:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AT FIRST LIGHT
AT FIRST LIGHT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-08-13
FILM
Het zijn harde tijden voor de cinema en de dvd-markt. Sinds de opkomst van Netflix lijkt de dvd-koper tot een uitgestorven ras te behoren, en dat terwijl de bioscoop meer en meer op een pretpark begint te gelijken dan een filmpaleis. In tijden dat je alleen maar met blockbusters kan scoren indien je met peperdure, oogverblindende superheldenfilms afkomt, kun je je de vraag stellen of het nut heeft om kleine films te maken. At First Light is zo’n film. Niet echt slecht, zelfs bevredigend, maar voor wie is hij gemaakt? Een film over buitenaards contact, maar wie vindt dat een film staat of valt door de special effects, moet aan At First Light niet eens beginnen. De enige ruimteschipeffecten die je ziet zijn een zestal cirkelvormige mysterieuze lichtbollen die een autobestuurder achterna zitten bij de start van de film.
Het contact met het buitenaards leven gaat niet over een ontmoeting met één of ander lieftallig vreemd wezen met wie je met de BMX-fiets een ritje door het maanlandschap maakt (hoewel dat ook zijn charmes heeft, zeker als het in handen is van een Spielberg), maar het buitenaards contact in deze film treedt op als licht. De uitverkorene is Alex (Stefanie Scott) die tijdens het zwemmen in contact komt met het vreemde licht. Ze ervaart haar leven opnieuw via flitsen, en eens het contact afgelopen, blijft ze volledig  versuft en verward achter. Alex beseft dat het licht iets speciaal met haar heeft veroorzaakt. Haar krachten worden alsmaar sterker en gevaarlijker, en Sean moet beslissen of hij bij Alex wil blijven en zo de waarheid van haar verandering wil ontdekken of niet. De twee moeten niet alleen op de vlucht slaan voor de lichtbollen, maar ook hun families, de politie en een geheime overheidsinstelling zitten hun achterna.
Als eerder gezegd geen superproductie, eerder een degelijke televisiefilm (of moeten we dat tegenwoordig een Netflix-film gaan noemen?) die gedragen wordt door een meer dan behoorlijke cast waarvan het grote deel uit jonge tieners bestaat, en die wel eens zouden kunnen doorbreken. Een paar van hun zijn in Canada (At First Light is een Canadese productie ook al is die in de VS gedraaid) al aardig beroemd, vooral dan Stefanie Scott die in Insidious was te zien, maar ook Théodore Pellerin loopt niet door de Canadese straten zonder dat die door fans wordt aangeklampt. Als film zelf is At First Light net geslaagd, en zelfs voer voor een ruim publiek.  Jammer voor het verhaal, want dat is flinterdun. Zeker niet de beste film van de week, maar het is zeker de moeite waard om er eens naar te kijken. Of u die nu moet kopen? Tja…

BEELD EN GELUID
Door de soms wat goedkope trucages zie je dat deze sciencefictionfilm niet uit de grote studio's komt en dat merk je ook wel een beetje op deze transfer. In de Benelux is deze titel alleen maar op dvd beschikbaar, en volgens de regels van het spel krijg je kwaliteitsgewijs een onderhoudende film met prima beeld- en audiokwaliteit.
EXTRA'S
Zoals steeds bij Source 1 Media is er nu ook geen bonusmateriaal op deze release te vinden.

CONCLUSIE
At First Light is een sympathieke goedkope sciencefictionfilm die niet bijster origineel is, maar wegens de meer dan aardige cast met zijn kopje boven water blijft. Vraag is natuurlijk of u dit over de streep trekt om de dvd aan te schaffen.


cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Jason Stone
Met: Stefanie Scott, Théodore Pellerin, Saïd Taghmaoui

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717662579134


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij