:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WILDLIFE
WILDLIFE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-05-16
FILM
De filmwereld heeft het hard te verduren. Superhelden lijken meer en meer de markt te monopoliseren, terwijl andere cinema verbannen lijkt te worden naar streamingdiensten. Of ze houden het in het andere geval twee weken vol in de bioscoop, en dan nog in zaaltjes waar je amper plaats hebt om na een zware dag de benen te kunnen strekken. Wildlife, het regiedebuut van Paul Dano is er zo ééntje. Jammer, niet alleen is het één van de beste films van dit jaar tot nu toe, maar het is ook ééntje die nu al een plaats in de filmgeschiedenis heeft opgeëist, en wel door die fantastische ontdekking die Ed Oxenbould is.
Paul Dano die debuteerde in The Sopranos liet ons al in tal van rollen zien dat hij één van de beste Amerikaanse acteurs is, en ook al cineast levert hij verbluffend werk af. Het was altijd zijn droom geweest om achter de camera te staan, en ook al zal hij er niet bepaald rijk van worden is de Hollywoodster van plan om een vervolg aan zijn regiedebuut te breien. Wildlife is oorspronkelijk een boek van Richard Ford dat in het begin van de jaren 90 werd geschreven. Dano was ervan onder de indruk en samen met zijn trouwe levenspartner Zoe Kazan schreef hij het script.
Een klein verhaal in de grote wereld, maar ééntje die een enorme impact heeft op een gezin van drie die we anderhalf uur volgen. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60, in Montana. Het gezin van golfleraar Jerry (Jake Gyllenhaal) is het ondertussen gewend om steeds maar om de haverklap te verhuizen. Jerry kan moeilijk aarden, maar dat vindt zijn echtgenote Jeanette (Carey Mulligan) best ok zo lang er maar brood op de plank komt. Voor hun veertienjarige zoon Joe (Ed Oxenbould) liggen de kaarten anders. Hij is het grondig beu om steeds maar van school te moeten veranderen. Maar ook Jeanette krijgt er genoeg van, zeker als haar man zijn job verliest en nadien weigert om te doen wat hem zo maar in de schoot geworpen wordt. Wanneer Jerry zich aanmeldt om als vrijwilliger de hevige bosbranden te helpen blussen, slaan de stoppen door en volgt er een intens gezinsdrama.
Wildlife
heeft twee troeven en die worden perfect uitgespeeld. Dano is een filmmaker die goed de middenweg kent tussen arthouse en commerciële cinema, en daardoor zit je met een film die van de eerste tot de laatste seconde weet te beklijven. Een film die op de emoties speelt en een uitmuntend acteerdebuut van Ed Oxenbould (die trouwens fysiek op Dano lijkt) en observeert hoe de wereld rondom hem ineenstort. Een tweede troef, naast die van Oxenbould, zijn de prestaties van zowel Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal. Twee mensen die in iedere film steeds maar het beste uit zichzelf persen.

BEELD EN GELUID

Eerlijkheidshalve moet een dvd of blu-ray anno 2019 perfect zijn. Anders heeft een aanschaf ervan, gelet op de alsmaar populair wordende streamingdiensten, geen nut en zorgen ze ervoor dat de markt ervan nog meer in het slop geraakt. De mensen van Cherry Pickers lijken dit te begrijpen. Hoewel deze film in de Benelux geen blu-ray krijgt, hebben we wel een excellente dvd met een magnifiek beeld- en geluidskwaliteit.
EXTRA'S
Qua bonusmateriaal moet de kijker het stellen met twee interviews. Eentje met Paul Dano en een ander met Zoe Kazan, elk vijf minuten lang.

CONCLUSIE
Paul Dano bewijst met zijn regiedebuut dat hij ook achter de camera zijn mannetje kan staan. Wildlife is zelfs één van de beste releases die we dit jaar in de lader hebben gestoken.cover
Studio: Cherry Pickers Film

Regie: Paul Dano
Met: Ed Oxenbould, Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
9

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461876065


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Interviews

Andere recente releases van deze maatschappij