:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RED SIREN, THE
RED SIREN, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2003-06-07
FILM
Het 12-jarige meisje Alice (Alexandra Negrao) komt op het politiekantoor totaal verbouwereerd een moord aangeven. Rechercheur Anita (Asia Argento) gelooft haar eerst niet, maar wanneer het meisje opnames van de moord blijkt te bezitten, is het al gauw ernst. Anita laat de opnames door experts onderzoeken op manipulatie, maar men kan niet aantonen dat met de beelden geknoeid is. Ondertussen begeeft Anita zich naar het huis van Alice’s moeder en onderzoekt ze zonder huiszoekingsbevel de kelder waar de moord zou hebben plaatsgevonden. Haar chef is razend en Alice’s moeder Eva (Frances Barber) wil haar dochter terughebben. Eva blijkt een excentrieke dame met uitermate veel geld en macht. Maar dat is zonder Alice gerekend die niet naar haar moeder wil terugkeren, de benen neemt en vlucht. Ze komt per toeval terecht in de wagen van Hugo (Jean-Marc Barr), een huurmoordenaar die deel uitmaakt van een geheime brigade. Achtervolgd door een horde criminelen zal hij haar beschermen en tot bij haar vader brengen...

Het uitgangspunt van deze actiefilm is bijlange niet indrukwekkend of origineel, maar je hebt continue de indruk dat men er toch meer had kunnen uithalen. Technisch is dit een prima film met knappe actiescènes, stijlvol gefilmd, maar gaat de mist in te wijten aan het zwakke verhaal, flauwe dialogen en dito acteerprestaties. Sommige scènes lijken echt bij de haren gesleurd en dragen niets bij tot het verhaal. Bovendien is de keuze voor een Engelse originele track misschien niet de beste geweest, vermits de acteurs de Franse taal volgens ons beter beheersen. Waarschijnlijk heeft men omwille van commerciële redenen voor het Engels gekozen.

BEELD EN GELUID
Van zodra je het schijfje in de speler stopt, knalt Rammstein door de speakers. Alvast een voorsmaakje dat ons naar meer doet verlangen. En deze verwachtingen worden ruimschoots ingelost. De Engelse DTS 5.1-track klinkt beheerst, biedt veel detail, een perfecte spreiding en weet bovendien de kanalen optimaal te benutten. Tijdens de begingeneriek mag Rammstein nog eens de kamer vullen met hun ruige muziekgeweld. Ook tijdens de verschillende actiescènes klinkt het geheel uitstekend. De Dolby Digital 5.1-track krijgt eveneens mooie punten, doch komt brutaler en agressiever over. De kwaliteit van het anamorfische 2.35:1 beeld oogt eerder wisselend te wijten (of te danken?) aan de gebruikte filters. De filmstijl is stillistisch en zeer sfeervol waarbij de regisseur af en toe een blauwfilter gebruikt heeft. Bij sommige donkere scènes merk je wel wat ruis, maar dat is helemaal niet storend. De scherpte is voldoende, maar kon echter soms wel beter.

EXTRA’S
Een bioscooptrailer, drie cross-promotional trailers en enkele filmografieën.

CONCLUSIE
The Red Siren heeft het potentieel van een goede thriller in huis, maar verder dan enkele knap gefilmde actiescènes komt het niet, daarvoor zijn het verhaal en de uitwerking ervan veel te mager. Technisch scoort deze release dan weer beter. Zonder twijfel een huurtip, meer niet.


cover




Studio: A-Film

Regie: Olivier Megaton
Met: Jean-Marc Barr, Asia Argento, Frances Barber, Alexandra Negrao, Vernon Dobtcheff, Andrew Tiernan, Edouard Montoute, Johan Leyssen, Jean-Christophe Bouvet, Carlo Brandt, François Levanthal

Film:
4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777038826


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers,
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij