:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEAD SURVIVORS
DEAD SURVIVORS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-08-28
FILM
David Brückner is een jonge Duitser die zich amuseert met het maken van goedkope zombiefilms en op wiens filmografie reeds prenten met welluidende titels als 500 Days Later (over inspiratie gesproken!) en Smoking Kills prijken. Dead Survivors is zijn laatste werkje dat aan het belabberde lijstje mag worden toegevoegd. Soms kan zo’n project tot een amusante verrassing leiden, maar bij deze amateurfilmer is dat niet het geval. Ook al merk je dat de crew met volle teugen geniet van zijn zombieavonturen, blijft het voor de kijker toch een slaapwekkende vertoning die niet meer geworden is dan het relaas van enkele jonge kerels die met een videocamera in de hand cowboy en indiaantje spelen.
 
Het scenario samenvatten is geen sinecure, Brückner vond het immers niet nodig om zijn film van een verhaal te voorzien. Zoals dat meestal het geval is in zombiefilms, wordt ook in Dead Survivors de wereld geteisterd door één of ander virus waardoor Moeder Aarde herschapen is tot een angstaanjagend oord van mensetende monsters. Chris Burnside (Michael Krug) is samen met enkele vrienden één van de weinige aardbewoners die deze ramp heeft overleefd. De tieners willen vluchten naar een schuilkelder in Arkham, maar vooraleer ze deze veilige plaats bereiken, moeten ze nog gedurende 80 minuten allerlei zombies en vijandige boeven een kopje kleiner maken. En jawel, beste lezer, hiermee hebt u meteen het volledige scenario van dit misbaksel gelezen. Toegeven, de legendarische George A. Romero-films zijn niet veel intelligenter, maar ze zijn ten minste grappig en dat is Dead Survivors jammer genoeg nooit. Het zal wellicht met het kleine budget te maken hebben, maar toch is het opmerkelijk dat je bij Romero (en uiteraard eveneens bij de talrijke klonen) een zombie door de kop moet schieten vooraleer hij het loodje legt, terwijl bij Brückner een eenvoudige karateslag volstaat. Door deze aanpak lijkt dit gedrocht dan ook bij momenten op een goedkope versie van één of ander afgrijselijk Chuck Norris-vehikel uit de jaren 80.
 
 
Dead Survivors is zonder twijfel één van de slechtste films uit het zombiegenre en ziet er even "opwindend" uit als een waardeloze video-opname van enkele gabbers die een partijtje paintball spelen. De special effects zijn ronduit lachwekkend (en bovendien slecht uitgevoerd) en de dialogen (als je het al dialogen kan noemen) bestaan uit  de grootste clichés die u maar kan bedenken, of wat dacht u van een afgezaagde oneliner als “Rest In Pieces”? Brückner en zijn vrienden hebben zich zonder twijfel vermaakt, maar voor de filmliefhebber (en jawel, zelfs voor wie verzot is op pulp) blijft het bekijken van deze zombiefilm puur tijdsverlies. Nooit grappig, nooit schokkend, nooit spannend, wel 80 minuten vervelend.
 
BEELD EN GELUID
Voor een DIY-opname valt de beeldkwaliteit best mee en is de soundtrack zonder twijfel het sterkste punt van de film, de dark ambient-klanken komen immers aardig in de buurt van wat In The Nursery doet. Helaas zitten we wel met de potsierlijke Engelse dubversie opgezadeld waarvan het geluid en de beelden niet simultaan zijn.
 
EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze dvd, maar wie wil er nu zijn tijd verspillen met het bekijken van aanvullend materiaal over deze onzin?
 
CONCLUSIE
Een zombiefilm is meestal niet echt een originele film, maar toch slaat Brückner met Dead Survivors alles. De film heeft geen scenario, maar is enkel gebaseerd op gevechtscènes die zo slecht zijn gefilmd dat de “regisseur” er zich zou voor moeten schamen. Barslecht en absoluut te mijden troep. Waar ligt die dvd van The Night Of The Living Dead nu ook al weer?cover
Studio: Filmfreaks

Regie: David Brückner
Met: Michael Krug, Julia Köhler, Tino Dörner, Ida Marie Unger, Stephan König, Marie Weigt

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
2/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717903483251


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij