:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> END OF WATCH
END OF WATCH (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-12-05
FILM
Brian en Mike zijn goede vrienden en tevens collega-politieagenten. Brian volgt avondschool rechten en moet voor een bijvak een filmproject maken waarvoor hij besluit om zijn eigen werk op te nemen. Als dusdanig zien we hoe de twee omgaan met hun carriëre, hun vrienden en het dagelijkse werk als straatagent in een van de gevaarlijkste buurten van Los Angeles. Allebei nemen ze hun werk zeer serieus, maar wat ze niet beseffen is dat hun recente acties ervoor gezorgd hebben dat ze in het vaarwater komen van een internationaal drugskartel...

End Of Watch gebruikt verschillende camera's om diverse gezichtspunten te tonen en de film heeft dan ook een hoog gehalte qua  "found footage"-film. Het is echter geen horrorfilm in de stijl die tegenwoordig vaak gehanteerd wordt, maar een harde politiefilm met een bijzondere focus op de persoonlijkheid van de hoofdpersonages.

In het begin is het allemaal een beetje chaotisch en misschien zelfs moeilijk te volgen, maar al gauw groeit er echte sympathie voor de beide mannen en voor je het beseft leef je effectief met hen mee. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan het goede script, maar zeker ook aan de schitterende prestaties van hoofdrolspelers Jake Gyllenhaal en Michael Pena.

BEELD EN GELUID
End Of Watch is opgenomen met verschillende goedkope camera's om een amateuristische opmaak na te bootsen en dat zorgt er natuurlijk voor dat het beeld niet echt om perfect is. Er zijn nogal wat momenten waarop posterisatie voorbijkomt, het contrast is verre van perfect en ook de zwartwaarden zijn allesbehalve super. Dat helpt wel om het realisme te verhogen, maar echt mooi om naar te kijken is het niet. De soundtrack van End Of Watch is evenzeer gemaakt om vooral een realistische sfeer te creëren en daar slagen de makers wel zeer goed in. De focus ligt vooral op de voorste kanalen. Er wordt zeer goed werk geleverd en de discrete effecten langs achter komen ook goed door.

EXTRA'S
Qua extra's zijn we iets minder onder de indruk, slechts een hoopje verwijderde scènes en enkele zeer korte promofeatures die gemaakt zijn voor het internet.

CONCLUSIE
Een aanrader!


coverStudio: Warner

Regie: David Ayer
Met: Jake Gyllenhaal, Michael Peņa, Natalie Martinez, Anna Kendrick, David Harbour, Frank Grillo, America Ferrera

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
5051888138212


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Verwijderde scènes
• Fate with a Badge
• In the Streets
• Women on Watch
• Watch Your Six
• Honors

Andere recente releases van deze maatschappij