:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOLLOW POINT
HOLLOW POINT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-08-14
FILM
Kleerkasten die zelf het recht in handen nemen. Sinds Charles Bronson het in Death Wish bewees dat het kan zonder dat je ervoor in de bak moest draaien, werden wraakfilms het genre bij uitstek voor de videomarkt. Met de Cannon-releases op kop kregen we week na week hetzelfde verhaal te verteren en werden non-talenten als een Jean-Claude Van Damme of Chuck Norris big in Hollywood. Je kan ervan zeggen wat je van wil. Ondanks de clichés zijn het stuk voor stuk films die de tand des tijds aardig hebben doorstaan en nog uiterst prima geschikt zijn voor anderhalf uur vertier. Maar wat succes heeft, krijgt ook de nodige navolg. De videomarkt, en later de dvd-markt, werd overspoeld door inferieure kopieën die eerder een N-film dan een B-film waren. Rommel waarvan je je na drie minuten afvraagt of je de resterende 87 minuten nog moet blijven uitzitten. Mensen met een speurneus hebben het al lang door, Hollow Point is zo’n misbaksel.
Daniel Zirilli, een compleet onbekende, heeft er alvast zijn job van gemaakt. Naast het produceren van videotitels, heeft hij niet minder dan 50 films geregisseerd. Vergeef ons de arrogantie als we zeggen dat het niet aan ons ligt, maar geen enkele titel bezorgde ons een a-ha erlebnis. Een kleine tour door het IMDb-netwerk (soms doen we dat) toonde aan dat er maar zelden een film bijzit die de kaap van 4 op 10 overschrijdt. Het is maar dat je weet wat je op bord krijgt.
Daniel Zirilli gaat er prat op het flutverhaal zelf te hebben geschreven, maar zelfs iemand met een inhoudsloze hersenpan verzint deze ongein op een uurtje tijd. Routine zonder ook maar één keer aan kwaliteit te denken heet dat. De flikken doen hun werk niet daarom heeft advocaat Hank Cormac (Luke Goss die piepkleine rolletjes vertolkte in het vehikel Hellboy II: The Golden Army en het al even tenenkrullende Blade II) zijn eigen privémilitie opgericht die de criminelen een poepje laat ruiken. Zijn privéleger krijgt de versterking van dokter Nolan Cooray (Dilan Jay) als zijn vrouw en dochter door misdadigers omver worden geknald. Tijd voor 70 minuten wraak.
Het is niet alleen het verhaal dat de boel blokkeert, per slot van rekening kun je First Blood ook in twee zinnen samenvatten, maar het is vooral de manier waarop dit in beeld is gebracht (zo goedkoop dat je onmogelijk de concentratie kan vast houden), maar ook het stelletje ongeregeld dat hier de naam van acteur krijgt. Naar het schijnt, moet je B-films alles vergeven. Kan best zijn, maar dit soort ellende wens je zelfs je ergste vijand niet toe. 


BEELD EN GELUID
Gelukkig is er nog de beeld- en geluidscore zodat we niet vier keer moeten afstevenen op het nulpunt. Niks spectaculair, daarvoor is deze rommel veel te goedkoop in elkaar geblikt. Wel mag je je hier aan de standaardnormen van een doorsnee televisiefilm verwachten. Een verzorgd beeld en een doordeweeks (maar geen slecht) geluid. 
EXTRA'S
In het leven weet je het natuurlijk nooit, maar ons zou het ten sterkste verbazen moest iemand (buiten de neefjes en de nichtjes van de crew) nood hebben aan bonusmateriaal voor dit vehikel. Op deze dvd is er dan ook gelukkig geen bonusmateriaal. 

CONCLUSIE
Toegegeven, het waren stuk voor stuk harde woorden. Maar in tijden dat de dvd-markt zo goed als verloren lijkt te zijn, is het bedroevend om te zien dat dit soort releases nog steeds de markt halen en zo mensen er nog meer van overtuigen dat dvd’s kopen een zaak uit het verleden is geworden. Zelfs mensen met een wansmaak zullen geen bal aan deze actiefilm vinden. 


cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Daniel Zirilli
Met: Luke Goss, Dilan Jay, JuJu Chan

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2019

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717662579141


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij