:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCARY MOVIE V
SCARY MOVIE V (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-10-10
FILM
Aan alle (zowel mooie als lelijke) liedjes komt een einde en met het vijfde deel van Scary Movie lijkt ook het doek over de horrorparodie definitief te zijn gevallen. De producers hadden het zich waarschijnlijk anders voorgesteld, in België haalde deze komedie zelfs niet eens de bioscoop en ook op de dvd-markt is dit gedrocht nu al tot een vroegtijdige dood in de uitverkoopbakken gedoemd. Van medelijden is er echter geen sprake, de makers zijn er zelfs in geslaagd om met dit wanproduct hun eigen doelpubliek in de kou te laten staan. Neen, van Scary Movie verwachten we zeker geen Ingmar Bergman-kwaliteit, wel op zijn minst enkele geslaagde grapjes en die zijn op deze disk helemaal afwezig.

Het is een allesbehalve gemakkelijke opdracht om het debiele verhaal neer te pennen, want het is net een scenario dat ontbreekt. De eerste delen van de Scary Movie-franchise zijn al bij al nog grappig, maar het laatste luik is niet meer dan een verzameling domme sketches die op geen enkele manier met elkaar verbonden zijn. Het echtpaar Dan (Simon Rex) en Jody (Ashley Tisdale) merkt dat z'n dochters zich vreemd gedragen. En jawel, in pure Paranormal Activity-stijl blijkt dat de zusjes bezeten zijn door kwaadaardige demonen. Het startsein voor Malcolm D. Lee (maker van gedrochten zoals Soul Men en Undercover Brother) om de kijker te teisteren met de meest onnozele parodieën. Het script is wel geschreven door veteraan David Zucker (verantwoordelijk voor o.a. Airplane! en The Naked Gun), toch is er geen enkel mopje dat werkt. Zelfs niet als je bereid bent om het verstand op nul te zetten. Zowat alle bekende horrorfilms (Cabin In The Woods, Mama, Evil Dead) die de laatste maanden de revue passeerden moeten eraan geloven. Zelfs films die niets met het horrorgenre te maken hebben worden in dit debiele verhaal opgenomen. Van Black Swan tot Inception (inclusief een irriterende Leonardo Di Caprio-dubbelganger met borsten!). Het is een raadsel hoe de producenten beroemdheden zoals Snoop Dogg hebben kunnen overhalen om in dit misbaksel mee te spelen. Nu goed, het positieve daaraan is dat de scène met Lindsay Lohan en Charlie Sheen, die gewoon zichzelf spelen, het beste deel van de "komedie" is. Dat zegt genoeg over Scary Movie V. Met stip één van de slechtste films van 2013.

BEELD EN GELUID
Over de slechtste dingen valt meestal wel iets positiefs te zeggen en in het geval van dit gedrocht is dat de beeldkwaliteit. Let op, het is een louter technische benadering. De special effects (als je die al zo kunt noemen) zijn zo belachelijk dat Scary Movie op een goedkope (afschuwelijke) televisiefilm lijkt. Wie echter Sherlock Holmes wil spelen door op zoek te gaan naar mankementen, zal die evenwel niet vinden. Dat geldt ook voor het geluid. Natuurlijk is het onnodig om ook hier te vermelden dat we het over de technische kant van de zaak hebben.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk en wellicht geen mens die daar ongelukkig om is.

CONCLUSIE
De ontgoocheling kan niet groter zijn dan in Scary Movie V. We hadden geen seconde goede cinema verwacht, maar wel tenminste een paar geslaagde grapjes en zelfs daar is David Zucker niet in geslaagd. Het enige wat in deze film wordt bewezen is dat Lindsay Lohan bijlange nog zo slecht niet is. Als dat geen statement is!  Voor de rest is het vijfde (en hopelijk laatste) deel van Scary Movie alles wat film niet moet zijn.


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Malcolm D. Lee
Met: Ashley Tisdale, Simon Rex, Gracie Whitton, Ava Kolker, Dylan Morris, Ryan Morris, Lidia Porto

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045237646


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij