:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LITTLE DRUMMER GIRL, THE
LITTLE DRUMMER GIRL, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-06-01
FILM 
Het is voor de kijker moeilijk om al de series bij te benen. Iedere dag verschijnt er wel een nieuwe, en een dag telt tot dusver maar 24 uur en dus gebeurt het vaak dat heel wat reeksen onder de radar blijven hangen, zeker als ze niet tot het Netflix-pakket behoren. The Little Drummer Girl is er zo één van. Onopvallend en summier verpakt en toch deins je achterover als je ziet wat voor een talent er in deze serie zit. Allereerst is deze zesdelige serie geregisseerd door de Koreaan Park Chan-wook, een man die je zeker kent van Oldboy en The Handmaiden. Bij de cast vinden we naast de briljante nieuweling Florence Pugh ook Michael Shannon en Alexander Skarsgard terug. En als je weet dat het ook het team van The Night Manager is, dan besef je dat je goed zit voor bijna zes uur spionagefun. De serie zelf is gebaseerd op een boek van John Le Carré. Een Britse schrijver van wie de meeste boeken perfect filmvoer leken voor ingenieuze spionagethrillers en dan ook op het witte doek kwamen zoals The Constant Gardener , The Tailor Of Panama,The Russia House, Tinker, Tailor, Soldier, Spy of The Spy Who Came In From The Cold. Ook The Little Drummer Girl werd in 1984 al eens verfilmd door George Roy Hill met in de hoofdrollen Diane Keaton en Klaus Kinski.
Wie ooit al een verfilming of een boek las van deze auteur weet dat het om spionageverhalen gaat waar je het kopje dient bij te houden, het brein net iets te veel op de zak chips gefixeerd houden kan dan ook voor de nodige problemen zorgen en dat is deze ingewikkelde reeks niet anders. Meer zelfs, het duurt een paar afleveringen vooraleer je als kijker meegezogen wordt in het verhaal. Het verhaal begint met een brutale bomplaatsing in Duitsland waarbij een joods kind om het leven komt. De serie gaat over het conflict tussen de Israeli’s en de Palestijnen dat in de jaren 70 door allerlei bomaanslagen in Europa werd uitgevochten. De Israelische geheime dienst onder leiding van Martin Kurtz (Michael Shannon) schakelt hiervoor de Britse toneelactrice Charmian "Charlie" Ross (Florence Pugh) in. De jonge vrouw wordt geïnfiltreerd in een Palestijns kamp en gaat zo in haar rol op dat je als kijker niet goed weet of ze nog wel aan de juiste kant van de lijn staat. 
The Little Drummer Girl is een serie volgens het ouderwetse recept en staat mijlenver af van wat de kijker tegenwoordig in de maag gespitst krijgt. Sommige (vooral jonge) kijkers zullen deze BBC-serie dan ook veel te traag vinden, want de serie voelt aan als een 70’s spionagefilm. Men neemt de tijd, maar toch is het een iewat ingewikkeld verhaal dat niet altijd gemakkelijk te volgen is. Ook geschreven met de clichés, want je wordt als toeschouwer verplicht om te aanvaarden dat de Israeli’s de goede jongens zijn en de Palestijnen het terroristisch gespuis. Een zeer spannend verhaal dat door Park Chan-wook perfect in beeld wordt gebracht en met ijzersterke vertolkingen. Van Michael Shannon die we kennen uit Boardwalk Empire of de Oscar-hit The Shape Of Water hadden we niet anders verwacht, maar de revelatie is zonder meer Florence Pugh waarvan je in de toekomst zonder twijfel nog veel van zal horen.
BEELD EN GELUID
Deze serie die uit zes afleveringen van een uur bestaat wordt over twee schijfjes verdeeld. In de Benelux is er alleen maar een dvd-versie beschikbaar. Hoewel het om een geslaagde transfer met aangename 70’s-kleuren gaat, merk je dat dit voor Universal niet meer dan een verplicht nummertje was. Een verpakking die nauwelijks opvalt, een zeer sober menu en ééntje waarvan men weet “die verkoopt toch niet”. De geluidsband is een Dolby Digital 5,1-track. 

EXTRA'S
Er staat geen bonusmateriaal op deze dvd. 

CONCLUSIE
The Little Drummer Girl is een serie zonder risico’s, een spionagereeks die misschien zelfs oubollig lijkt, maar zowel door het sterke verhaal, de uitstekende regie en dito acteerprestaties zit je hiermee in goede handen voor zes uur fun. 

 
cover
Studio: Universal

Regie: Park Chan-wook
Met: Daniel Litman, Florence Pugh, Michael Shannon, Alexander Skarsgård

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Spionage

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
342 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
50530831877040


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Deens, Fins, Duits, Noors, Zweeds
Extra's:
• Geen


Andere recente releases van deze maatschappij