:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IDENTITY THIEF
IDENTITY THIEF (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-09-18

FILM
Sinds Melissa McCarthy wereldberoemd werd nadat ze in Bridesmaids in een peperdure bruidsjurk poepte, is de dikke dame een veelgevraagde actrice. Als men wat vuilbekkerij nodig heeft dan haalt men er gewoon McCarthy bij, zo eenvoudig is dat! Blijkbaar vond Seth Rogen dat de tijd rijp was om haar een hoofdrol te geven. En tja, hoe aardig het ook is om Melissa McCarthy enkele minuten in een bijrolletje te zien, toch irriteert ze vrij vlug als hoofdattractie. Blijkbaar lust het publiek er pap van en stoort het zich niet aan het feit dat de dame altijd hetzelfde rolletje speelt. Momenteel kan je haar in de bioscoop aan de zijde van Sandra Bullock in The Heat aan het werk zien, terwijl je in de winkelrekken Identity Thief vindt.

Het verhaal is bedacht door Craig Mazin, zeker geen groentje, want eerder verzon hij twee luiken van zowel de Scary Movie- als The Hangover-franchise. Ofschoon die namen mooi klinken op een cv, is Identity Thief  toch een debiel verhaal dat alleen maar door Amerikanen kan worden bedacht. Sandy Patterson (Jason Bateman) is een succesvolle zakenman wiens dromen zonder probleem waarheid worden. Hij heeft een gelukkig gezinsleventje met vrouwlief Trish (Amanda Peet) en van de ene dag op de andere wordt zijn loon vervijfvoudigd. Alleen zijn naam vormt een probleem, Sandy is immers zowel een jongens- als een meisjesnaam. Aan de andere kant van Amerika heeft een vrouw (Melissa McCarthy) wier identiteit we pas op het einde van de prent te weten komen dat heel goed begrepen. Ze bezit niet alleen de gave om in bars aan de kroonluchter te hangen, ook weet ze hoe je betaalkaarten moet vervalsen. Binnen de kortste keren geeft de vrouw al het geld van de nietsvermoedende Sandy uit. Als de zakenman zijn wagen wil voltanken wordt zijn kaart geweigerd en duurt het niet lang vooraleer hij verneemt dat hij 12000 dollar in het rood staat. Alsof dat alles niet genoeg is wordt hij ook gearresteerd wegens geweldpleging in Florida. De man uit Colorado beweert dat hij daar nooit is geweest. Als hij op het werk dreigt ontslagen te worden wegens wanpraktijken met  kredietkaarten, trekt de wanhopige Sandy richting Florida om de schuldige bij de kraag te vatten. En tja, zoals dat altijd het geval is in zo'n productie worden de vijanden dikke vrienden.

Er zijn verschillende redenen waarom de film nooit werkt. Allereerst is er het rommelige scenario dat geen enkele seconde ook maar een beetje interessant wordt. Bovendien vond Seth Rogen het nodig om in dit eenvoudig verhaaltje allerlei domme plots in te bouwen. Daardoor creëert hij wel enkele leuke bijrolletjes voor Robert Patrick en Jon Favreau, toch kunnen zij het boeltje niet redden. Jason Bateman is een veel te goede acteur voor dit soort onzin. En trouwens, hoe hard hij ook zijn best doet is het toch alleen de bedoeling om er een onemanshow voor Melissa McCarthy van te maken. Het dikkerdje uit Hollywood is ondertussen bekend wegens haar grof taalgebruik en dat buiten de makers van Identity Thief met alle plezier uit. Je ziet haar tijdens een ademtest een agent onderkotsen, je hoort haar allerlei deuntjes mee krijsen en natuurlijk zijn er honderd voorspelbare grapjes over zwaarlijvige mensen. Jason Bateman beweert wel dat Identity Thief  het niveau haalt van Midnight Run en de Steve Martin-klassieker Planes, Trains & Automobiles, maar wellicht weet hij beter.

BEELD EN GELUID
Het enige positieve nieuws over dit schijfje is de uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit. De kleuren zijn sprankelend fris, alles is haarscherp (ook al zijn het de dikke billen van McCarthy) en er is niet de minste storing. Natuurlijk verwacht je dat ook van een Blu-ray uit de Universal-stal, maar als het goed is dan mag dat ook gezegd worden. De film bevat genoeg actiemomenten om geregeld de speakers in actie te laten treden, wel moet je er de afgrijselijke composities van ene Christopher Lennertz bijnemen.

EXTRA'S
Over de extra's zijn we niet echt enthousiast. Ze zijn (gelukkig) kort en bevatten irrelevante informatie. Allereerst zijn er de onnozele bloopers en wat alternatieve scènes, maar dat is zoals meestal niet meer dan je reinste schijfvulling. Dat woord kunnen we ook gebruiken voor The Making Of Identity Thief waarin alle personages worden voorgesteld. Scene stealing: Capturing The Humor Of Identity Thief is eigenlijk van hetzelfde laken een broek. Iedereen prijst het "genie" van Melissa McCarthy. Amanda Peet is ervan overtuigd dat het script van Craig Mazin het beste is wat ze in jaren heeft gelezen. Nu ja, hoe leuk Amanda Peet ook blijft, wij denken niet dat ze tegenwoordig veel scenario's aangeboden krijgt. De brunette zou dus wel eens gelijk kunnen hebben! Ten slotte is er nog de extra The Skiptracer's Van Tour waarin Robert Patrick ons wat vertelt over de bestelwagen (!) uit de film. Neen, wij vinden deze onzin niet uit hoor.

CONCLUSIE
Na de aardige komedie Horrible Bosses waarin we een uiterst sexy Jennifer Aniston aan het werk zagen, slaagt regisseur Seth Rogen er niet in om ons een tweede keer te verrassen. Melissa McCarthy is als bijrolletje best aangenaam (denk maar aan Bridesmaids en This Is 40), toch is ze veel te beperkt in haar kunnen om een hele film te dragen en al helemaal niet met zo'n debiel scenario!
coverStudio: Universal

Regie: Seth Gordon
Met: Genesis Rodriguez, Melissa McCarthy, Tip T.I. Harris, Amanda Peet, Jason Bateman, Jon Favreau

Film:
4/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582938425


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Catalaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Catalaans, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Portugees, Arabisch
Extra's:
• Gag Reel And Alternate Takes (6 min.)
• The Making Of Identity Thief (17 min.)
• Scene stealing: Capturing The Humor Of Identity Thief (7 min.)
• The Skiptracer's Van Tour (3 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij