:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> APPLE SEED
APPLE SEED
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-06-15
FILM
Na een allesvernietigende derde wereldoorlog hebben de overlevende instanties met Olympus de perfecte stad gecreëerd. Er is geen vervuiling, geen werkloosheid en geen geweld. Een Utopia laten we maar zeggen. Maar aan de rust lijkt een einde te zijn gekomen wanneer enkele gevaarlijke terroristen het op “Gaia”, de geavanceerde supercomputer die Olympus bestuurt, gemunt hebben. De S.W.A.T.-teamleden Deunan en Briareos beginnen een race tegen de klok om de terroristen tegen te houden... Apple Seed is een amusante anime gebaseerd op de fantastische strip van de legendarische Masamune Shirow (Dominion: Tank Police, Ghost In The Shell). Het betreft hier een ‘low-profile’-productie dus verwacht hier niet de daverende animaties zoals in pakweg Blood: The Last Vampire (’00), Serial Experiments: Lain (’98) of Akira (’88). Maar deze mindere animaties worden goedgemaakt door de intrigerende karakters, het degelijke verhaal, de leuke muziek en het goede tempo. De regie van Apple Seed was in handen van Kazuyoshi Katayama, die ons ook al Super Atragon (’95) en The Big O (’99) voorschotelde.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld is voldoende scherp, met hier en daar een softere aanblik. Er is op sommige momenten dan ook redelijk wat grain aanwezig. We hebben niet direct vuiltjes of printbeschadigingen opgemerkt, maar wel een enkel compressiefoutje en een tweetal digitale beeldfoutjes op de eindcredits. Op het gebied van geluid hebben we de keuze uit een Japanse Dolby Digital 2.0- en een Japanse Dolby Digital 5.1-track. We hebben om te beginnen ons kritisch oor te luisteren gelegd aan de 5.1-track. Deze klinkt op sommige momenten wat onnatuurlijk en scherp (lees: hol). Let vooral op het gesprek van de drie personages aan het begin van de film! Echt indrukwekkend qua geluidseffecten wordt het nooit, enkel de muziek wordt wat gebruikt om een breder geluidsbeeld te creëren. De Japanse 2.0-track klinkt gelukkig al wat natuurlijker. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar deze laatste.

EXTRA’S
We krijgen een zevental pagina’s karakter profielen, een nogal vreemde trailer voor Apple Seed en enkele promotrailers (Kiss Kiss Bang Bang, Vampire Hunter D: Bloodlust en Faust: Love Of The Damned).

CONCLUSIE
Apple Seed is een degelijke anime naar de gelijknamige successtrips van Masamune Shirow. A-Film brengt de film uit met een aanvaardbare beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s zijn niet echt aanwezig, maar toch een aanrader voor de animefans.


cover
Studio: A-Film

Regie: Kazuyoshi Katayama
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
12

Speelduur:
67 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777038741


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Karakterprofielen,
• Trailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij