:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 03
STARGATE SG-1 VOLUME 03
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-06-15
SERIE
Het 3e volume in de reeks stelt inhoudelijk enigszins teleur. Men heeft er toen blijkbaar voor gekozen om bij 3 van de 4 afleveringen in te gaan op de personages zelf, wat een beetje ten kosten van het scifi gevoel gaat. Er draait respectievelijk een aflevering rond Kolonel O’Neill (Richard Dean Anderson), Daniel Jackson (Michael Shanks) en Teal’c (Christopher Judge). Enkel de aflevering Thor’s Chariot breekt hier mee aangezien we hier nogmaals met de Asgard en meerbepaald Thor te maken krijgen. Dit zorgt steeds voor een vrij humoristisch tintje aangezien deze niet vertrouwd zijn met het sarcasme en de ironie die O’Neill veelvuldig gebruikt maar onder de Asgard onbekend is.Hieronder een overzicht van de op het 3e volume aanwezige afleveringen :

Need (S2, Afl. 5)
Op een mysterieuze planeet redt Jackson het leven van een mooie prinses, maar als gevolg van zijn actie wordt het SG-1 team wel gevangen genomen. Jackson wordt verliefd op de prinses, maar deze romance kon wel eens de vrijlating van zijn vrienden bemoeilijken.

Thor's Chariot (S2, Afl. 6)
O'Niell en zijn team keren terug naar de planeet Cimmeria, waar zij eerder reeds het enige verdedigingsmechanisme hadden uitgeschakeld. Wanneer de planeet wordt aangevallen, gaan ze in de tegenaanval. maar heeft Cimmeria nu nog genoeg middelen om de brutale aanvallen af te weren?

Message In A Bottle (S2, Afl. 7)
Een op het eerste gezicht onschadelijke 'bol' wordt door het Stargate team naar de basis meegenomen. Maar dan wordt O'Neill besmet door dit buitenaardse voorwerp. De enige kans om hem te redden is het buitenaardse virus de controle te geven over zijn lichaam.

Family (S2, Afl. 8)
Rya'c, de zoon van Teal'c, wordt ontvoerd en het SG-1 team reist naar Chulak om hem te redden. Groot is hun ontreddering als ze een wereld zien die totaal ondersteboven is gekeerd. Ze sporen Rya'c op, maar deze keert zich af van zijn vader en verhindert het team voorgoed naar aarde te keren.BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van dit volume is er niet op achteruitgegaan maar ook niet op vooruitgegaan. Het beeld heeft nog steeds een last van grain. Maar op zich is dit dus op te lossen met het inschakelen van DNR op je DVD-Speler. Verder is het beeld volledig foutenvrij.

Na de 3.1 audiotrack op Volume 2 heeft men op deze disc weer gekozen voor een Dolby Digital 2.0 audiotrack. Deze klinkt helder en steeds duidelijk en binnen de beperkingen van het formaat wordt er gebruik gemaakt van ruimtelijke effecten. Een degelijke audiotrack die dus deze DVD vergezelt.EXTRA’S
Weerom geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
Drie van de 4 afleveringen op deze DVD zijn inhoudelijk iets minder maar best nog het bekijken waard. En waar deze 3 dan al iets minder zijn, maakt de 4e dit zeer zeker goed! Beeld en geluid zijn wederom van goede kwaliteit en de extra’s blinken uit in afwezigheid.


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
170 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626002475


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij