:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RINGU 2 (RING 2)
RINGU 2 (RING 2)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-04-01
FILM
Het verhaal gaat verder waar deel één eindigde. Mai Takano (Miki Nakatani), de vriendin van Ryuji Takayama (Hiroyuki Sanada), gaat op onderzoek naar de oorzaak van Ryuji’s dood. Al snel komt ze journaliste Reiko (Nanako Matsushima) op het spoor die elders een nieuw leven probeert op te bouwen. Mai ontdekt dat Yoichi (Rikiya Otaka), zoon van Ryuji en Reiko, vreemd gedrag begint te vertonen. Het duurt dan ook niet lang voor er terug een boel vreemde gebeurtenissen beginnen voor te doen...

Op de hoes staan veelbelovende slogans zoals “It will freeze your blood” en “Scary as hell”, maar niets is minder waar! Ring 2 is spijtig genoeg een langdradige, dikwijls saaie en wat ons betreft volledig mislukte sequel. Het geheel bevat zo goed als geen spanning en het tempo van de film gaat even snel als een platgereden egel met de vallende ziekte. Het lijkt er sterk op dat de inspiratie van de scriptschrijvers op was na deel één, maar dat ze door het immense succes zich in zoveel bochten hebben zitten wringen om toch een sequel uit hun duim te zuigen. Het resultaat is zo over het paard getild dat de vergelijking met Exorcist II: The Heretic (het ultieme voorbeeld van een belachelijk slechte sequel op een meesterwerk) zich opdringt. Een groot deel van de originele cast en crew is nochtans terug van de partij, maar dat mocht blijkbaar niet baten.

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische 1.85:1 beeld is niet altijd even scherp. Het beeld bevat een redelijk goed contrast en zwartniveau. Ook het schaduwdetail is van voldoende kwaliteit. De kleuren zien er goed uit en ogen natuurlijk. De filmprint bevat wat vuiltjes en printbeschadigingen en we hebben eveneens enkele minieme digitale foutjes opgemerkt. Filmgrain is in lichte mate aanwezig. Toch een redelijke beeldkwaliteit. De Japanse Dolby Digital 5.1-track (er is ook een Japanse Dolby Digital 2.0-track aanwezig) klinkt warm en waar nodig actief. De muziek en de geluidseffecten komen goed tot hun recht. De dialogen zijn goed te verstaan, maar we hebben wat lichte ruis kunnen bemerken. De dialogen zijn wel niet altijd honderd procent lipsynchroon. Dit laat wel een beetje een slordige indruk na, gelukkig valt het maar één of twee keer op en is het dus niets onoverkomelijks. Alles bij elkaar een bevredigende geluidskwaliteit.

EXTRA’S
Helemaal geen extra’s! Van een teleurstelling gesproken.

CONCLUSIE
Deze sequel op de geslaagde Japanse film Ring uit ’98 is spijtig genoeg niet van hetzelfde niveau, maar zal naar alle waarschijnlijkheid toch nog sommige hardcore-fans van het origineel kunnen aanspreken. WorldWide Cinema brengt de film uit met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit, maar er zijn totaal geen extra's aanwezig. Enkel voor de echte fans, de rest kan deze titel beter eerst eens huren.


cover
Studio: WorldWide Cinema

Regie: Hideo Nakata
Met: Miki Nakatani, Fumiyo Kohinata, Kenjiro Ishimaru, Rikiya Otaka, Nanako Matsushima, Hiroyuki Sanada

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664009284


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij