:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HAUNTED HOUSE 2, A
HAUNTED HOUSE 2, A (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-09-04
FILM
Laten we deze bespreking met een raadgeving beginnen. Als je vindt dat het niet kan dat in een scène een volwassen man op de meest perverse manier een kinderpop verkracht, laat deze film dan maar links liggen omdat je je alleen maar zal ergeren. Ondertussen lacht Marlon Wayans alle moraalridders weg. Sinds Scary Movie is Wayans stinkend rijk geworden door de “kunst” van de horrorparodie. Omdat Scary Movie 7 een beetje te routineus klinkt, kwam hij vorig jaar met A Haunted House op de proppen. De critici schreeuwden nogmaals moord en brand, de prent werd door verschillende bladen als de slechtste film van het jaar omschreven, maar Wayans hield er toch een dikke 38 miljoen dollar aan over. Dus waarom stoppen? En dus is de grappenmaker er in geen tijd terug met de sequel en deze keer gaat hij zeer ver. Zo ver dat het zelfs onweerstaanbaar grappig wordt!
 
Er is geen mens die wakker ligt van het verhaal want dat is van zeer ondergeschikt belang. A Haunted House 2 is een collectie grollen en grappen die ofwel over seks of over racisme gaan. Soms is dat grappig. Zo schreeuwt Malcolm (Marlon Wayans) “Call 112, tell them the dog is white” als zijn huisdier wordt verpletterd. Want neen, het gaat helemaal niet goed met onze vriend sinds zijn vriendin Kisha (Essence Atkins) door de duivel is bezeten en omkwam in een ongeluk. Hij is wel in de armen van Megan (Jaime Pressly) terechtgekomen, maar al gauw duiken ook in het nieuwe gezin allerlei demonen op. Het zoontje heeft een denkbeeldig vriendje en de dochter loopt met een vreemde doos rond. En Malcolm? Wel de sufferd wordt gestalkt door een pop!
 
In principe gaat het om een parodie en griezelfanaten zullen ongetwijfeld wel de scènes herkennen die in A Haunted House 2 in het belachelijke worden getrokken, maar een voorkennis van moderne griezelfilms is helemaal niet vereist om deze ongein te kunnen volgen. Wayans kent deze keer geen grenzen. Hij weet dat hij foute humor tapt, maar dat is waar het hem in deze film om te doen is. Te nemen of te laten en jij kiest als kijker tot welk kamp je behoort. A Haunted House 2 is een verschrikkelijke film die ongelooflijk grappig is. Meer kunnen we daar niet over zeggen.
 
BEELD EN GELUID
Wayans verdient wel veel geld met zijn films, maar ze mogen niet te veel kosten en dat zie je eraan. Storingen zijn er niet, maar deze film lijkt op een amateuropname die met duur materiaal is gefilmd. De kleuren zijn realistisch, maar alles is veel te wazig en de details niet genoeg zichtbaar. Het geluid is wel degelijk en ook al gaat het om een parodie, zul je door de vele schrikeffecten geregeld uit je luie stoel donderen!
 
EXTRA’S
Er staat geen extra materiaal op deze Blu-ray en bij zo’n release hoeft dat ook niet!
 
CONCLUSIE
Wayans laat weer al zijn duivels los in A Haunted House 2. Een verwittigd man is er deze keer drie waard, want de komiek laat geen heilig huisje overeind en dat zal niet iedereen kunnen appreciëren.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Michael Tiddes
Met: Marlon Wayans, Jaime Pressly, Cedric the Entertainer

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045242558


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij