:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIMIC 2
MIMIC 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-02-27
FILM
“The Bugs Are Back!”

Remy Panos (Alix Koromzay), een lichtjes wereldvreemde insectenspecialiste en lerares op een New Yorks schooltje, wordt verdachte nummer één als de politie enkele doden vind die telkens wel iets met haar te maken hadden. Maar toch is rechercheur Klaski (Bruno Campos), die de leiding heeft over de zaak, niet geheel overtuigd dat Remy de dader is van de gewelddadige feiten. Om alles uit te klaren besluit hij Remy nog eens op te zoeken op het schooltje. Eenmaal daar aangekomen komt hij tot de schokkende en verbazingwekkende waarheid…

Nadat Miramax/Dimension klassieke of succesvolle horrorfranchises zoals Hellraiser, The Prophecy, Children Of The Corn en From Dusk Till Dawn transformeerde (lees: degradeerde) in lucratieve videoreeksen, is nu ook Mimic (het geslaagde, doch vrij onsuccesvolle Amerikaanse regiedebuut van de Mexicaanse regisseur Guillermo Del Toro uit ’97) aan de beurt. Maar waar dat eerder cinematografische rampen opleverde zoals pakweg Hellraiser 4: Bloodline, is deze Mimic 2 een redelijk amusante B-film geworden. Regisseur Jean De Segonzac (Law & Order, Oz) is uiteraard geen Guillermo Del Toro, maar levert toch aanvaardbaar werk af. Actrice Alix Koromzay (Mimic, The Haunting) is de enige terugkerende uit de originele cast, voor de rest bestaat de cast uit B-acteurs met Jon Polito (Flodder In Amerika, Black Mask 2) als bekendste gezicht. De karakters zijn van bordkarton en het script van Joel Soisson (Dracula 2000, Highlander: Endgame) is zo simpel dat het waarschijnlijk op de achterkant van een bierviltje past. U hebt dus al door dat dit tweede deel het uiteraard niet haalt bij het uitstekende eerste deel, maar voor een avondje simpel vertier kan het er zeker mee door. Het derde deel (Mimic: Sentinel) is ondertussen onderweg, maar tot nu toe zal u het met deze Mimic 2 moeten doen.

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 anamorfische beeld (en niet 2.85:1 zoals op de hoes staat) ziet er voldoende scherp en bevat mooie, warme kleuren. Het bevat een bevredigend zwartniveau en schaduwdetail. We hebben we wat minieme filmgrain opgemerkt en hier en daar een klein vuiltje. Ook bevat het beeld enkele digitale compressiefouten, waarschijnlijk door de aanwezigheid van drie geluidstracks op een singel-layerdisc. Zo hebben we keuze uit een Engelse Dolby Digital 2.0-, een Engelse Dolby Digital 5.1- en een Engelse DTS 5.1-track. Het viel ons onmiddellijk op dat er heel de tijd een vreemd geluid (soort geratel) op de Dolby Digital 5.1-track zit. Dit zal toch voor een boel mensen storend zijn (zo ook voor ons), gelukkig dat de Dolby Digital 2.0- en de DTS 5.1-track van een betere kwaliteit zijn. De DTS klinkt detailrijk, ruimtelijk en met de nodige ondersteuning. En toch hebben we een paar kleine geluidsfoutjes kunnen opmerken op 00:27:18 en 00:50:35. Spijtig van de minderheden op het gebied van geluid, maar al bij al toch een bevredigende kwaliteit.

EXTRA’S
Op de Amerikaanse versie van Mimic 2 is een documentaire, een korte featurette en een handvol weggeknipte scènes te vinden. Wij moeten het hier spijtig genoeg stellen met promotrailers voor The Others, Imposter en Virus. Toch een gemiste kans.

CONCLUSIE
Mimic 2 is een amusante B-film die vooral de fans van het eerste deel en liefhebbers van monsterfilms à la Godzilla, Alien en The Relic zal aanspreken. Deze DVD van filmmaatschappij RCV bevat een goede beeldkwaliteit en een aanvaardbare geluidskwaliteit, hoewel het toch spijtig is van de fout op de Dolby Digital 5.1-track.


cover
Studio: RCV

Regie: Jean De Segonzac
Met: Alix Koromzay, Bruno Campos, Will Estes, Gaven E. Lucas, Jon Polito

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
87130045203634


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij