:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PARANORMAL ACTIVITY 4
PARANORMAL ACTIVITY 4 (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-09
FILM
De paranormale activiteit lijkt niet te stoppen. Vijf jaar nadat Katie en Hunter verdwenen, bevinden we ons in een andere stad waar we Alex en haar gezin ontmoeten. Alex’ ouders hebben moeilijkheden in hun huwelijk, maar ze doen alsof er niets aan de hand is om hun dochter Alex en hun geadopteerde zoon Wyatt niet te verontrusten.
Enige tijd nadat de nieuwe buren hun intrede doen, wordt de buurvrouw onwel en om haar terwille te zijn besluiten Alex ouders om Robbie, de buurjongen, in huis te nemen en voor hem te zorgen totdat zijn moeder weer de oude is. Vanaf het moment dat Robbie – een stille jongen die een meer dan normale interesse in Wyatt lijkt te hebben – in het huis komt wonen beginnen er echter allerlei rare dingen te gebeuren. Omdat Alex het niet vertrouwt neemt ze haar vriend Ben in vertrouwen en die heeft de oplossing: alle computers in huis zijn voorzien van webcams en die kunnen 24/7 aangezet worden om zo alle gebeurtenissen te documenteren...

Paranormal Activity 4 borduurt voort op het verhaal dat eindigde in deel 2. De beelden zijn van iets betere kwaliteit wegens de betere technologie, maar voor de rest kan je vooral meer van hetzelfde verwachten. Alleen de scènes waarin inventief gebruik wordt gemaakt van de motion sensing van de Xbox360 brengen wat originaliteit in de franchise. Het is echter niet genoeg om je echt te overtuigen, want behalve de finale is het vooral veel wachten geblazen om dan plots iets te zien gebeuren waarvan je zou moeten schrikken. Op zich geen probleem en het is ook het kunstje waarmee de films bekend geworden zijn, maar ondertussen weten we het wel allemaal.

BEELD EN GELUID

Zoals eerder aangegeven is het beeld iets beter dan in de vorige film wegens het gebruik van “nieuwere technologie”, maar goed is het zeker nog niet. We kunnen dat echter niet echt als een negatief punt aanduiden betreffende de transfer want het is compleet inherent aan het type film. Het geluid is wél van superieure kwaliteit en je kan zonder problemen elke kraak of bonk in het huis horen en dat is een eonrme hulp voor het opbouwen van de spanning.

EXTRA'S
Qua extra’s krijgen we de extended version (woohoo! nog langer wachten!) en 30 minuten recovered files, die nog meer footage bevatten alsook een paar shockmomenten. Alsof je al niet genoeg paranormal activity achter de kiezen had na het zien van de film zelf.

CONCLUSIE
Deel 4 brengt niets nieuws, betreedt dezelfde paden als de vorige films en 100 minuten zijn echt wel lang voor de kleine voortgang in het verhaal over Katie en Hunter. Al bij al wel voer voor de fans, maar mocht er nog een volgende Paranormal Activity komen, dan hopen we toch wel op wat meer diepgang.coverStudio: Paramount

Regie: Ariel Schulman, Henry Joost
Met: Alexondra Lee, Kathryn Newton, Katie Featherston, Matt Shively, Stephen Dunham

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582911626


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• The Recovered Files

Andere recente releases van deze maatschappij