:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RUN ALL NIGHT
RUN ALL NIGHT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-09-17
FILM 
Het is bijna officieel, Liam Neeson is zonder twijfel de nieuwe Charles Bronson. Zowat elk script waarin een vijftiger wraak neemt, komt op een dag op Neesons schoot terecht. De vraag is alleen hoe lang je daarmee kan blijven doorgaan, want alle films lijken ongelooflijk sterk op elkaar (zowel wat het verhaal betreft als de outfits van Neeson, want ja hoor: de leren jekker die hij in Run All Night draagt, lijkt verdraaid veel op die uit Taken!). Zo lang het geld blijft binnenstromen zal Neeson daar niet van wakker liggen, en ook de Spaanse regisseur Jaume Collet-Serra niet, die na Unknown en Non-Stop met deze film zijn derde Neeson-avontuur op zak heeft.
 
Het verhaal speelt zich in het maffiamilieu van New York af. Jimmy (Neeson dus) is een huurmoordenaar die voor de Ierse maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris) werkt. Jimmy hoeft nog nauwelijks iets te doen, de uitgetelde dronkaard wordt hooguit nog gebruikt als de familie een kerstman nodig heeft om de kinderen te animeren. De meeste zorgen heeft Shawn met zijn zoon Danny (Boyd Holbrook), die in zee wil gaan met Albanese misdaadbendes. Shawn verwittigt zijn oogappel dat dit niet zonder gevaar is, maar het verwende nest weigert om te luisteren naar de raad van zijn pa. Het toeval wil dat Jimmys zoon Mike (Joel Kinnaman) een limousinechauffeur is. En jawel, geloof het of niet, maar de Albanese boeven kiezen zijn limousine als ze naar een plek gaan waar ze Danny ontmoeten. Het loopt volledig uit de hand en tijdens een wilde achtervolging wordt Jimmy gedwongen om Shawns zoon neer te schieten. Hij heeft geen keuze, het is zijn zoon die doodgaat of Danny.
 
Geen nood als je ogen rondtollen bij het lezen van deze ingewikkelde plot, want regisseur Collet-Serra beschikt over genoeg ervaring om zoiets vakkundig in een routineuze actiefilm vol adrenaline te verpakken. Het grote nadeel is wel dat je deze film al eens eerder hebt gezien (Taken en A Walk Among The Tombstones). Als je dat kan vergeten dan is Run All Night een actiefilm van de betere soort, die zeker in het eerste gedeelte wat doet denken aan de stijl van James Gray (The Yards en We Own The Night). Liam Neeson speelt de vechtjas zoals we hem al jaren kennen, maar de ster van deze wraakfilm is Ed Harris, die als geen ander een levensgevaarlijke maffiabaas zonder genade kan vertolken!

BEELD EN GELUID
Deze Warner-release is technisch grezien een voltreffer. De kleuren zijn mooi en de details indrukwekkend, zelfs in de meest donkere scènes. Nog beter is het geluid. Het gebeurt niet vaak in een actiefilm die eerder op een B-film lijkt, maar Run All Night is voorzien van een DTS-HD Master Audio 7.1-geluidspoor. En in een film waarin flink wat wordt geschoten, weet je meteen wat je speakers zullen doen!

EXTRA'S
Je vindt twee bonusfilmpjes op deze Blu-ray, alles samen goed voor 16 minuten promopraat waar geen mens wat aan heeft. In Shoot All Night zien we hoe de crew de stijl van Jaume Collet-Serra ophemelt (ook al stelt het niets voor). In Action All Night legt Neeson je uit waarom hij graag meespeelt in Taken-achtige films. De voornaamste reden, het geld dus, komt niet over zijn lippen.

CONCLUSIE
Run All Night is zeker geen memorabele film, maar qua adrenalinegehalte kan hij tellen!


coverStudio: Warner

Regie: Jaume Collet-Serra
Met: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2015

Leeftijd:
16

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888209646


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 7.1
Duits Dolby Digital 7.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Ijslands, Noors, Zweeds
Extra's:
• Shoot All Night
• Liam Neeson: Action All Night


Andere recente releases van deze maatschappij