:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JASON AND THE ARGONAUTS
JASON AND THE ARGONAUTS
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2003-03-23
FILM
Jason (Jason London) wordt gered als hij zijn vader ziet vermoorden aan de hand van zijn oom Pelias (Dennis Hopper). Hem was hetzelfde lot beschoren terwijl zijn moeder Polymelf met Pelias moest trouwen. Jason groeit op en twintig jaar later komt hij achter zijn werkelijke afkomst. Jason gaat terug naar zijn geboortestreek waar hij gevangen wordt genomen en ter dood veroordeeld. Hij kan zijn vel redden door op zoek te gaan naar “Het Gulden Vlies”, een artefact waarnaar Pelias al jaren naar op zoek is. Jason stelt een bemanning samen en vertrekt met zijn nieuwe boot de Argo op avontuur naar de plaats waar “Het Gulden Vlies” zich bevindt… Deze moderne TV bewerking van een Griekse mythe ontbreekt het aan een goede verhaalvertelling. Er zijn veel dode momenten en te lang gerekte scènes die het ritme verbreken. Deels wel te begrijpen omdat het een miniserie is die je nu 3 uur aan één stuk te verduren krijgt. Maar toch, het vehikel komt maar niet op kruissnelheid, de acteurs kunnen niet echt overtuigen en de redelijke CGI-modellen van de mythische monsters kunnen het geheel ook niet naar een hoger niveau tillen.

BEELD EN GELUID
Het beeld mist scherpte en de kleuren komen totaal niet tot hun recht. Het lijkt of iemand aan de saturatie heeft zitten knoeien en de kleuren teruggedraaid zodat ze er vaal uitzien. Het geluid is voor de rest ook niet veel soeps zelfs voor een Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Het ontbreekt aan impact en zuiverheid.

EXTRA’S
Geen extra’s te vinden op deze dvd.

CONCLUSIE
Leuke decors en redelijk goede special effects redden deze TV-film niet. De spanning is ver te zoeken, de acteurs komen nogal houterig over en het verhaal is niet goed uitgewerkt. De versie uit 1963 heeft veel meer charme dan dit recente afkooksel.


coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Nick Willing
Met: Jason London, Jolene Blalock, Dennis Hopper

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
172 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711983450585


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Geen

Andere recente releases van deze maatschappij