:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PARADISE
PARADISE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-06-12
FILM 
Ooit al van Diablo Cody gehoord? Wellicht wel als je geïnteresseerd bent in alternatieve Amerikaanse cinema. Deze vrouw uit Chicago kreeg het voor elkaar om succesvol de overstap van de stripteasebar naar Hollywood te maken. Ze schreef de scenario’s voor Young Adult en Juno waarvoor ze zelfs oververdiend een Oscar kreeg. Met Paradise maakt ze haar regiedebuut. Toegegeven, als je het hoesje bekijkt, dan heb je de indruk dat dit een absoluut te mijden film is. Dat is zeker niet het geval. Paradise bezit wel geen enkele seconde de genialiteit van Juno, maar is toch heel wat beter dan de meeste Hollywoodkomedies die we wekelijks in de maag krijgen gestompt.
 
Lamb Mannerheim (Julianne Hough) heeft een vliegtuigongeluk overleefd. Haar diepgelovige familie vindt dat zij de kerk daar eeuwig dankbaar moet voor zijn, maar zij is dat niet. Haar hele lichaam is tot in de zwaarste graad verbrand en zij vindt het vreselijk dat God haar in leven liet. Tijdens een speech in de kerk kondigt Lamb aan dat zij niet langer meer in de Almachtige gelooft. Door de crash heeft zij heel wat geld van de verzekering gekregen. Haar ouders hoopten dat de blondine het geld in de collectebus zou deponeren, in plaats daarvan trekt zij naar Las Vegas: de speeltuin van Satan. De onbeholpen plattelandsdochter weet bij haar aankomst niet wat ze in het verderfelijk oord ziet, maar krijgt de steun van barman William (Russell Brand) en zangeres Loray (Octavia Spencer). Loray neemt haar mee naar Paradise: het echte Las Vegas.
 
Paradise heeft heel wat tekortkomingen. Cody kan schrijven, maar regisseren zou ze toch beter aan een ander overlaten. Het is allemaal niet slecht, maar een beetje ongeïnspireerd. Gelukkig zitten er heel wat grappige momenten in het script (zoals bijv. een Aretha Franklin-zangeres die alleen maar Radiohead-nummers wil zingen) waardoor de minpunten wat worden verbloemd. De acteerprestaties zijn matig. Julianne Hough die we kennen uit Safe Haven en Rock of Ages is wel sympathiek, maar niet meteen de beste actrice. Russell Brand (de ster uit Get Him to the Greek) kan nog steeds niet acteren en iedereen weet dat Octavia Spencer (bekend uit The Help of nog beter uit het briljante Fruitvale Station) meer dan dat verdient. Maar goed, als tussendoortje kan Paradise er best mee door. Alleen moet Cody erop letten dat zij met haar volgende film wel opvalt, anders zou haar glorie wel eens voor zeer korte duur kunnen zijn.
 
BEELD EN GELUID
Blijkbaar waren de verwachtingen bij Entertainment One over deze komedie niet al te hoog gespannen, want in de Benelux is de film alleen maar op dvd beschikbaar. Gelukkig spelen de meeste scènes zich in Las Vegas af. Je kan een afkeer voor het oord hebben, toch zijn de vele neonverlichtingen ideaal voer om te pronken met je peperduur televisietoestel. De kleuren zijn weliswaar bij momenten net iets te artificieel, maar toch mooi. De details zijn goed zichtbaar. Het geluid is weliswaar standaard, maar goed.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op dit schijfje.

CONCLUSIE
Paradise is geen slechte film, wel een zeer grote ontgoocheling. De reden is dat de maakster Diablo Cody is: een persoonlijke heldin die de heerlijkste scenario's (Juno, Young Adult) van de laatste jaren schreef. De film is leuk, maar bij Cody gebruiken we meestal andere adjectieven!cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Diablo Cody
Met: Julianne Hough, Nick Offerman, Holly Hunter

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Coming-of-age

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045240776


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij