:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 2 DAYS IN NEW YORK
2 DAYS IN NEW YORK
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-01-16
FILM
Van Julie Delpy durft men wel eens te beweren dat ze het vrouwelijke equivalent is van Woody Allen. Dat is geen overdreven statement, want de films van de Française hebben net als die van de bebrilde New Yorker een zeer neurotisch karakter. Na het succes van 2 Days In Paris klom Delpy opnieuw in de regisseursstoel. Zoals de titel laat vermoeden, spelen de lotgevallen van Marion (Julie Delpy) zich deze keer in New York af. Ondertussen is de blondine gescheiden van Jack en leeft ze samen met haar nieuwe vriend Mingus (Chris Rock) in een kleine flat. Ze hebben allebei een kindje uit een andere relatie en je kan gerust stellen dat hun familieleventje geslaagd is. Mingus is een populaire radiomaker en Marion een gevierde kunstenares. Op de vooravond van een belangrijke tentoonstelling komt Marions familie uit Parijs voor twee dagen in New York logeren. Vanaf het eerste moment is het duidelijk dat er grote cultuurverschillen zijn. Haar zus Rose (Alexia Landeau) is een wulpse vrouw die ongeremd in het appartement in haar blote kont rondloopt. Haar vriendje (Alexandre Nahon) is het soort kerel dat niks serieus neemt. Zo lang hij zijn jointje maar heeft en dat overal kan opsteken, is de levensgenieter best tevreden. En dan hebben we het niet eens gehad over Marions excentrieke vader die in geen tijd de hele flat op zijn kop zet.


De laatste woorden van deze heerlijke komedie zijn “It’s just a love story with a happy end”. En ja hoor, zo zou je deze film in een notendop kunnen samenvatten, alleen is het één van de beste uit zijn soort. >Via haar alter ego Marion kan Delpy relatieproblemen op een uitmuntende wijze in een komisch jasje steken. Uiteraard kom je met zo'n aanpak gauw bij Allen-klassiekers als Hannah And Her Sisters terecht, maar wat zou het? Chris Rock lijkt op het eerste gezicht misschien een vreemde keuze, doch bewijst de komiek die in onze contreien vooral bekend is door zijn Marty-personage uit de Madagascar-reeks dat hij wel degelijk kan acteren. Alexia Landeau is heerlijk om te zien (en dat zeggen we niet wegens haar blote kont). De twee bizarre (korte) rollen van Daniel Brühl en Vincent Gallo zijn weliswaar totaal overbodig. Wie zin heeft in een romantische komedie met degelijke acteerprestaties zonder voorspelbare grapjes zal zeker zijn gading vinden met 2 Days In New York. We kunnen het bijna niet geloven dat we deze woorden neerpennen, maar deze film schreeuwt om nog een sequel!


BEELD EN GELUID
De Paradiso-releases zijn meestal geen hoogvliegers als we het over beeld en geluid hebben, maar 2 Days In New York heeft een feilloze transfer. Mooie, natuurlijke kleuren en een glashelder geluid.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE 
De fans van Julie Delpy zullen in hun nopjes zijn, want de ster uit Before Sunrise is met 2 Days In New York helemaal terug. De geruchten dat deze prent veel op een Woody Allen-klassieker lijkt zijn niet uit de lucht gegrepen. Een compliment dat kan tellen en een welverdiende pluim voor Delpy.
cover
Studio: Paradiso

Regie: Julie Delpy
Met: Julie Delpy, Chris Rock, Alexia Landeau, Alexandre Nahon, Daniel Brühl

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
6

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032457


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1/DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij