:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BURYING THE EX
BURYING THE EX (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-06-23
FILM 
Herinnert er zich iemand Joe Dante nog? Inderdaad, de man van griezelklassiekers als Piranha en The Howling, en natuurlijk ook de papa van de Gremlins (ook al werd het script door Chris Columbus geschreven). Zes jaar na het debacle van de tweede Gremlins ging het alleen maar bergafwaarts met Dantes carrière. Hij regisseerde wat afleveringen van goedlopende series zoals CSI: New York en Hawaii-Five-O, maar specialiseerde zich vooral in kinderfilms zoals Looney Tunes: Back In Action of The Hole. Met Burying The Ex keert hij terug naar zijn roots: de eighties-griezelkomedie. De fans van het genre waren terecht laaiend enthousiast. Deze nieuweling van Dante bezit immers dezelfde grappige sfeer als pakweg The Witches Of Eastwick of Beetlejuice, of om het anders te zeggen: jezelf niet al te serieus nemen!

Met Evelyn (Ashley Greene) heeft Max (Anton Yelchin) wel een knappe vrouw aan de haak geslagen, helaas ergert hij zich al jaren dood aan haar obsessie om de wereld te verbeteren. Je mag niet met de schoenen op het tapijt lopen omdat het anders vol bacteriën zit, hij krijgt dagelijks tofu op zijn bord en krijgt om de haverklap opmerkingen omdat hij geen respect voor het milieu heeft. Max heeft een heel andere passie. Hij baat een winkeltje uit dat gespecialiseerd is in horrorcuriosa en zelf verzamelt hij ook die spullen. Zijn broer Travis (Oliver Cooper) snapt helemaal niet hoe hij met zo’n trut kan leven.  Wanneer Max stapelverliefd wordt op een uitbaatster van een ijssalon (Alexandra Daddario) weet hij niet wat te doen, vooral omdat blijkt dat Olivia net als hij in de ban van horrorcinema is. Travis mompelt het idee om Evelyn te vermoorden. Het moordplan loopt echter niet zoals het hoort. Evelyn sterft wel, maar wordt door een autobus overreden. Max is helemaal niet opgetogen met het feit dat zijn echtgenote naar het hiernamaals is vertrokken. Ten minste dat denkt hij. Als hij, zoals verwacht, zich in de armen van Olivia nestelt, komt zijn ex als zombie roet in het eten gooien.

Allemaal een beetje te veel van de pot gerukt, denk je? Misschien wel, maar het werkt wel! Het is de liefde van Dante voor de griezelcinema (in iedere scène zie je wel een verwijzing naar één of andere obscure klassieker) en de eightiescinema die Burying The Ex zo fantastisch maken. Het is natuurlijk niks nieuws, vooral niet omdat dit soort films in de jaren 80 (wellicht tot vervelens toe) aan de lopende band werd gemaakt, maar in tijden van CGI is dit een verfrissing. Dante was ook zo verstandig om er een korte film van te maken, 87 minuten is immers de ideale lengte voor zo’n komedie. De griezelmomenten zijn voor sommigen misschien net iets te schaars, maar er valt heel wat te lachen en dat is toch ook al een tijdje geleden, niet? De casting is bijna perfect. De Russische acteur Anton Yelchin is bij het grote publiek vooral bekend vdoor zijn rol als Pavel Chekov in de J.J. Abrams-versie van Star Trek, maar bewijst hier dat hij meer kan. De mooie Ashley Greene kent natuurlijk iedereen als Alice uit de Twilight-saga en ook zij toont dat ze met wat geluk nog jaren meekan in Tinseltown.

BEELD EN GELUID
De komst van Remain In Light is één van de mooiste verrijkingen van de Belgische dvd-markt. De catalogus van het distributiehuis wisselt arthouse af met films die in het normale circuit nauwelijks aan bod komen, en de meeste van hun releases zijn meestal zowel op dvd als Blu-ray verkrijgbaar. De kwaliteit is niet wat de grote studio’s aanbieden (natuurlijk niet), maar steeds uiterst verzorgd. De beelden van dit schijfje zijn loepzuiver met een afwisselend kleurenpalet (wat eerder zeldzaam is in het horrorgenre), scherpe achtergronden en niet de minste storingen. De geluidsband bestaat uit een DTS HD 5.1-track met goed verstaanbare dialogen en een soundtrack vol aanstekelijke punkrock.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op dit schijfje.

CONCLUSIE
Fans van jarentachtigcinema mogen blij zijn, want hun idool Joe Dante is terug. Het lijkt wel alsof de regisseur van Gremlins nog steeds denkt dat we in 1983 leven, en het is net dat wat Burying The Ex zo anders maakt! Absoluut in huis halen als je verzot bent op dingen als Fright Night of Beetlejuice.coverStudio: Remain In Light

Regie: Joe Dante
Met: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461874009


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij