:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EXTINCT
EXTINCT
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2021-11-28
FILM
In 1835 vaart Charles Darwin (Tom Hollander) voorbij één van de Galapagos-eilanden waar de Flummels leven, een soort van cavia die een gat in zijn buik heeft, zodat hij wat lijkt op een levende donut, en zich makkelijk rollend kan verplaatsen. Flummels Ed (Adam Devine) en Op (Rachel Bloom), broer en zus, hebben de neiging om overal waar ze verschijnen, chaos te veroorzaken. Bij het nakende bloemenfestival worden ze dan ook in isolement gezet, opdat ze geen verder onheil zouden kunnen veroorzaken. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en het duo gaat op zoek naar een bloem waarmee ze met geheven hoofd op het bloemenfestival kunnen verschijnen.
De bloem in kwestie beschikt echter over de mogelijkheid om wezens op te zuigen en door de tijd te laten reizen. Zo belanden Ed en Op in het Shangai van tegenwoordig, waar ze in een museum te weten komen dat hun soort kort na hun verdwijning uit 1835 is verdwenen door een vulkaanuitbarsting. De uitvinder van de bloemen, dr. Chang (Benedict Wong), is spoorloos verdwenen tijdens één van zijn eigen tijdreizen, maar zijn hond, de poedel Clarance (Ken Jeong), is maar wat bereid om de twee Flummels te helpen om samen met een bende andere uitgestorven dieren door de tijd te reizen in een poging de uitroeiing van de Flummels te voorkomen. Nochtans schijnt er iemand belang bij te hebben dat de schattige diertjes uitgestorven blijven.
Het gegeven van deze film, geregisseerd door David Silverman, regisseur van The Simpsons Movie, is compleet van de pot gerukt en lijkt bijzonder vergezocht, maar toch biedt de film een spervuur aan goede grappen die vaak even moeten doordringen, maar daarom niet minder effectief zijn. Productiehuis van deze geanimeerde prent is China Lion, een Chinees animatiehuis dat in het verleden een niet al te beste reputatie had, maar blijkbaar in de Verenigde Staten toch het juiste talent heeft weten aan te trekken voor deze aanstekelijke film in de steigers te zetten, en op die manier zijn reputatie behoorlijk kan opkrikken. In de cast vinden we met Rachel Bloom en Jon Lovitz overigens nog wel een paar Simpsons-anciens, en ook de humor tapt veelal uit hetzelfde oneerbiedige vaatje, wat alleen maar de film ten goede komt. Extinct, dat om de één of andere bizarre reden werd herdoopt tot De Flummels, is een film met verzorgde animatie, een tikje ondeugend - het had zó een film van Illumination of zo kunnen zijn - en hopen energie. Bovendien leunt de prent niet overdreven veel op populaire cultuur om toch op zichzelf een leuk verhaal te brengen. De verzameling uitgestorven dieren die de Flummels helpen op hun queeste, heten The Extinctables, wat je misschien als een woordspeling op The Expendables kan zien, maar daar houdt het dan ook op.
BEELD EN GELUID
We krijgen deze keer van Belga Home Video geen release op Blu-ray, wat een beetje een gemiste kans is. Met apparatuur dat voor deftige upscaling kan zorgen is Extinct best een mooie animatiefilm met aandacht voor textuur en achtergronden, maar de ondertitels zien er te rauw en ongepolijst uit, en storen wat in het beeld. Extinct is een kleurrijke film met veel verschillende settings, van een exotisch eiland tot de drukke metropool van Shangai. De harige pluizenbollen hebben een aantrekkelijk design en worden goed gerenderd, alhoewel een HD-transfer wellicht de film goed had gedaan. Hetzelfde kan ongeveer gezegd worden over de geluidstrack: de Engelse Dolby Digital 5.1-track dient voornamelijk om de slapstick-actie wat te ondersteunen, maar mist wat punch. De soundtrack is overigens van de hand van Mick Giacchino, de zoon van.
EXTRA'S
De bonussectie bevat alleen een trailer (1:55). Bijzonder ergelijk is ook dat je de film pas kan opstarten na een vervelende reeks amper skipbare cross-promotionele trailers, en telkens je op het verkeerde knopje drukt, krijg je deze weer opnieuw opgelepeld. Ergerlijk!

CONCLUSIE

Ik heb toch een paar keer flink moeten lachen met de onfortuinlijke belevenissen van Ed en Op, en liefhebbers van Simpsons-achtige humor zullen in de hand van de regisseur de stijl herkennen. Jammer genoeg blijven we verstoken van een Blu-ray.


coverStudio: Belga Home Video

Regie: David Silverman
Met: Adam Devine, Rachel Bloom, Zazie Beetz, Ken Jeong, Jim Jefferies, Catherine O'Hara, Reggie Watts, Henry Winkler, Alex Borstein, Benedict Wong, Julia Chan, Tom Hollander, Richard Kind, Steve Aoki, Nick Frost, Jon Lovitz

Film:
8/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2021

Leeftijd:
6

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5412370803900


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailer (1:55)
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij