:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HUSH
HUSH (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-06-14
FILM
Enkele weken geleden nog hadden we het hier over House At The End Of The Street, het tussendoortje van Jennifer Lawrence. Vier jaar eerder maakte Mark Tonderai zijn debuut. Hush is een niet onaardige horrorprent en voor ons meer dan reden genoeg om deze film nog eens van onder het stof te halen. Het zal wellicht niemand verwonderen dat er niks nieuws in deze horrorprent te rapen valt, toch is de Brit er perfect in geslaagd om de spanning er tot op  de laatste minuut (of bijna toch) in te houden.
 
Op een nacht rijden Zakes Abbott (William Ash) en Beth (Christine Bottomley) langs de verlaten snelweg. Zakes moet bij ieder wegrestaurant een stop maken omdat het zijn job is om de reclameposters te verwisselen. Beth vergezelt hem bij deze saaie taak, maar ze heeft allang beslist dat ze een punt achter haar relatie wil zetten. Het enige wat ze zoekt is het gepaste moment om Zakes de waarheid te vertellen. Dat tijdstip lijkt echter verder weg dan ooit, want als een witte vrachtwagen hun tegen hoge snelheid voorbijraast, zien ze in de laadbak een gekidnapte vrouw die om hulp smeekt. Zakes denkt dat hij zijn burgerplicht vervult door gewoon de politie in te lichten, want bij het eerstvolgende wegrestaurant verlaat hij de snelweg om een stop te maken. Zijn liefje gaat compleet door het lint, want at hij zijn job op de eerste plaats stelt is voor Beth nog maar eens het bewijs dat ze een vergissing in haar leven maakt. En jawel, je kan het al raden, als Zakes van het toilet terugkomt merkt hij dat Beth verdwenen is. In de verte ziet hij een witte vrachtwagen wegrijden ofwel het begin van een bloedstollende achtervolging.
 
Het verhaal is misschien totaal ongeloofwaardig, maar dat is nu eenmaal met de meeste horrorfilms het geval. Gelukkig wordt de kijker in de spanning meegezogen doordat Mark Tonderai (die vroeger trouwens dj bij de BBC was) zijn personages en situaties zeer levensecht maakt. Tonderai is er niet te beroerd voor om elementen uit andere horrorfilms te stelen, of gaat het gewoon om een hommage? De dreigende witte truck doet natuurlijk aan Duel  van Spielberg denken, de akelige situaties waarin de ontvoerden terechtkomen aan Hostel en het hele scenario is zelfs een Britse blauwdruk van The Vanishing met Keifer Sutherland. Als een getrainde thrillerschrijver last Tonderai enkele onverwachte plotwendingen in het verhaal in waardoor Hush boven de middelmaat uitstijgt en er is zelfs plaats voor wat humor. Alleen, door het rommelige einde blijft de horrorliefhebber een beetje in de kou staan, wat niet betekent dat Hush wederom zo’n bewijs is dat Britten oerdegelijke horrorthrillers kunnen maken. Het is ook daarom een beetje onbegrijpelijk dat zijn film met Jennifer Lawrence al deze ingrediënten mist. Een meesterwerk is Hush nu ook weer niet, je tijd is hij wel waard, vooral omdat deze Blu-ray overal tegen een voordelige midprice is te vinden.
 
BEELD EN GELUID
Deze Blu-ray heeft tamelijk veel last van filmgrain. Dat is niet te wijten aan de transfer, maar wel aan de goedkope middelen waarmee deze prent is opgenomen. Heel wat scènes spelen zich in het duister af (en dan nog wel tijdens een fikse regenbui!). Daarom is het maar de vraag of het nodig is om deze film op Blu-ray aan te schaffen, alhoewel de lage prijs anderzijds de vraag wat overbodig maakt. Zoals we dat verwachten van een horrorfilm knallen de special effects uit de speakers.
 
EXTRA’S
Er staat geen bonusmateriaal op deze Blu-ray.
 
CONCLUSIE
Het debuut van Tonderai bevat wel geen origineel verhaal, maar dankzij een spannend scenario, verrassende plotwendingen, goede vertolkingen en wat humor overstijgt Hush de middelmaat van de doorsneehorrorfilm. Bovendien vind je deze film in de winkelrekken tegen een spotprijs. Meenemen dus!cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Mark Tonderai
Met: William Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski, Claire Keelan, Stuart McQuarrie, Robbie Gee

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664068137


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij