:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PRIMAL
PRIMAL (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-08-01
FILM
Zes vrienden besluiten om naar de Australische outback te reizen om daar enkele eeuwenoude rotsschilderingen te onderzoeken. Wat ze echter niet weten is dat die schilderingen een waarschuwing zijn voor een kwaad dat zich al eeuwenlang in een slaaptoestand bevindt.

Niet lang na hun aankomst besluit een van hen, Mel, om in een meertje in de nabijheid van hun kamp te gaan zwemmen om even later ziek te worden na een aanval van bloedzuigers. Mel krijgt hogen koorts, haar tandvlees begint te bloeden en haar tanden vallen een na een uit. Het ziet er niet goed uit voor haar en de vrienden besluiten dan ook dat ze Mel naar het ziekenhuis moeten brengen, maar eens bij de auto komen ze erachter dat de banden compleet door insecten kapotgebeten zijn waardoor ze volledig afgesloten zijn van de beschaving. Terwijl Mel verder achteruitgaat en zelfs slagtanden begint te krijgen, wordt het duidelijk dat ze zullen moeten vechten voor hun leven…

Primal is een lowbudgethorrorfilm die niet zonder fouten is. Zo wordt er bij voorbeeld niet uitgelegd waarom er een zogenaamde transformatie is (het zogenaamde “primal” gaan) of wat het te maken heeft met het eeuwenoude kwaad in de nabije grot. Zonder in meer detail te gaan en spoilers te geven kunnen we zeggen dat er nogal wat gaten in de plot zitten. Aan de andere kant zijn er zoveel films in dit genre die met hetzelfde probleem kampen, dat je je stilaan mag afvragen of dit niet gewoon een voorwaarde is… Als je je echter daarover kan zetten dan krijg je een thriller die verre van origineel is, maar wel goed zit qua spanning en atmosfeer. En dat is ook al wat.


BEELD EN GELUID
De film ziet er niet slecht uit, maar er zijn wel wat artefacten te zien hier en daar en er is ook wat noise en edge enhancement. De huidtinten zijn natuurlijk en het beeld ziet er over het algemeen realistisch uit. Het geluid komt met een goede 5.1-track die doet wat hij moet doen in deze goedkope productie. De dialogen zijn te allen tijde duidelijk en we krijgen wat atmosfeer-verhogende effecten die langs achter op ons afgevuurd worden. Niets speciaals echter.

EXTRA'S
Een paar korte featurettes die ingaan op het ontstaan van de film, de special effects en de stunts.

CONCLUSIE
De cast is op zich verre van super, maar de regisseur slaagt er wel in om er het maximum uit te halen en als resultaat is Primal wel een leuke film op voorwaarde dat je van het genre houdt.



cover



Studio: Universal

Regie: Josh Reed
Met: Damien Freeleagus, Krew Boylan, Lindsay Farris, Stephen Shanahan, Wil Traval, Zoe Tuckwell-Smith

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582848908


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• De ontstaansgeschiedenis van PRIMAL
• Making of van de special effects
• Making of van de stunts
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij