:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 04
STARGATE SG-1 VOLUME 04
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-06-24
SERIE
Daar waar het vorige volume op gebied van inhoud een beetje zwakjes overkwam, maakt dit volume dat weer volledig goed. Vier top-afleveringen waarin we weer enkele nieuwe vrienden maken en enkele oude vijanden tegen het lijf lopen. Een echte aanrader op het gebied van inhoud dus!

Hieronder alvast een overzichtje met korte inhoud van de 4 afleveringen op dit 4e volume:

Secrets (S2, Afl. 9)
Daniel Jackson reist nog eenmaal naar Abydos, de planeet van de eerste Stargate missie. Daar treft hij tot zijn verassing zijn vrouw Sha’Re. Zij is zwanger en de vader van het kind is Apophis, koning van de Goa’Uld …

Bane (S2, Alf. 10)
Gedurende een missie wordt Teal’C door een moorddadig insect aangevallen. Zwaargewond komt hij terug op aarde. Niet lang daarna begint hij in een ander wezen te veranderen.

Spirits (S2, Afl. 11)
Het SG-11 team komt niet terug van een missie en O’Neill gaat op zoek naar hen. Ze komen terecht op een planeet, bewoond door mystieke indianen. Vreemde geesten hebben het SG-11 team gekidnapt en O’Neill’s team wordt hun volgende slachtoffer. Kan iemand deze onzichtbare bedreiging stoppen ….

The Tok’Ra (S2, Afl. 12)
Carter heeft vreemde dromen waarin ze zichzelf ziet als Jolinar, de rebelse Goa’Uld. Zij vraagt haar doodzieke vader om mee te gaan op een zoektocht naar de Goa’Uld. De droom dreigt echter heel snel een nachtmerrie te worden…

BEELD EN GELUID
Wederom heeft men voor dit 4e volume in de reeks voor een zeer goede beeld-transfer gezorgd zonder enige vorm van fouten maar met nog steeds de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid filmgrain. De Dolby Digital 2.0 Surround track van deze schijf klinkt weerom zeer duidelijk en helder. Door middel van het surround kanaal wordt toch enige vorm van ruimtelijke spreiding toegepast. Ook al is er geen discreet Subwoofer kanaal aanwezig, toch zal de subwoofer passief serieus wat werk verrichten en dus toch voor de nodige “explosieve” momenten zorgen. Tot slot kan ik nog melden dat er een foutje op de cover staat: als men de cover mag geloven zou het hier namelijk moeten gaan om een Engelse Dolby Digital 3.0 surround audiotrack. Deze track zou een discreet center kanaal moeten bezitten. Spijtig genoeg is dit niet waar en beschikt de schijf slechts over een 2.0 Surround audiotrack.

EXTRA’S
Nog steeds geen extra’s aanwezig op deze schijf.

CONCLUSIE
In de 4 afleveringen op deze disc geven de acteurs het beste van zichzelf, want het zijn werkelijk 4 afleveringen om van te smullen! Ook beeld en geluidskwaliteit zijn wederom van een zeer goede kwaliteit. Zeer zeker een aanrader deze DVD!


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
10/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
170 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626003557


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij