:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SECOND ACT
SECOND ACT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-07-09
FILM
Jennifer Lopez is net geen 50, en het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat ze op muzikaal vlak nog iets van zich liet horen. Logisch ook als je muziekcarrière gebouwd is rond je imago en je kont, en dus probeert ze het nog maar eens via de filmweg. Ze was nooit geen grote actrice, maar toch beleefden wij plezier aan U-Turn, Anaconda of Enough. Ook al zal die kont daar wel voor iets tussen zitten. Second Act is haar laatste film, en terwijl de film in Amerika nog redelijk goed boerde, ging dit komisch drama hier zonder al te veel poeha onder. Lopez speelt een vrouw die in een midlifecrisis zit en spijt heeft dat zij nooit een echte opleiding genoot waardoor ze nu ondanks haar ervaringen door iedereen voorbijgestoken wordt. Een hedendaags sprookje van een zero die een hero wordt en met een verhaal waarvan het publiek al na vijf minuten weet waar het verhaal naartoe gaat.
Maya Vargas (Jennifer Lopez) heeft heer leven geschonken aan haar werk als verkoopster in de Value Shop. Niet dat ze veel keus had. Als tiener werd ze zwanger, gaf het kind op voor adoptie, ging nooit naar de universiteit, maar ze kon het toch schoppen als succesvolle assistent-manager van de winkel. Haar innoverende ideeën brachten de winkele een hogere omzet op. Wanneer de winkel een nieuwe manager wil aanwerven, denkt Maya dat zij de gedoodverfde kandidaat is. Maar men kiest voor iemand met een hoger diploma. Maya valt in een dip en ook haar relatie haar vriend Trey (Milo Ventimiglia) die een honkbalcoach is loopt op de klippen.
Een al bij al voorspelbare film die goed onthaald zal worden door de Lopez-fans die ook wel een boontje hadden voor Maid In Manhattan, want ook hier gaat het om een kneusje die plots mag proeven van de hogere, ongrijpbare wereld. Lopez doet wat ze moet doen en dat valt al bij al mee. Vanessa Hudgens doet dat ook, maar helaas kan het kind voor geen meter acteren. Een feelgoodfilm dus waar je niets verkeerd mee doet als je zin hebt in een romantische avond voor de buis. Of het nu ook een meerwaarde heeft? Komaan zeg!

BEELD EN GELUID
Second Act is zoals iedere film tegenwoordig volledig digitaal opgenomen en daardoor is natuurlijk ook het beeld op deze blu-ray meer dan prima, en met goede detaillering. Alles van de kantoorruimtes tot simpelweg de huidtexturen zijn perfect in beeld gebracht. De kleuren bezitten levendigheid. Louter technisch bekeken (ook het geluid) kan je hier alleen maar de loftrompetten voor boven halen.
EXTRA'S
Wie de extra's van Second Act wil zien zal zich een US-import moeten aanschaffen, want de Belgische release gaat zonder bonusmateriaal door het leven.

CONCLUSIE
Jennifer Lopez doet met deze film wat ze al jaren in haar muziek pleegt te doen: de middelmaat opzoeken. Dat levert een aangename feelgoodmovie op, maar geen komma meer.


coverStudio: The Searchers

Regie: Peter Segal
Met: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
AL

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461876249


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD NA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij