:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEARCH PARTY
SEARCH PARTY (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-06-05
FILM 
Mocht de titel je niets zeggen, dan ligt dat beslist niet aan je filmkennis. Search Party heeft immers geen enkele Belgische bioscoopzaal gehaald en ook in Amerika vonden de filmbonzen het beter om deze komedie maar meteen op een Blu-ray te branden. De reden is waarschijnlijk te zoeken in het feit dat het filmpubliek stilletjes aan genoeg heeft aan de vele copycats van The Hangover. Search Party is er wederom zo eentje, geregisseerd door  Scot Armstrong, En laat dat nu de man zijn die de scenario’s van The Hangover Part II en Road Trip schreef. Het resultaat is leuke, maar bijzonder oppervlakkige cinema.

De scenarioschrijvers hadden blijkbaar maar weinig inspiratie, net zoals in de ode aan de zuiplappen The Hangover gaat het hier ook om mensen die wel graag willen trouwen, maar die op luid protest van hun vrienden stoten. De film begint met een scène in een bestelwagen. Wegens het gebruik van allerlei genotsmiddelen bekent Nardo (Thomas Middleditch) dat hij niet echt uitkijkt naar het aanstaande huwelijk met zijn verloofde Tracy (Shannon Woodward). Als hij vertelt dat hij liever van een brug zou springen, vindt Jason (T.J. Miller) dat het zijn taak is om het huwelijk te voorkomen. Op de dag van de ceremonie stormt hij de kerk binnen en probeert zijn vriend ervan te overtuigen dat hij de verkeerde keuze maakt. De arme Tracy loopt verbijsterd weg en zweert dat ze nooit nog iets met haar verloofde wil te maken hebben. Als wraak gaat ze alleen op huwelijksreis naar Mexico. Ondertussen beseft Nardo dat hij zijn bekentenissen onder invloed van drugs heeft gedaan en hij reist zijn lief achterna. Een paar uur later krijgt Jason een onthutsend telefoontje van Nardo. De arme drommel staat volledig naakt en zonder geld in Mexico. Natuurlijk moet Jason hem helpen. Omdat hij geen auto heeft, betrekt hij zijn vriend Evan (Adam Pally) in het wilde avontuur.

Armstrong dacht dat hij kon profiteren van de bekendheid van Thomas Middleditch en T.J. Miller die samen in de HBO-soap Silicon Valley proberen om de nieuwe Steve Jobs van hun generatie te worden. Echt lukken doet dat niet, integendeel! Er is wel chemie tussen de twee, maar het is net dezelfde chemie als in Silicon Valley, waardoor je met een déjà vu opgescheept zit. Over het niveau van de grapjes zwijgen we misschien maar beter. “Neen ik zie geen Spaanse woorden. We zitten in Mexico, niet in Spanje!” schreeuwt Nardo door de telefoon. Of wat dacht je van een kotsende ezel? Mocht je pijn hebben van lachkrampen dan is Search Party misschien iets voor jou, maar indien niet, dan laat je deze komedie maar beter in de winkelrekken staan. Misschien komt het wel omdat we net iets te lang in de mooie ogen van Alison Brie (God weet hoe dit talent in deze film is terechtgekomen!) hebben gekeken, toch zijn de eerste veertig minuten best leuk om naar te kijken. Helaas, vanaf het moment dat de bende in Mexico is gearriveerd, stapelen de clichés zich zo op dat je meer naar je horloge staart dan naar het scherm.
 
BEELD EN GELUID
Over de schijfjes van Universal zal je ons niet gauw horen klagen. Ook over de kwaliteit van deze transfer zijn we tevreden, alhoewel de regisseur niet bepaald voor het mooiste kleurpalet koos, waardoor de film een wat gedateerde indruk maakt. De geluidsband heeft een krachtige Engels DTS-HD MA 5.1-track, over de inhoud spreken we ons echter niet uit!

EXTRA'S
Er staat geen bonusmateriaal op dit schijfje.

CONCLUSIE

Search Party is de zoveelste druppel die uit de Hangover-koe wordt gemolken. Jammer genoeg smaakt de melk op het einde wat te zuur om er een kwaliteitslabel op te kunnen kleven.coverStudio: Universal

Regie: Scot Armstrong
Met: Alison Brie, Krysten Ritter, T.J. Miller

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083026264


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij