:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JUSTIFIED - SEIZOEN 2
JUSTIFIED - SEIZOEN 2
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-08-29
SERIE
Nadat we in het eerste seizoen van Justified kennis maakten met de nogal eigenzinnige Deputy US-marshall Raylan Givens en zagen hoe hij komaf maakt met de criminele familie Crowder, komt in dit tweede seizoen een andere familie op zijn radar: de Bennets. Onder de leiding van moeder Mags vormen de Bennets eveneens een familie in Harlan County die het niet al te nauw neemt met de wet. Zo hebben leden van de familie een zeer lucratieve handel in marihuana opgezet, maar daarnaast schrikken ze er ook absoluut niet voor terug om iemand te laten “verdwijnen”. Als de eigenaars van de lokale kolenmijn de omliggende gronden in Harlan beginnen op te kopen wordt Raylan ingezet om de vertegenwoordigster van het bedrijf te beschermen, terwijl de Bennets er een zaakje in zien dat hun voor eens en voor altijd op het droge kan helpen.
 

 

Dit tweede seizoen van Justified levert meer achtergrondinformatie omtrent hoofdpersonage Raylan Givens, maar vertelt ook meer over de ingewikkelde verstandhouding tussen de verscheidene criminelen uit Harlan County. De Bennets en hun escapades zijn de rode draad in dit tweede seizoen, maar ook de relatie tussen Raylan en Boyd Crowder wordt meer uitgediept met het oog op het derde seizoen waarin de spanning tussen beide mannen gevoelig op zal lopen.

Seizoen 2 is beter dan seizoen 1 omdat we de hoofdpersonages al een beetje beter kennen, maar daarnaast blijft ook de evolutie van de diverse personages intrigeren. Justified is een van de vele politieseries die tegenwoordig te zien is, maar Timothy Olyphant en Walton Goggins slagen er wel in om  net dat beetje extra te brengen waardoor de serie boven de middelmaat uitsteekt. We kunnen al niet wachten tot seizoen 3!

 


BEELD EN GELUID
Qua beeld en geluid is er een verbetering te merken ten opzichte van het eerste seizoen. Overmatige grain is verdwenen en ook compressiefouten hebben we deze keer niet opgemerkt. Het beeld ziet er nu gewoon goed uit zonder echt speciaal te zijn.

EXTRA'S
Qua extra’s zijn er wederom verwijderde scènes, bloopers, een “On the Set”-feature van 19 minuten waarin we zien hoe o.a. 2 verschillende locaties aangepast zijn om op elkaar te lijken. “Clans, Feuds and Apple Pie” is dan weer een 24 minuten durende feature waarin de verschillende clans in Harlan County bekeken worden en hoe hun onderlinge relaties in elkaar zitten.


CONCLUSIE
Als je het eerste seizoen van Justified hebt uitgekeken en zin hebt naar meer, dan zal dit tweede seizoen je zeker niet teleurstellen. Dat de personages ondertussen bekend zijn geeft net dat tikkeltje extra dat nodig is om ten volle te kunnen genieten en met seizoen 2 doen we dat dan ook!


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Verscheidene
Met: Walton Goggins, Natalie Zea, Timothy Olyphant, Jacob Pitts, Joelle Carter

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
524 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712609653120


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Pools Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• Bloopers
• Clans, Feuds and Apple Pie: een portret van de bad guys
• Op de set van "Justified"
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij