:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAMIROQUAI - LIVE IN VERONA
JAMIROQUAI - LIVE IN VERONA
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-12-14
CONCERT
Tien jaar geleden kroop een zekere Jay Kay uit het Londense acid jazz underground wereldje om de wereld te verbazen met een hip en funky debuutalbum Emergency On Planet Earth. Samen met enkele muzikanten werd Jamiroquai in het leven geroepen. Nu tien jaar en vijf albums later lopen de zaken nog steeds op wieltjes. Hun muziek blijft verrassend, modern en groovy, en is doorspekt met techno en dance elementen. In juni van dit jaar traden ze op in het amfitheater van het Italiaanse Verona, in het kader van hun Funk Odyssey World Tour 2002. In het uitverkochte theater en tijdens een striemende regenvlaag geeft Jamiroquai het beste van zichzelf voor een (redelijk) uitzinnig publiek dat pas echt uit de bol gaat wanneer Jay Kay een Ferrari-vlag uit het publiek bemachtigt of zich vooraan bij het publiek voegt om handjes te schudden. Het concert zelf valt heel goed mee en het is de eerste keer dat we trouwens een live-optreden van hen gehoord hebben. De muziek komt goed tot zijn recht en gaat nergens verloren in de massa. De zang weerklinkt voldoende sterk zonder dat de instrumenten of achtergrondkoor gaan overstemmen. Jay Kay amuseert zich en dat kan ook van ons gezegd worden. Wij hebben ons gedurende 90 minuten geen seconde verveeld.

height="230">


PLAYLIST
- Twenty Zero One,
- Canned Heat,
- Bad Girls,
- Corner of the Earth,
- Virtual Insanity,
- Little L,
- Main Vein,
- High Times,
- Love Foolosophy,
- Cosmic Girl,
- Main Vein (met Beverely Knight),
- Deeper Underground,
- Alright,
- Love Foolosophy

BEELD EN GELUID
Vermits dit een heel recente opname betreft, zou je verwachten dat de beeldkwaliteit hoge toppen scheert. Dit is echter niet altijd het geval. Vanwege de soms snelle camerabeweging en montage oogt het beeld af en toe niet helemaal scherp is. Het contrastniveau is behoorlijk goed al ogen sommige (wide angle) shots een beetje flets. Close-ups zijn dan wel scherp en gedetailleerd. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) klinkt over het algemeen voortreffelijk, met volle diepe bassen, muziek en zang gepositioneerd in de voorste kanalen, en het gejuich van het publiek in de surrounds. Doch vonden wij dat het geluid gedurende twee songs even uit de boot viel vanwege een licht echo-effect en te luid opgenomen en scherp klinkende geluidseffecten in de surrounds.

height="230">


EXTRA’S
Een handvol extra’s op deze muziekdvd te beginnen met een korte featurette waarin we Jamiroquai volgen tijdens de vlucht naar en zijn aankomst in Verona. Deze featurette duurt enkele minuten, maar is jammer genoeg niet veel waard en bovendien is de beeldkwaliteit niet echt denderend. Voorts krijgen we nogmaals de song Love Foolosophy te zien, deze keer met Beverely Knight, alhoewel we op een paar camerastandpunten na geen verschil hebben gezien of gehoord met hetzelfde nummer tijdens het concert. Enkele songs kan je desgewenst bekijken met een alternatieve multi-angle. Beschik je over een DVD-Rom op de PC is er eveneneens de mogelijkheid om enkele songs via een 360° optie te bewonderen. Met de muis en toetsen kan je in- en uitzoomen of naar links en rechts bewegen. Knap gemaakt en leuk om één keer mee te spelen, maar geen bijblijver. Afsluiten gebeurt met DVD credits.

CONCLUSIE
Dit live concert van Jamiroquai weet gedurende 90 minuten de kijker te amuseren en zal door de fans zeker in huis gehaald worden. Technisch scoort deze DVD voldoende, uitgezonderd van enkele minpuntjes. De extra’s kan je één keer bekijken en daar zal het dan ook bij blijven. Het concert daarentegen zal je niet snel beu raken...


cover
Studio: Sony Music

Regie: Russell Thomas
Met: -

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099720177999


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels PCM Stereo

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Multi-angle tracks
• Featurette
• Love Foolosophy
• DVD-Rom: 360° footage
• Credits