:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OUR IDIOT BROTHER
OUR IDIOT BROTHER
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-09-24
FILM
Met een titel als Our Idiot Brother verwacht je misschien een ondeugende komedie zoals Superbad of Project X, doch is de nieuwste prent van Jesse Peretz eerder een brave feelgoodfilm zoals we die op woensdagavond op Vijf TV kunnen zien. Our Idiot Brother verveelt weliswaar geen seconde, maar eens de aftiteling op het scherm verschijnt, ben je hem alweer vergeten. Nu ja, Jesse Peretz heeft steeds een patent op dit soort films gehad, denk maar aan het Amanda Peet-vehikel The Ex, of bent u hem al vergeten? Samen met zijn zus Evgina schreef Jesse het scenario van deze flauwe komedie en meteen was het duidelijk dat hun maatje Paul Rudd (de ster uit Knocked Up en The 40 Year Old Virgin) de hoofdrol zou vertolken. Ofschoon Paul Rudd nooit grappig is, ligt de schuld van het falen toch eerder bij Peretz, want zowel de regie als het verhaal zijn oersaai.

In iedere familie kan je wel een idioot vinden, toch bakt Ned Rochlin (Paul Rudd) het wel zeer bruin. Deze hippie denkt nooit echt na over zijn daden en hij drijft het zelfs zo ver dat hij een zakje marihuana aan een politieagent verkoopt. De rechter kan er weliswaar niet mee lachen en de sukkel vliegt voor een tijdje in de nor. Maar kijk, de brave ziel speelt maandenlang de rol van modelgevangene waardoor hij binnen de kortste keren opnieuw van zijn vrijheid kan genieten. Helaas voor hem is zijn vriendin Janet (Kathryn Hahn) een relatie begonnen met zijn beste vriend Bill. De domoor heeft alles verloren (zelfs zijn hond) en het enige wat Ned kan doen is aankloppen bij zijn familie in Long Island. Zijn drie zussen hebben wel niet veel tijd voor de noden van hun broer. Niet alleen hanteren de dames andere waarden, ook hebben ze liever dat Ned geen deel uitmaakt van hun mondaine leven. Miranda (Elizabeth Banks) is een beginnende journaliste bij Vanity Fair, Natalie (Zooey Deschanel) heeft de handen vol met haar lesbische vriendin Cindy, maar gelukkig weet zus Liz (Emily Mortimer) een baantje voor Ned te versieren bij haar man Dylan (Steve Coogan) die regisseur is. Alles loopt gesmeerd tot op het moment dat Ned ontdekt dat Dylan zijn zus bedriegt met een actrice.

Filmkenners zullen beslist merken dat Our Idiot Brother een cast heeft die bestaat uit een resem acteurs die de laatste jaren in heel wat films speelden waarvan de kritieken lovend waren en het is dan ook jammer dat Jesse Peretz niks aanvangt met deze talenten. De grappen zijn schaars (tenzij je het hilarisch vindt dat de hoofdrolspeler een hond heeft die Willie Nelson heet). Bovendien is Paul Rudd niet echt de geknipte acteur om een saaie, wereldvreemde hippie te spelen. Steve Coogan mag dan wel een gevierde stand-upcomedian zijn, als filmacteur bakt de Brit er niks van. Zooey Deschanel mag dan als vanouds met haar irriterende stemmetje de kijker charmeren, toch is haar personage lachwekkend. En jawel beste Hollywoodregisseurs, we hebben het ondertussen wel gehad met de voorspelbare homo- en lesbiennegrapjes. Neen, Our Idiot Brother is niet echt slecht, maar ook geen enkele seconde fascinerend en het lot van dergelijke films is ondertussen bekend: je legt ze onderaan de stapel en in een mum van tijd ben je ze vergeten.

BEELD EN GELUID
Er zijn nooit storingen merkbaar, toch zijn de kleuren niet altijd helder en zijn enkele scènes onscherp gefilmd. Het geluid valt best mee, helaas bestaat de soundtrack uit een resem vervelende, oubollige countrynummers. Een allesbehalve verstandige beslissing, want deze film kon best wel wat explosieve geluiden gebruiken, al was het maar als wapen tegen de slaap!

EXTRA'S
Er zijn geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
Wie deze film in huis haalt wegens de naam Paul Rudd zou wel eens van een kale reis kunnen terugkeren, want ook al willen sommige reclamejongens je doen geloven dat deze film even heerlijk oogt als The 40 Year Old Virgin of Role Models, is het resultaat heel wat minder geworden. Hebben we je al verteld dat er in de film ook een hond meespeelt die Dolly Parton heet? Neen, dit is geen flauwe mop van DVD Info, maar wel een voorbeeld van het soort grapjes dat je van Our Idiot Brother mag verwachten. Idiote grapjes dus!


cover
Studio: Paradiso

Regie: Jesse Peretz
Met: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Zooey Deschanel, Emily Mortimer, Steve Coogan, Kelly Briter

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032419


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij