:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAREHOUSE 13 - SEIZOEN 5
WAREHOUSE 13 - SEIZOEN 5
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-11-02
SERIE
In het laatste seizoen van Warehouse 13 beginnen we waar seizoen 4 ophield: Paracelsus neemt het Warehouse over en reist terug in de tijd om zijn ideaalbeeld tot stand te brengen van wat het Warehouse en zijn mensen zouden moeten doen. Onze geliefde helden slagen er natuurlijk in om de alternatieve realiteit die daardoor gecreëerd werd op te doeken, maar wat ze niet beseffen is dat een oude vijand  opnieuw op de proppen komt, een vijand die hen later weer het leven zuur zal maken en zelfs de toekomst van het Warehouse in Amerika op het spel zet. Ondertussen hebben ze natuurlijk de “gewone” zaken waar ze zich mee moeten bezighouden zoals mensen die op het droge verdrinken, een renaissancekermis waar allerlei gevaarlijke wezens uit het niets komen opdagen en personen die in de telenovela gezogen worden.

Klinkt bovenstaande tekst nogal kort om een heel seizoen te behandelen? Wel, dat is omdat seizoen 5 ook slechts 6 episodes telt waarbij de laatste nog nét geen standaard flashback is van de voorbije seizoenen. We blijven dus met slechts 5 episodes over waarvan een afsluiter van het vorige seizoen, drie afleveringen die redelijk tot goed zijn,en de aflevering omtrent de soapserie die net zo irritant is als een échte soap.

BEELD EN GELUID
Het beeld is niet uitzonderlijk, compressiefouten hebben we niet onmiddellijk opgemerkt maar het niveau van detail is niet echt super te noemen. De speciale effecten komen bij momenten nogal knuddig over maar dat is niet anders dan in de vorige seizoenen en maakt wel een beetje deel uit van de charme van Warehouse 13. Het geluid is evenzeer goed maar zeker niet uitzonderlijk. De 5.1-track levert redelijk wat dynamiek maar bij een serie als deze met nogal wat actie verwacht je nu eenmaal meer. Aan de andere kant leent de helft van de episodes in dit seizoen zich ook niet echt voor een uitermate actief hoorspel. 

EXTRA'S
Elke episode krijgt zijn eigen audiocommentaartrack, er zijn enkele verwijderde en uitgebreidere scènes en een gag reel. Meest interessante extra is echter Warehouse 13: Behind the Shelves, vijf stukjes tussen 6 en 10 minuten waarin we meer informatie krijgen over de stunts, despeciale effecten, descripts, de artefacten alsook een kijkje op de hele serie. Onderhoudend maar niet echt speciaal te noemen.

CONCLUSIE
Als “seizoen” is dit laatste deel van Warehouse 13 een serieuze tegenvaller. De kwaliteit van het geleverde valt nog wel mee, maar je betaalt eigenlijk dezelfde prijs voor 6 afleveringen waar voorbije seizoenen toch minstens dubbel zoveel episodes bevatten en dan kunnen we niet anders dan zeggen dat dit toch wel een beetje naar oplichterij begint te neigen.cover
Studio: Universal

Regie: Diversen
Met: Aaron Ashmore, Allison Scagliotti, Eddie McClintock, Genelle Williams, Joanne Kelly, Saul Rubinek

Film:
3/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
240 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083005078


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
•  Audiocommentaar
• Gag Reel
• Verwijderde en extended scenes
• Warehouse 13: Behind the Shelves

Andere recente releases van deze maatschappij