:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEADFALL
DEADFALL (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-24
FILM
Na de overval op een casino zijn Addison en zijn zus Liza onderweg op de besneeuwde Canadese wegen om er te genieten van hun buit alsr ze betrokken raken in een ongeluk met een hert waardoor hun auto tot schroot herleid wordt. Addison ziet zich genoodzaakt een passerende agent neer te schieten en besluit dat ze zich best opsplitsen om elk hun eigen weg te vinden naar Canada om aldaar weer bij elkaar te komen. Terwijl Addison achtervolgd wordt door de politie slaagt Liza erin een lift te krijgen van Jay, een ex-bokser die recent wegens goed gedrag vrijgelaten is uit de gevangenis en op weg om Thanksgiving te vieren bij zijn ouders. Jay heeft echter zijn eigen problemen met de politie…

Deadfall begint redelijk goed met enkele interessante personages en een setup die veel mogelijkheden biedt. Echter, na 15 minuten hebben we ongeveer alle achtergrond van de personages te zien gekregen en glijdt de film af naar het niveau van een standaardthriller met de nodige clichés en waarin de makers diepgang verwarren met een traag tempo waardoor het verhaal snel gaat vervelen. Jay en Liza worden na 1 nacht stapelverliefd op elkaar, Addison wordt gekker met de minuut, Kate Mara en Treat Williams spelen de meest vervreemde dochter en vader die we ooit zagen en Sissy Spacek en Kris Kristofferson zijn niet meer dan bekende namen in de cast en dus louter beeldvulling.

Deadfall
is niet echt slecht, maar men probeert te hard om de finale van een extra laag diepte te voorzien zonder dat er echt veel toevoegt wordt en we dus achterblijven met een gevoel dat er veel meer in deze film zat.

BEELD EN GELUID
Het beeld ziet er mooi uit en dan hebben we het vooral over de scènes zonder sneeuw. Die zijn bij momenten echt prachtig om te zien, ook al merkten we hier en daar wat edge enhancement op. Binnen is het allemaal een beetje minder en merkten we nogal wat grain op terwijl sommige scènes ook wat soft ogen. Qua geluid kunnen we zeggen dat de track zeer goed de koude atmosfeer creëert. Je hoort echt bijna constant de huilende wind voorbijrazen. Ook als er weinig gebeurt zorgt het geluid dus dat we toch niet indommelen.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Neem de bekende namen uit de cast weg en Deadfall had waarschijnlijk nooit de bioscoop gehaald.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Stefan Ruzowitzky
Met: Charlie Hunnam, Eric Bana, Kris Kristofferson, Olivia Wilde, Sissy Spacek

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
8713045229160


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij