:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAGIC OF BELLE ISLE, THE
MAGIC OF BELLE ISLE, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-18
FILM
Het is wel een cliché dat je een boek niet op zijn kaft mag beoordelen, toch blijft het een waarheid als een koe! Het hoesje van dit drama laat weliswaar het ergste vermoeden (en dan hebben we het nog niet eens gehad over de omschrijving ervan, of wat dacht je van "A re-coming of age story"?) Maar goed, aangezien de regisseur van dienst Rob Reiner (bekend van de geniale This Is Spinal Tap, maar ook van het Bruce Willis-vehikel The Story Of Us) is gaven we dit filmpje een kans. En gelukkig maar, The Magic Of Belle Isle zal wellicht je leven niet veranderen en er is zelfs weinig kans dat je de film nog een tweede keer zal willen zien, desalniettemin is hij een aangename verrassing.


Monte Wildhorn (Freeman) is een gewezen bekende schrijver, maar helaas is zijn drankverslaving zo groot geworden dat hij zijn passie voor het schrijven verliest. Ook het leven zelf kan hem gestolen worden en zijn omgeving vindt hem niet meer dan een saaie zeurpiet. Hij heeft op alles en nog wat wel een gepast antwoord, een oplossing moet je bij deze zuurpruim echter niet zoeken. Zijn neef (Kenan Thompson) vindt dat het allemaal welletjes is geweest en hij nodigt Monte uit voor een vakantie in het stadje Belle Isle. Deze film van Rob Reiner is er eentje over hoop en dus sluit de oude knar al gauw vriendschap met de buren. Het klikt meteen met zowel buurvrouw Charlotte (Virginia Madsen) als met haar jonge dochters. Meer zelfs, Monte krijgt opnieuw zin in het leven.


We geven toe dat het melige verhaal enorm veel lijkt op een weekendfilm die je absoluut wil mijden, maar toch is The Magic Of Belle Isle een degelijke prent. Het gepreek dat met dit soort onderwerpen gepaard gaat zal menig kijker weliswaar af en toe de keel uithangen, toch wordt deze feelgoodfilm gered door zowel de vakkundige aanpak van Rob Reiner als het toptalent van Morgan Freeman. En tja, misschien hebben we meteen het sleutelwoord gevonden waarom The Magic Of Belle Isle net geen hoogvlieger is geworden. Je verwacht vakkundigheid van een loodgieter of een timmerman, maar een cineast moet de kijker betoveren. Het is uiteraard vooral Morgan Freeman die van dit drama een geslaagde prent maakt, al is de verschijning van Virginia Madsen ook mooi meegenomen.

BEELD EN GELUID
Het gaat wel om een film van een gerenommeerde cineast, doch is de beeldkwaliteit eerder belabberd. De kleuren lijken op ansichtkaarten uit vervlogen tijden en de meeste scènes zijn bijzonder wazig. Dat is jammer, want daarmee gaat meteen heel wat filmpret verloren. Het geluid is genietbaar, wel krijg je er een afgrijselijke soundtrack met belachelijke kamermuziek bovenop.


EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
Het verhaaltje van een oude alcoholicus die op een buitenverblijf de zin voor het leven herontdekt zal je wel niet naar de winkel laten hollen, doch is The Magic Of Belle Isle een genietbare prent. Uiteraard is dit vooral de hoofdverdienste van rasacteur Morgan Freeman.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Rob Reiner
Met: Morgan Freeman, Kenan Thompson, Virginia Madsen, Emma Fuhrmann

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
6

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032709


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij