:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SON OF A GUN
SON OF A GUN (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-09-30
FILM 
Wat moet je denken als Ewan McGregor de hoofdrol in een Australische heistfilm vertolkt? Is dit nu een teken dat zijn carrière in het slop zit of is het gewoon omdat hij er zin in had? Wat ook het antwoord mag zijn, het is een feit dat de bioscoopbezoeker de film links liet liggen waardoor Son Of A Gun slechts een paar weken op de affiche stond. Een beetje onterecht, want ook al denk je misschien dat het om een B-film gaat die alleen maar de fans van Steven Segal kan bekoren (verschrikkelijk slecht dus), is Son Of A Gun toch meer dan dat.
 
Brendan (McGregor) is een bajesklant die nog twintig jaar te gaan heeft. Zo lang wil de crimineel niet wachten en hij bedenkt daarom een ingenieus ontsnappingsplan. Dat kan hij echter niet alleen en zoekt daarom contact met de naïeve JR (Brenton Thwaites) die denkt dat hij de vriendschap en de bescherming te danken heeft aan het feit dat hij een aardig potje kan schaken. Eens JR uit de cel wordt ontslagen, vormt hij meteen de schakel die Brendan en zijn trawanten uit de gevangenis moet zien te krijgen. Het plannetje lukt, maar het blijft daar niet bij. JR, die niet weet waar naartoe, wordt tevens gebruikt als hulpje om een grote lading goud te stelen. De jonge kerel vindt dat helemaal niet zo erg, alhoewel het eventjes wennen is aan het brute geweld dat de boeven hanteren. Zoals steeds (sorry dames!) zijn het de vrouwen die roet in het eten gooien, zeker als ze Alicia Vikander heet. JR wordt verliefd op de mysterieuze Tasha en dat zint Brendan totaal niet.
 
Het is jammer dat Julius Avery, die ook de film regisseerde, een slap en te voorspelbaar scenario schreef, want ondanks de beperkingen tillen de acteurs de film boven het gemiddelde. Wellicht verdient McGregor beter dan dit, toch toont hij zich van zijn beste kant. Net als Brenton Thwaites die we ons natuurlijk nog als Prins Filip uit Maleficent herinneren. De uitblinker is natuurlijk (hoe kan het ook anders) Alicia Vikander: de Zweedse schone die op korte tijd het filmpubliek heeft veroverd, ook al blijft een echte grote hit tot nu toe nog wat uit voor haar.
 
Het is niet zo moeilijk om diverse reden op te noemen waarom Son Of A Gun beter kan, maar je kan er minstens evenveel verzinnen om hem een kans te geven.
 
BEELD EN GELUID
Ook al moet je niet meteen superlatieven zoeken, is de kwaliteit van deze release meer dan bevredigend. Storingen zijn er niet en deze transfer heeft mooie, heldere beelden. De film speelt zich bijna volledig op klaarlichte dag af, dus veel donkere scènes zijn er niet. De details zijn scherp, net als de achtergronden. Het geluid bestaat uit een degelijke DTS-HD MA 5.1-geluidsband die vooral zijn dienst bewijst in de vele actiescènes.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze schijf.

CONCLUSIE
Son Of A Gun is een aangename actiefilm met een topcast die af en toe kopje onder dreigt te gaan door een te zwak scenario, maar gelukkig slaagt de cast erin om de meubelen te redden.coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Julius Avery
Met: Ewan McGregor, Brendan Kerkvliet, Brenton Thwaites

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664115596


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij