:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUITS - SEIZOEN 6
SUITS - SEIZOEN 6 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-08-07
SERIE
In seizoen 5 heeft Mike Ross (Patrick J. Adams) een gevangenisstraf van twee jaar opgelopen voor het onwettig uitoefenen van het beroep van advocaat. Aanklaagster Anita Gibbs (Leslie Hope) had liever gezien dat een name partner van het bedrijf, Jessica Pearson (Gina Torres), Harvey Specter (Gabriel Macht) of Louis Litt (Rick Hoffman) de cel was ingegaan, maar Mike heeft de lippen stijf op elkaar gehouden en zijn partners niet verraden. De loyaliteit van het bedrijf aan een fraudeur heeft wel ongekende repercussies: zowat alle zakenpartners hebben het zinkend schip verlaten, en buiten secretaresses Donna (Sarah Rafferty) en Gretchen (Aloma Wright), juridisch assistente Rachel Zane (Meghan Markle) en IT'er Benjamin (David Reale) zijn de kantoren van Pearson Specter Litt verlaten. Het zal bijgevolg dan ook niet lang duren eer de klanten volgen en het bedrijf het faillissement moet aanvragen, want alle zaken waarin Mike ooit gepleit heeft komen juridisch op lossen schroeven te staan.
Het triumviraat besluit echter het hoofd niet te laten hangen, en ze proberen weer rechtop te krabbelen. Eerst en vooral verhuren ze de vrijgekomen ruimte aan de aandelentrader Stu Buzzini (Ian Reed Kesler), die het op zijn zachtst gezegd niet kan vinden met Louis, en probeert het bedrijf de vijandige overname van Robert Zane (Wendell Pierce) af te wenden en als het even kan tegelijkertijd nog wat van zijn personeel af te snoepen. Mike zit echter samen in de gevangenis met Frank Gallo (Paul Schulze), een afperser die eertijds door Harvey naar de cel is gestuurd toen hij nog openbaar aanklager was, en alleen maar omdat hij de moord die Gallo heeft gepleegd, niet kon bewijzen omdat er een stuk uit het dossier ontbrak. Gallo is uit op Mike's vel, al was het alleen om een boodschap naar Harvey te sturen.

Openbaar aanklager Sean Cahill (Neal McDonough) heeft misschien een uitweg: hij is bereid de straf van Mike kwijt te schelden als die erin slaagt om zijn celgenoot Kevin Miller (Erik Palladino) erbij te lappen. Die zit vast wegens dronken rijden, maar zou eventueel een kroongetuige kunnen zijn in het proces tegen zijn schoonvader William Sutter (Alan Rosenberg), die stinkend rijk is geworden door aandelenhandel met vermoedelijk voorkennis. Mike is echter het type niet om mensen te verraden, maar aangezien Gallo zijn bloed kan drinken, én de bewakers in de hand heeft, is het voor Mike een kwestie van overleven. Rachel, die intussen van haar verloofde gescheiden is, bijt zich vast in een pro-deozaak waarbij ze probeert de onschuld te bewijzen van een terdoodveroordeelde, van wie de onschuld zou kunnen bewezen worden door een cruciale kroongetuige die nooit is komen opdagen op het proces.
Harvey weet Mike uiteindelijk vrij te krijgen, maar Mike is niet happig om terug te keren naar Pearson Specter Litt in een consultancy-functie. In de plaats daarvan neemt hij een functie aan in een wetswinkel waar minder begoede burgers terecht kunnen voor juridische bijstand. Het knaagt echter dat Mike, geen advocaat zijnde, niet mag pleiten, want de enige advocaat die de wetswinkel rijk is, is een snulletje dat zich gewillig door de tegenpartij laat inpakken. Mike is daarom vastbesloten om terug te keren naar de balie, en dit keer officieel. Louis valt intussen als een blok voor architecte Tara Messer (Carly Pope), die hij oorspronkelijk heeft ingehuurd om een muur te bouwen tussen hemzelf en de yuppies van Stu Buzzini. Het probleem is dat Tara al een vriend heeft, én ook nog eens zwanger van hem is. Maar zal Louis de liefde van zijn leven zomaar laten lopen? Dan kent u hem nog niet.

Seizoen 6 van Suits is datgene waarbij de geloofwaardigheid van de reeks behoorlijk klappen krijgt. Tot en met seizoen 5 werd er geteerd op de spanningsboog dat Mike advocatuur bedrijft zonder diploma, en het feit dat hij hiervoor naar de gevangenis vliegt, opent nieuwe verhaalperspectieven. Dat hij echter door de grote deur weer naar binnen kan worden gehaald, dit keer mét de toelating om recht te praktizeren, tart echter alle verbeelding. Ook de verhaallijn waarbij Donna een personal assistant ontwikkelt die Alexa en Siri het nakijken moet geven, is allesbehalve geloofwaardig, want wie zou er nu in hemelsnaam geld betalen voor een toestel dat de bemoeizieke secretaresse mimickt? Het lijkt er met andere woorden op dat in seizoen 6 het vet wat van de soep is. Aan de flitsende dialogen en het voortdurende juridische steekspel zal het niet liggen, want die zijn als vanouds onderhoudend. Langs de andere kant is het leuk om te zien dat de immer overacterende Rick Hoffman ook tragiek in zijn rol kan leggen, zoals de laatste aflevering bewijst.
AFLEVERINGEN
Disk 1:
77. To Trouble
Pearson Specter Litt wordt gedagvaard voor 100 miljoen dollar voor alle zaken waarin Mike ooit bemiddeld heeft. De voormalige partners proberen bovendien achter de rug van Jessica, Harvey en Louis zich af te splitsen van het bureau, en ze zijn er zelfs niet vies van om de computer van het advocatenkantoor te hacken. Het drietal name partners moet hun ruzies opzijzetten om de dreiging het hoofd te bieden, en kijken hoeveel ze samen financieel waard zijn om de crisis te bezweren. Op zijn eerste nacht in de gevangenis deelt Mike de cel met Frank Gallo, die nog vijf jaar moet wegens handel met voorkennis. Mike leert een harde les dat je in de gevangenis niemand mag vertrouwen. Rachel krijgt bovendien te horen dat het minstens een maand zal duren vooraleer ze Mike in de gevangenis mag bezoeken omdat ze niet met hem getrouwd is.

78. Accounts Payable

Mike is al bij de eerste volledige dag in de gevangenis betrokken bij een vechtpartij met Frank Gallo, waardoor zijn bezoekrecht wordt opgeschort. Die wil echter vooral Harvey uit zijn pijp lokken omdat die hem achter de tralies heeft gebracht. Harvey vraagt daarom aan Sean Cahill om Gallo te laten overplaatsen. En het is dringend, want Mikes nieuwe celgenoot Kevin Miller kan ternauwernood verhinderen dat Gallo een mes in zijn buik plant. Pearson Specter Litt is bereid om voor tien miljoen de rechtzaak over Mike's misstap in der minne te regelen, maar omdat het geld afkomstig is van het fonds van de voormalige partners, kan Jack Soloff (John Pyper-Ferguson) zich niet langer inkopen bij Robert Zane. Louis heeft van zijn kant er wat op gevonden om het kantoor minder leeg te laten lijken.

79. Back On The Map

Pearson Specter Litt heeft een nieuwe klant, maar het is William Sutter, die weliswaar twee miljard waard is, maar volgens Harvey is hij een crimineel. Harvey besluit daarom om een andere klant binnen te halen, energiemagnaat Nathan Burns (David Hewlett). Die wil eventueel wel onderhandelen, als Harvey erin slaagt om een vervelende concurrent uit te schakelen. Sutter onderneemt echter een vijandige overnamepoging op Burns, alleen maar om te laten zien wie hij is. Sociaal werker Julius Rowe (Malcolm-Jamal Warner) wil dat Mike getuigt tegen Gallo, maar de vorige die iets soortgelijks heeft gedaan, heeft dat met zijn leven bekocht. Gallo begint Kevin onder druk te zetten om Mike te grazen te nemen. Sean Cahill komt echter met een plan om Mike vervroegd vrij te krijgen. Louis heeft intussen een deel van het kantoor onderverhuurd aan de bende yuppies van Stu Buzzini, maar het komt al snel tot enkele botsingen door Louis' kleine kantjes. Rachel ondervindt in een ethiek-klas weerstand omdat ze de verloofde van een fraudeur is. Professor Dunbar (Malcolm Gets) geeft haar de kans om een zaak te pleiten van een onterecht ter dood veroordeelde gevangene.
80. Turn
Mike kan vervroegd vrijkomen áls hij belastend materiaal tegen zijn celgenoot Kevin Miller kan bemachtigen. Mike wil echter niet tegen zijn vriend getuigen, en hoopt dat hij Gallo kan paaien met een kans op vervroegde vrijlating. Bovendien wil hij niet in een lijkzak de gevangenis verlaten, dus hij wijst de deal af. Harvey heeft echter een plan om hem van kamp te doen veranderen. Louis wil de inrichting van het kantoor wijzigen zodat hij niet meer op de yuppies moet kijken, en hij wordt verliefd op de architecte, Tara Messer, die hij onder de arm heeft genomen. Rachel maakt kennis met Leonard Bailey (Glenn Plummer), die al tien jaar in de dodencel zit. Leonard beweert dat hij onschuldig is en dat ook kan bewijzen, maar hij aarzelt om Rachels hulp aan te nemen, omdat ze maar een studentje is en geen volwaardige advocate.

Disk 2:
81. Trust
Mike heeft de deal van Sean Cahill aangenomen, maar Kevin vertrouwt hem niet voldoende om te spreken. Wel weet Mike intussen dat de zaak Kevins schoonvader moet betreffen, en dat blijkt niemand minder dan William Sutter te zijn. Harvey neemt het dossier van Sutter aan, in de hoop hem op die manier het vertrouwen te winnen, en hij komt daarmee al dadelijk in ramkoers met Cahill. Ook gaat Harvey de zaak van de vervroegde invrijheidsstelling van Gallo bepleiten, omdat Mike dat als niet-advocaat niet mag. Rachels dossier voor de heropening van de zaak tegen Leonard Bailey weegt te licht, en ze heeft iemand nodig die haar als pro-bonoadvocaat kan bijstaan. Na aanvankelijk te weigeren stemt Jessica ermee in haar te helpen, en intussen het blazoen van Pearson Specter Litt op te poetsen. Louis zoekt intussen een buitenverblijf opdat Tara het zou kunnen verbouwen.

82. Spain

Kevin Miller had een algoritme ontworpen om te winnen op de beurs, en Sutter beweert dat hij dat gebruikt heeft om winsten te maken, om te verdoezelen dat hij handelt met voorkennis. Dát is de reden waarom Cahill hem weg wil; hij wil langs legale weg beslag laten leggen op het programma om te kunnen bewijzen dat het bogus is, maar Harvey kan die vraag pareren. Sutter wil vervolgens dat Harvey de zaak laat seponeren. Wanneer dat zou gebeuren is echter de deal over Mikes vrijlating van tafel. Cahill blijkt bovendien een persoonlijke reden te hebben om achter Sutter aan te gaan. De zaak over Leonard Bailey komt intussen in een stroomversnelling omdat de datum voor zijn executie is vastgelegd. Rachel hoopt op een alibigetuige die op het oorspronkelijke proces Leonard heeft laten stikken. Louis kan maar binnen 60 tot 90 dagen in zijn nieuwe villa, terwijl Tara de woonst al overmorgen wil zien. Hij gaat te rade bij Donna.
83. Shake The Trees
Iemand heeft het computerprogramma van Miller naar Cahill gelekt. Harvey zoekt in opdracht van Sutter naar het lek, maar hij is het zelf. Hij moet bovendien voortmaken, want de rechter wil binnen vijf dagen de zaak ter zitting laten voorkomen. Mike probeert Kevin te bewerken om te getuigen, maar die blijft de lippen op elkaar houden; Mike probeert dan maar zijn vrouw Jill (Amanda Lisman) in zijn plaats te overtuigen, maar dit werkt averechts. Wanneer Harvey de persoon vindt die voorkennis naar Sutter doorspeelde vindt, is Mike's deal plots niet meer geldig. Gallo dreigt er bovendien mee Mike's geheime deal aan Kevin door te vertellen als Harvey geen werk maakt van zijn vervroegde invrijheidsstelling. Rachel moet Leonard het nieuws brengen dat hij binnen dertig dagen geëxecuteerd zal worden. Jessica raadt haar een detective aan terwijl Rachel zelf probeert de zaak op de lange baan te schuiven. Victor Forrest (Joseph Kell), de vader van een slachtoffer, komt haar onder druk zetten. Louis wil een exclusief etentje met Tara organiseren, maar komt te weten dat hij niet de enige man in haar leven is.

84. Borrowed Time

Harvey slaagt erin om Cahills kroongetuige Phillip Allen (Jeffrey Smith) ongeloofwaardig te maken, waardoor we weer bij vakje één staan. Mike moet alles op alles zetten om Jill te overtuigen te getuigen tegen haar vader, en om Gallo voor te zijn, vertelt hij Kevin de waarheid. Harvey zet een finale list in werking om Sutter erbij te lappen. Rachel voert een manoeuvre uit om de executie van Leonard dertig dagen uit te stellen, maar het blijkt dat Leonards tante Harriet (Michèle Lonsdale Smith) overtuigd is van zijn schuld. Jessica is geraakt door Leonards kritiek dat ze niet harder heeft geprobeert om tante Harriet van zijn onschuld te overtuigen. Louis zit in een oncomfortabel spagaat omdat hij Tara moet delen met een andere man, en dat gaat hem niet goed af.

Disk 3:
85. The Hand That Feeds You
De vrijlating van Mike loopt enkele dagen vertraging op. Wanneer hij hoort dat de SEC bezig is de Millers te pluimen, gaat Mike in de aanval tegen Cahill, wat zijn deal op losse schroeven zet. Het probleem is dat ook Gallo's probatiezitting niet zonder slag of stoot verloopt: voormalig aanklager Cameron Dennis (Gary Cole) wil het monster achter de tralies houden, en hij manoeuvreert Harvey in een onmogelijke positie. Jessica en Rachel kunnen dankzij een juridische spitsvondigheid de zaak tegen Leonard laten heropenen. De openbare aanklager biedt hem daarom een deal aan: nog vijf jaar zitten óf de zaak opnieuw laten voorkomen, met de kans op doodstraf. Het veiligste zou zijn om de deal aan te nemen, maar Leonard wil voor zijn onschuld vechten. Tara moet intussen kiezen tussen Louis en haar vriend.
86. P.S.L.
Jim Reynolds (Craig Eldridge), de oudste klant van Pearson Specter Litt, wil vertrekken, omdat Sutter overal het gerucht rondstrooit dat het kantoor zijn zaak opzettelijk verloren heeft. Er dreigen nog hopen klanten mee te volgen, en Jessica kan de zaak even niet persoonlijk opvolgen omdat ze midden in het proces van Leonard Bailey zit. Rachel neemt de gewaagde stap om Leonard zélf te laten getuigen. Jessica wordt erdoor gedwongen om te beschouwen of er voor haarzelf nog plaats is in de firma. Louis krijgt te horen dat Tara zwanger is - en niet van hem.

87. She's Gone

Nu Jessica definitief de deur achter zich heeft dichtgeslagen, is het maar de vraag of Harvey en Louis het schip weer varend krijgen. De eerste olifant in de kamer is alvast wie van hen twee baas moet worden. Louis voelt zich gekleineerd door het aanbod van Robert Zane om te fuseren, en het eerste wat hij doet is Katrina Bennett (Amanda Schull) vragen om enkele partners van Zane los te weken. Mike heeft het aanbod om als consultant te komen werken afgeslagen, en wil graag bij een rechtsbijstandsbureau werken, maar hij stoot in elk sollicitatieformulier op de vraag of hij een gerechtelijk verleden heeft. Pastoor Walker (Scott Michael Campbell) biedt hem een baan als leerkracht in een school, maar eens de leerlingen te weten komen dat Mike heeft gezeten, is het hek van de dam. Rachel vraagt zich intussen af of ze meer kansen heeft om voor de geschiktheidscommissie voor de advocatuur te slagen als ze werkt voor het bureau van haar vader dan voor Pearson Specter Litt.

88. The Painting

Harvey neemt een paar dagen vrij om de verstoorde relatie met zijn moeder Lily (Brynn Thayer) weer te herstellen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Mike krijgt een jobaanbod van een rechtswinkel. De leider ervan, Nathan (Peter Cambor), heeft zijn personeel niet ingelicht over Mike's verleden, dus vindt Mike het tijd om dat zelf te doen. Samen met rechtenstudente Marissa (Athena Karkanis) werkt hij aan een dossier waarbij een vrouw, Sofia Price (Marla McLean), door een huisjesmelker op straat dreigt gegooid te worden.
Disk 4:
89. Teeth, Nose, Teeth
Rachel krijgt geen uitnodiging om voor de balie te verschijnen. Jurylid Craig Seidel (Michael B. Silver) houdt dit tegen, omdat hij wil dat Pearson Specter Litt iets in ruil doet voor hem, namelijk de aandelenkoers van een concurrent kelderen. De concurrent heeft namelijk een ontwerp van hem gestolen via zijn maîtresse, en dat is ineens ook waarom hij niet langs het FBI kan passeren. Sofia Price krijgt een schikkingsvoorstel van 25.000 $, maar dat is niet eens genoeg om een jaar de astmabehandeling voor haar zoontje te betalen. Ze wil dat de zaak voorkomt; alleen moet Oliver (Jordan Johnson-Hinds) pleiten, en die is daar niet klaar voor.

90. Admission Of Guilt

Het wetswinkeltje van Nathan begint een proces tegen Velocity Data Systems omdat Pearson Specter Litt buiten het dossier moet blijven. Mike vindt enkele ex-mijnwerkers die allemaal terminaal ziek zijn geworden, maar in ruil voor een aalmoes een zwijgcontract hebben getekend. CEO James Palmer (Scott Lawrence) neemt zich voor het kleine bedrijfje te overspoelen met papierwerk. Seidel heeft echter gelogen over de manier waarop hij door Velocity in het zak is gezet. Louis zoekt de hulp van Katrina en Rachel om een belangrijke klant te overbluffen, maar het draait verkeerd uit.

91. Quid Pro Quo

Harvey heeft een manier gevonden om Mike officieel in de advocatuur te krijgen, maar in ruil daarvan moet hij de zaak over de mijnwerkers laten vallen. Mike wil echter van geen wijken weten. Harvey gaat daarom op zoek naar Holly Cromwell (Zoe McLellan), de vrouw die voor Palmer aan bedrijfsspionage doet, en hij chanteert haar. Louis bekent aan Tara dat hij wist dat Mike een fraudeur was; van het éne woord komt het andere, en de twee krijgen slaande ruzie. Donna heeft samen met IT'er Benjamin een personal assisant ontworpen. Het tweetal wil het toestel graag op de markt brengen, maar geen enkele investeerder aanziet Donna als volwaardig omdat ze 'maar' juridisch secretaresse is.
92. Character And Fitness
Mike moet voor een commissie verschijnen die moet oordelen of hij advocaat mag worden. De stemming moet echter unaniem zijn, en het nieuwste lid van de commissie is Anita Gibbs, de vrouw die Mike heeft laten veroordelen, en er is geen schijn van kans dat ze voor zal stemmen. Daarom onderzoekt Harvey of ze haar voorganger in de commissie, Walter Samson (John Rothman), onder druk heeft laten zetten. De personal assistant van Donna lijkt voor 32,5 % op een ander ontwerp, waardoor ze geen patent kan aanvragen. Ze vraagt aan Louis om te bemiddelen met het bedrijf van het concurrerend ontwerp, maar Louis zit met zijn liefdesperikelen met Tara in.

BEELD EN GELUID

Suits biedt meestal een garantie voor goed geluid en beeld, en dat is hier ook niet anders. We krijgen een scherp beeld, dat misschien niet helemaal vrij is van compressieartefacts, vooral in de panoramische shots van de gebouwen in New York - de reeks is overigens in Canada gefilmd, dus die shots zijn het dichtst wat u bij de Big Apple terecht zal komen - en de kleuren zijn spot-on, zij het dat er voor een duidelijk afgebleekter palet wordt gekozen in de flashbackscènes, zoals die waarin Harvey herinneringen ophaalt aan de begrafenis van zijn vader. De serie drijft vooral op dialogen, dus ook in DTS-HD MA 5.1 lullen de advocaten elkaar onder tafel dat het een lieve lust is.

EXTRA'S

Naast een collectie verwijderde scènes (12:21) en een gag reel (8:27) bevat deze set twee featurettes. Suits: Anatomy of an episode (13:40) vleest het totstandkomingsproces van een aflevering op een redelijk promotioneel fluffy manier uit. Zo leren we dat showrunner Aaron Korsh tussen de seizoenen door het grote framework voor het hele seizoen uitdenkt, en de scenaristen vervolgens daar afleveringen rond beginnen te schrijven. In dit seizoen gaat dat dan uiteraard over de gevangeniservaring van Mike. Goodbye, Jessica Pearson (6:20) behandelt het vertrek van één van de voornaamste protagonisten - Gina Torres is overigens niet de laatste. De reden van haar vertrek was overigens naast het feit dat ze het beu was te pendelen tussen Toronto en Los Angeles, dat er een spinoff is gemaakt, met de bijzonder ingenieus gevonden titel Pearson, waarin de actie naar Chicago werd verplaatst. De serie is na één seizoen genadeloos geflopt en afgevoerd. De eerste schijf start overigens met cross-promotionele trailers.

CONCLUSIE

Waar het zesde seizoen van Suits sterk start met de belevenissen van Mike in de gevangenis, wordt het scenario naar het einde toe behoorlijk ongeloofwaardig. Metaalmoeheid. Toch is de eindbalans positief op deze evenwichtige Blu-rayset.coverStudio: Universal

Regie: Silver Tree, Michael Smith, Cherie Nowlan, Christopher Misiano, Kate Dennis, Anton L. Cropper, Gabriel Macht, Roger Kumble, Kevin Bray, Patrick J. Adams, Gregor Jordan, Maurice Marable
Met: Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Gina Torres, John Pyper-Ferguson, Wendell Pierce, Aloma Wright, Neal McDonough, Paul Schulze, Erik Palladino, Alan Rosenberg

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2016-2017

Leeftijd:
12

Speelduur:
680 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083116521


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• Verwijderde scènes
• Gag reel
• Documentaire "Suits: Anatomy of an episode"
• Documentaire "Goodbye, Jessica Pearson"
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij