plum is die op zoek gaat naar de schurken van Trenton. Na 18 boeken zijn de niemendalletjes een begrip geworden bij de lezers van Amerikaanse stationsromannetjes, doch vrezen we dat het op filmvlak bij deze ene poging zal blijven, want One For The Money is een kleine mislukking geworden.
 
Stephanie (Katherine Heigl) komt uit een arbeidersgezin en is net ontslagen uit het Macy’s-Warenhuis alwaar ze de warenhuismanager van de afdeling lingerie was. Ze heeft nog welgeteld 4 dollar op haar bankrekening staan en haar veel te dure auto kan elke minuut door een deurwaarder worden aangeslagen. Volgens Stephanies moeder heeft de brunette dringend een levenspartner nodig, maar de vrouw weet beter: ze wil een nieuwe baan waarin ze zich kan vinden. Ze klopt aan bij het kantoortje van haar neef Vinnie (Patrick Fischler uit de Mad Men) om te solliciteren voor de job van premiejaagster. Boeven die niet komen opdagen tijdens de hoorzitting in de rechtbank worden opgepakt door de werknemers van Vinnie en uiteraard is dat niet zonder enig gevaar. Zeker voor Stephanie die nog nooit in haar leven een pistool heeft vastgehouden en die nog niet de knepen van het gewelddadige vak onder de knie heeft. Gelukkig voor haar krijgt ze de steun van de oude (knappe) rot Ranger (Daniel Sunjata) die Stephanie wegwijs maakt in het criminele wereldje. De eerste opdracht die Stephanie aanvaardt is het opsporen van Joe Morelli (Jason O’Mara). Een keuze die niet toevallig is,  want niet alleen staat er 50.000 dollar op het hoofd van deze sluwe ex-politieagent, ook is hij de man die Stephanie heeft ontmaagd.
 
Neen, beste lezer, de boeken van Janet Evanovich zijn niet bepaald hoogstaande lectuur. Maar een doorgewinterde regisseur zou met zulke gegevens op zijn minst een avontuurlijke Bridget Jones of een nieuwe Miss Congeniality uit zijn of haar mouw moeten kunnen toveren, maar daar slaagt regisseur Julie Ann Robinson niet in. Wanneer u nog nooit de naam van deze vrouw heeft gehoord, is het niet nodig om jezelf te vervloeken daar deze dame tot dusver enkel maar de onbekende Disney-film The Last Song en enkele afleveringen van Grey’s Anatomy heeft ingeblikt. Het is overduidelijk dat Julie Ann Robinson niet de geknipte persoon is om achter een camera te staan, want niet alleen bezit de prent een hakerig scenario, ook zijn alle scènes oersaai gefilmd. One For The Money bevat te weinig actie om een actiefilm te zijn en is gewoon niet komisch genoeg om als komedie te worden bestempeld. Het gevolg is dan ook dat je zit opgescheept met een film die slechts weinig mensen zullen aanspreken. Zowat alle acteurs (inclusief Katherine Heigl) maken zich schuldig aan een hoge dosis overacting waardoor het soms lijkt alsof One For The Money eerder een parodie is. Leuk als achtergrondbeeld tijdens het eten van de boterhammen, maar een film om te koesteren (laat staan om van te houden) is deze actiekomedie (nou ja) niet geworden.
 
BEELD EN GELUID
Als er al iets positiefs te vertellen valt over dit vehikel dan is het de uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit, ten minste als je er rekening mee houdt dat One For The Money een goedkope productie is.
 
EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze dvd.
 
CONCLUSIE
Met een andere regisseur (en misschien zelfs andere spelers) zou One For The Money een Bridget Jones in een misdaadjasje zijn geworden, maar in de handen van Julie Ann Robinson is het niet meer dan een doorsneeaflevering van Ally McBeal.coverStudio: Paradiso

Regie: Julie Anne Robinson
Met: Katherine Heigl, Jason O'Mara, Debbie Reynolds, Daniel Sunjata, John Lequizamo, Sherri Shepherd

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032365


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij