:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SILENT HILL - REVELATION
SILENT HILL - REVELATION (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-14
FILM
Silent Hill: Revelation 3D is gebaseerd op Konami’s videogame Silent Hill 3 en vertelt ons het verhaal over Heather en haar vader, die jarenlang op de vlucht waren en nu gevonden worden door de inwoners van Silent Hill, een behekst dorp uit een alternatieve dimensie. Papa wordt ontvoerd en Heather ziet zich genoodzaakt om terug te keren naar het dorp dat haar al jaren in haar nachtmerries plaagt, ook al kan dat het einde betekenen van haar eigen leven.

Aan bekende namen is er geen gebrek. Sean Bean (Game Of Thrones), Carrie-Anne Moss (The Matrix) en Malcolm McDowell (teveel om op te noemen) zijn maar enkele van de sterren die de revue passeren, maar ook zij kunnen de film niet redden. Bean doet niet veel meer dan de meerderheid van de film aan een beeld hangen, McDowell wordt gebruikt om een scène met gezichtsloze verpleegsters in te leiden en Carrie-Anne Moss mag dan de finale inleiden die ook al niet overmatig interessant blijkt te zijn.

Silent Hill is een bekende en populaire survival/horrorvideogamereeks van de Japanse uitgever Konami en terwijl in dit soort games vooral de sfeer belangrijk is en het verhaal meestal op de tweede plaats komt, zou je toch hopen dat men voor een film wat meer moeite doet. Dat is hier echter niet het geval. Het verhaal is overmatig gecompliceerd, heeft subplots die nergens toe leiden en scènes die weinig tot geen nut hebben, behalve dan dat ze mooi zijn om naar te kijken. Het is alsof de makers vooral de fans van de games enkele iconische personages wilden tonen, maar niet goed wisten hoe ze dat procedé tot een coherent geheel konden smeden. Halfweg hebben ze die poging opgegeven om te focussen op stijl.

BEELD EN GELUID

Technisch zit Silent Hill: Revelation 3D wel goed in elkaar. De transfer is goed gedaan en we hebben geen compressiefouten opgemerkt. Het niveau van detail is hoog, de zwartwaarden zijn bij de tijd en echt schitterend, en het kleurenpallet is aangepast aan de stijl van de film waardoor we vooral onthouden dat de scènes in de alternatieve dimensie een hoog roestgehalte hebben. Ook qua geluid kunnen we niet klagen. Dialogen zijn altijd duidelijk terwijl er veel gebruik wordt gemaakt van de surroundkanalen en de subwoofer. Silent Hill focust meer op stijl dan op inhoud  en het is dan ook positief dat de stijl mooi in beeld komt.

EXTRA'S
Voor een keer levert Entertainment One wat extra’s op de disk. We zien een feature over de wezens uit Silent Hill, een Making-of, wat verwijderde scènes en wat interviews.

CONCLUSIE
Net zoals in een videogame lijk je van level naar level te gaan om uiteindelijk te eindigen bij een zogenaamd “boss fight”. Leuk voor een videogame, niet voor een film.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Michael J. Bassett
Met: Adelaide Clemens, Carrie-Anne Moss, Kit Harington, Malcolm McDowell, Radha Mitchell, Sean Bean

Film:
3/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045229368


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• A Halloween Horror Night
• Making Silent Hill in 3D
• The cast
• The creatures of Silent Hill
• Verwijderde Scènes

Andere recente releases van deze maatschappij