:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEXAS CHAINSAW 3D
TEXAS CHAINSAW 3D (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-11-10
FILM
Tegenwoordig krijgt de ene klassieker na de andere (van Evil Dead tot Carrie) een grondige poetsbeurt. In vaktermen noemt men dit een remake, maar ook al spat het bloed van het scherm, toch is het duidelijk dat het horrorwereldje aan bloedarmoede lijdt. Zelf heb ik nog nooit een remake gezien die beter is dan het origineel. Maar in deze film is dat enigszins anders. Neen, deze Texas Chainsaw 3D overtreft niet de klassieker van Tobe Hooper uit 1974, maar dat komt ook omdat deze prent gewoon geen remake is. Neen, deze onzin hebben we in 2003 al gehad met Jessica Biel; deze film is gewoon een vervolg waardoor Texas Chainsaw 3D begint waar Hoopers film eindigt.

Na de brutale slachtpartij is Jed Sawyer (Dan Yeager) nog altijd springlevend. Deze krankzinnige gek die met een cirkelzaag alles en iedereen neermaait, staat in Texas beter bekend als Leatherface. De psychopaat heeft zich tot op vandaag koest gehouden, toch verandert dat als Heather Miller (Alexandria Daddario) haar erfenis komt opstrijken. Deze jonge tiener ontdekt namelijk op de vooravond van een reisje dat zij helemaal geen Miller is. Het mooie kind is een afstammeling van de Sawyer-familie die verantwoordelijk is voor de slachtingen uit de jaren 70. Natuurlijk kent Heather dat "detail" niet, het enige wat ze wil is haar huisje opeisen. Samen met haar vrienden trekt Heather richting Texas.
 
De rest kan u wellicht raden, zelfs zonder de film te hebben gezien. Na een halfuurtje introductie kan regisseur John Luessenhop naar hartenlust de cirkelzagen en vleeshaken bovenhalen. Leatherface is weer vrij en dat heeft de lokale bevolking vlug begrepen. Er is wellicht geen mens die verwacht dat je in dit soort films veel cinematografische kunstjes mag verwachten. Dat is ook niet de bedoeling. Het enige wat de kijker wil is dat de slachtoffers op de meest bloederige wijze om het leven komen en dat is in deze bibberprent meer dan het geval. Het scenario stelt niet veel voor en is zelfs zeer voorspelbaar, toch is het verhaal voldoende onderhoudend. Over de acteerprestaties zwijgen we maar beter in alle talen. De enige gave van hoofdrolspeelster van Alexandria Daddario beperkt zich dan ook tot haar schoonheid. Toch is Texas Chainsaw 3D al bij al een aanrader, ten minste als je voor dat soort martelprenten bent.
 
BEELD EN GELUID
Op een paar uitzonderingen na ben ik nooit overtuigd geraakt van de meerwaarde van een 3D-film. Je zit met een vervelende bril op je hoofd waardoor allerlei voorwerpen op je afkomen, toch blijf ik erbij dat dit maar weinig met filmkunst te maken heeft. Dat gevoel overviel mij opnieuw toen ik Texas Chainsaw in 3D bekeek. Puur technisch is het wel allemaal dik in orde, maar toch... Het goede nieuws is evenwel dat de 2D-versie ook een piekfijne transfer heeft: mooie levensechte kleuren, donkere scènes zonder de minste storingen en een geluid dat je meermaals zal doen schrikken.
 
EXTRA’S
Er staat geen extra materiaal op deze disk, maar zoals boven vermeld kan de kijker kiezen tussen de 2- en 3D-versie. Het is wel niet echt een bonus, doch is ook de opmerkelijke artwork (eveneens in 3D) van het hoesje het vermelden waard.
 
CONCLUSIE
Texas Chainsaw 3D werd in de bioscoop over het hoofd gezien, toch is deze horrorfilm één van de betere bibberprenten van de laatste maanden. Verwacht je aan niks nieuws, desalniettemin is deze prent een leuk tussendoortje, ook al laat je je 3D-brilletje maar beter in de kast liggen.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: John Luessenhop
Met: Dan Yeager, Alexandria Daddario, Scott Eastwood, Shaun Sipos, Tania Raymonde, Thom Barry

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045235529


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij