:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HAPPY DEATH DAY 2U
HAPPY DEATH DAY 2U (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-07-30
FILM 
Bayfield University. In het Connors Science Centre mislukt een wetenschappelijk experiment. Doordat de stroom uitvalt, besluit de decaan om het project voorlop in de kast op te bergen. De studenten krijgen de nodige tijd om alles netjes af ​​te ronden, maar dan krijgt plotseling één van  van de studenten, Ryan (Phi Vu), een sms-bericht. Niet veel later duikt een gemaskerde moordenaar met een babymasker op die hem ombrengt. Of toch niet? Even later wordt hij op dezelfde plaats en op dezelfde tijd wakker als op de ochtend van zijn dood. Gelukkig weten zijn kamergenoten Carter (Israel Broussard) en Tree (Jessica Rothe) wat er gaande is met de arme Ryan.
Een gebeurtenis die zich steeds maar blijft herhalen maar dan gebracht met veel bloed, het is overduidelijk dat wij (en vele anderen) Happy Death Day 2U een beetje zien als de horrorvariant van Groundhog Day. De film werd geregisseerd en geschreven door Christopher Landon. Wie wat kennis heeft van horrorfilms die snel gedateerd worden zal wel weten dat deze man de creatieveling is achter een hele resem Paranormal Activity-films. Opnieuw laat Landon zich vangen door te vertrekken van een interessant uitgangspunt, maar de pret wordt verknald door een veel te ingewikkeld (en bij momenten) tenenkrullend verhaal. Gelukkig is de film wel een kindje van Blumhouse Productions. Niet dat dit productiehuis uitblinkt in originaliteit (eerder in overdreven veel sequels), maar ze beseffen wel dat mensen een horrorfilm bekijken voor de kick van de angst. Er komt dan ook genoeg bloed aan te pas, en wie ook graag een scream queen aan het werk ziet zal niet ontgoocheld zijn met Jessica Rothe die we hier met La La Land leerden kennen. Zij is ook trouwens degene uit de cast die de meubelen redt als we het over acteren hebben, want de rest lijkt zich tevreden te stellen met de geeuw van de middelmaat. De humor is net niet over the top en kan ook aardig op de zenuwen werken, hoewel we gelukkig voor ons niet in het Scary Movie-territorium zitten. 
Happy Death Day 2U neemt te veel hooi op haar vork. Een scenario dat tussen de soep en patatten is geschreven, middelmatig acteerwerk en een verhaal dat weinig of niet interessant is. Dat begrepen voor één keer ook de Amerikaanse bioscoopbezoekers, want was de originele film Happy Death Day wel nog een succes, dan kon dat niet meteen worden gezegd voor deze onnodige sequel waar niemand echt zat op te wachten.

BEELD EN GELUID
Alles op deze blu-ray is in orde. Levendige kleuren en alles is zeer duidelijk te zien zoals bijv. de lippen en de ogen van de pop, de kledij, maar ook de buitenopnames zijn helder en zeer gedetailleerd. Af en toe zie je beetje ruis in scenes met weinig licht, maar zoiets is eigenlijk volkomen normaal. De DTS-HD Master Audio 5.1-geluidsband zorgt voor een prima geluid, terwijl het surroundsysteem keihard mag werken tijdens de vele actiescenes.
EXTRA'S
Qua bonusmateriaal is maar het een mager beestje op Happy Death Day 2U. Sommige humoristische momenten (nou ja!) zijn in drie minuten tijd samengepropt in een gag-reel en er is ook zo'n kleine twee minuten (tja) verwijderde scènes te zien. Verder zijn er nog drie korte featurettes. The Never-Ending Birthday gaat over de kameraadschap tussen de nieuwe en de terugkerende acteurs, hoe het idee van dit vervolg is ontstaan en natuurlijk ook waarom deze sequel volgens de producenten beter dan de eerste is. In Web of Love: Tree's Nightmare gaat het anderhalve minuut om de relatie tussen Danielle en Carter. Ten slotte is er ook nog een soort van tijdslijn in Multiverse 101. Allemaal in feite nietszeggende promo-rommel.

CONCLUSIE
Happy Death Day 2U is wederom zo'n typische horrorfilm die je na een week alweer vergeten bent. Best genietbaar als popcorn het enige belang is waarom je aan een film begint.coverStudio: Universal

Regie: Christopher Landon
Met: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu

Film:
5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2019

Leeftijd:
16

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083179281


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans  Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Deens, Fins, Duits, Noors, Zweeds, Italiaans, Spaans
Extra's:
• Gag Reel & Deleted Scenes
• The Never-Ending Birthday
• Web Of Love: Tree's Nightmare
• Multiverse 101

Andere recente releases van deze maatschappij