:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GRIMM - SEIZOEN 2
GRIMM - SEIZOEN 2
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-12-05
SERIE
In het tweede seizoen van Grimm is onze held, detective Nick Burkhardt, het ondertussen al gewoon dat hij een "Grimm" is die allerlei wonderbaarlijke (en gevaarlijke) wezens kan zien. Samen met zijn weerwolfvriend Monroe bestrijdt hij de "Wesen" die niets goeds in de zin hebben en dat gaat hem al een pak beter af dan in het eerste seizoen. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen problemen heeft.

Nicks doodgewaande moeder staat plots in vol ornaat voor de deur, zijn politiepartner Hank stevent in sneltreinvaart op een zenuwinzinking af vanwege enkele onverklaarbare feiten die hij meegemaakt heeft, en vriendin Juliette die op het einde van seizoen 1 in een coma was geraakt, mag dan ontwaken, ze herinnert zich helemaal niets meer van haar relatie met Nick. Erger nog, ze herinnert zich hem totaal niet meer en blijkt tot overmaat van ramp een zeer ongezonde interesse te vertonen voor zijn baas, Kapitein Sean Renard, die in werkelijkheid niet alleen Nicks overste is, maar die eveneens banden onderhoudt met de leiders van de "Wesen" en duidelijk nog wat plannen voor Nick in petto heeft...

Met het tweede seizoen van Grimm krijgt de serie wat meer substantie, worden de personages en verhaallijnen wat volwassener, de Wesen krijgen een gemener trekje en het bloed vloeit ook een pak rijkelijker. Om het niet al te topzwaar te maken blijft Nicks vriend Monroe (Silas Weir Mitchell - Prison Break) een belangrijk personage dat voor de nodige luchtigheid moet zorgen en met het voort uitdiepen van de relatie met de mysterieuze Kapitein Renard wordt er genoeg klaargezet om het derde seizoen een echte topper te laten worden.

Het zwakste punt in de serie blijft echter Bitsie Tulloch, die als Nicks vriendin Juliette haar beste acteerprestatie neerzet als ze zogezegd in coma ligt. Hopelijk verbetert dat snel in seizoen 3 en hopelijk bijt zij ook wat meer van zich af want haar personage lijkt tot nu toe vooral uit te blinken in het rondstaren met een blik die weinig herseninhoud laat vermoeden. En over verbetering gesproken: we hopen dat Universal in het volgende seizoen wat meer aandacht schenkt aan de beeldkwaliteit!

BEELD EN GELUID
Dat Universal niet veel moeite doet voor Grimm is wel duidelijk, al wat je moet doen is kijken naar deze dvd-release en je weet genoeg. De beeldkwaliteit is ronduit slecht met vooral zwartwaarden die bij momenten gewoon donkerblauw zijn en in een serie die nogal een donker karakter heeft is dat ronduit irritant! Dat de CGI nogal amateuristisch is wisten we al uit het eerste seizoen en dat is in dit vervolg niet veel beter, net zoals het kleurgebruik dat wederom artificieel overkomt. Het geluid is gelukkig een tikje beter en dankzij het feit dat we deze keer wel degelijk een 5.1-track te horen krijgen, kunnen we nu ook genieten van het bescheiden gebruik van de achterste luidsprekers. Het is nog steeds absoluut niet wat je van een moderne fantasyserie mag verwachten, maar toch al een hele verbetering ten opzichte van de barslechte 2.0-track uit het eerste seizoen.

EXTRA'S
Het pakketje extra's bevat gelijksoortig spul als dat wat we in het eerste seizoen te verhapzakken kregen, wat wil zeggen dat naast uitgebreidere/verwijderde scènes en een gag reel, we nog wat webisodes krijgen die begin dit jaar op de NBC-website te zien waren alsook een paar korte promotionele featurettes waarin o.a. de verhaallijnen uit dit seizoen nog eens lichtjes overlopen worden en de (slechte) CGI nog wat aandacht krijgt.

CONCLUSIE
Met het eerste seizoen van Grimm was het duidelijk dat de makers nog niet goed wisten welk publiek aan te spreken en dus zo breed mogelijk wilden gaan. Met dit tweede seizoen wordt de humoristische noot nog steeds niet geschuwd, maar wordt er toch gemikt op een iets volwassener publiek dat kan profiteren van de donkerdere toon en de verdere uitdieping van de algemene verhaallijnen. Dit is een evolutie die we ook kenden uit Supernatural en dat doet alleen het beste vermoeden voor seizoen 3. Alleen hopen dat Universal eveneens op technisch vlak de volgende release een upgrade geeft...


cover
Studio: Universal

Regie: Verscheidene
Met: David Giuntoli, Russell Hornsby, Bitsie Tulloch, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
990 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5050582965940


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Deens, Engels, Fins, Frans, Nederlands, Noors, Zweeds
Extra's:
• Extended & Deleted Scenes
• Featurettes
• Gag Reel
• Webisodes

Andere recente releases van deze maatschappij