:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CANNIBAL
CANNIBAL
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-09-15
FILM 
Wie begon te kokhalzen bij het bekijken van La Grande Bouffe van Marco Ferreri, zal (ten minste indien hij de moed vindt) bij Cannibal een hele resem kotszakjes nodig hebben. Deze film leidt ondertussen een eigen leven in het milieu van horrorliefhebbers, maar in feite gaat het om een eigenzinnig project van videokunstenaar Marian Dora. Wie eeder al zijn korte films zag (er staan er vier als extra op deze dvd), die weet beslist dat deze Duitser verkikkerd is op de duistere en perverse kant van de mens.


Deze 90 minuten durende videoproductie is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het was de wens van Bernd Jurgen Brande (Carsten Frank) om door een andere persoon te worden opgepeuzeld. Na lang zoeken vond hij uiteindelijk Armin Meiwes (Victor Brandl) die er steeds van heeft gedroomd om ooit mensenvlees op zijn bord te hebben. Een ziekelijk gebeuren dat heel Duitsland op stelten zette en heel wat kunstenaars inspireerde, o.a. Rammstein dat er een nummer over schreef (Mein Teil).

Ook Marian Dora zag graten in het relaas van de kanibaal van Rothenburg. Verwacht evenwel geen gewone horrorfilm. Zo duurt het bijna vijftig minuten vooraleer Meiwes zijn tanden in zijn avondmaal zet. Eerst krijg je wat intense liefkozingen tussen de mannen te zien, maar eens Meiwes aan zijn maaltijd begint zullen de meeste kijkers wel de ogen dichtknijpen. Cannibal is nooit schrikwekkend, wel ontzettend vies, pervers en weerzinwekkend.


BEELD EN GELUID

Het gaat om een zeer goedkope productie met een matige beeldkwaliteit, maar de details zijn goed te zien. Nou ja, ten minste als je ze wil zien. Het geluid is mono, met geregeld geruis op de achtergrond. We geven een 5 omdat het nu eenmaal een goedkope productie is.

EXTRA'S
Zoals gezegd vind je vier korte films op deze dvd. Allemaal voer voor mensen met een pervers kantje!

CONCLUSIE
Voor de liefhebbers. En zeggen dat het allemaal met Hans & Grietje begon!

coverStudio: Filmfreaks

Regie: Marian Dora
Met: Carsten Frank, Victor Brandl, Tobias Sickert

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717377002200


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Vier korte films


Andere recente releases van deze maatschappij