:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CABIN FEVER 2 - SPRING FEVER
CABIN FEVER 2 - SPRING FEVER (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-09-09
FILM
In de filmindustrie is er een regel die bepaalt dat succesvolle films één of meerdere sequels moeten krijgen. Deze gewoonte geldt uiteraard in het horrorgenre, want het blijft nog steeds de ultieme natte droom van iedere filmstudio om met een minimum aan financiële middelen een maximale winst te behalen. Toch werkt deze truc zelden (Final Destination of Saw zijn hier wellicht de mooiste uitzonderingen van), want vaak eindigen deze films regelrecht op dvd. Dat was ook het geval met het "vervolg" op Cabin Fever, de onverwachte horrorhit uit 2002. Niet alleen is de naam van bezieler Eli Roth nergens meer te bespeuren, ook bleek regisseur Ti West zo ontgoocheld te zijn dat hij pardoes vroeg om zijn naam te wijzigen in het pseudoniem Alan Smithee. Het voorstel van West werd geweigerd, maar toch hoeft de maker van The House Of The Devil en The Innkeepers (inderdaad, horrorfilms waar nog geen kat heeft van gehoord) zich niet te schamen voor deze vermakelijke horrorprent. Neen hoor, de criticasters hebben gelijk als ze beweren dat deze sequel niets te maken heeft met Roths origineel, maar laat dat voor één keer een voordeel zijn omdat Cabin Fever 2 geen inferieure kopie van de cultfilm is geworden, maar wel een hilarische prent die heerlijke herinneringen oproept aan talrijke B-films uit de jaren 80. Zo slecht dat het goed is? Niet echt, Ti West beschikt wel niet over het cinematografische talent waarmee hij de kijker kan betoveren, toch is er hij in geslaagd om een onderhoudende horrorkomedie te regisseren die ergens het midden houdt tussen The Night Of The Living Dead en American Pie.

Het vleesetende virus uit de eerste Cabin Fever-film heeft zich verspreid naar een afgelegen riviertje dat eigendom is van een bedrijf dat mineraalwater produceert. Als het eerste slachtoffer na een zwempartij uit het vervuilde water stapt, wordt dat door een schoolbus aan flarden gereden. De krankzinnige sheriff Winston (vertolkt door de hilarische Giuseppe Andrews die ook in het eerste luik van de partij was, gaat ervan uit dat het om een eland gaat. Het ongeval wordt dan ook als een formaliteit afgehandeld, doch schrikt de domoor zich een hoedje wanneer hij na het opmaken van de nodige documenten een schoen aan een tak ziet bengelen. De wetsdienaar besluit om wijselijk zijn mond te houden, maar algauw blijken de scholieren die op de bus zaten besmet te zijn door het virus. Wat een eindejaarsbal moest worden om nooit te vergeten, ontaardt in een bloederige slachtpartij waarin het aantal liters nepbloed niet is bij te houden.

Meer moeten we over het verhaal niet vertellen, want dat zou alleen maar een domper op de pret zetten. De liefhebbers van het hardere horrorwerk zullen misschien ontgoocheld zijn omdat het eerste slachtoffer pas na dertig minuten valt (wat inderdaad vrij laat is voor een horrorprent die amper 86 minuten duurt), maar dat wordt goed gemaakt door een onderhoudend eerste deel dat zeker de fans van komedies als Superbad en The Hangover zal plezieren (stoute humor dus!). De cast bestaat uit een resem onbekende acteurs en ook al zit er niet onmiddellijk een nieuwe Leonardo DiCaprio tussen deze jonge wolven, spelen alle acteurs toch meer dan behoorlijk en vooral met zeer veel enthousiasme. U hebt dit verhaal ongetwijfeld reeds honderd keer de revue zien passeren in de talrijke Romero-klonen die de filmgeschiedenis rijk is, maar wat zou het? Cabin Fever 2 is een pretentieloze horrorkomedie die de liefhebbers van het genre anderhalf uur zal verheugen. Een weetje voor de fervente fans: producer Lauren Moews is op zoek naar een regisseur die zich wil ontfermen over het derde deel van de Cabin Fever-reeks. Wordt dus zonder twijfel vervolgd.

BEELD EN GELUID
Of de aanschaf van deze film op Blu-ray de moeite loont of niet is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Wegens het kleine budget waarmee Cabin Fever 2 is opgenomen zijn niet alle beelden loepzuiver, maar anderzijds wordt dit blauwe schijfje tegen zo'n lage prijs aangeboden dat deze kritiek weinig steek houdt. Het geluid is wel geslaagd, ook al is het een beetje wennen aan een horrorkomedie waarvan de soundtrack hoofdzakelijk uit disconummers bestaat. Geloof ons, Born To Be Alive van Patrick Hernandez zal nooit meer hetzelfde klinken.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Sommige kwatongen zullen je doen geloven dat het tweede deel van Cabin Fever te mijden troep is. Wie echter van hilarische horrorkomedies houdt en kon lachen om films als Superbad zal ongetwijfeld veel plezier beleven aan deze prent. Je moet niet steeds geloven wat men schrijft, gun deze film een kans!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Ti West
Met: Michael Bowen, Noah Segan, Rider Strong, Alexei Wasser, Marc Senter, Alexander Isaiah Thomas

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664067031


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij