:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EMANUELLE AND THE LAST CANNIBALS
EMANUELLE AND THE LAST CANNIBALS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-06-25
FILM
In een New Yorkse inrichting voor geestesgestoorden raakt een verpleegster vreselijk verwond nadat ze aangevallen werd door een patiënte met kannibalistische trekjes. Deze patiënte heeft een vreemd teken boven haar schaamstreek dat even later van een verdwenen gewaande kannibalistische stam blijkt te zijn. De sexy journaliste Emanuelle (Laura Gemser) ruikt een vette primeur en besluit samen met de kannibalenexpert Mark Lester (Gabriele Tinti) op zoek te gaan naar de verdwenen gewaande stam. Maar de ongerepte jungle zit vol met gevaren…

Emanuelle E Gli Ultimi Cannibali ofte Emanuelle And The Last Cannibals is één van de meer beruchtere “Emmanuelle”-rip offs waarin tijdens de jaren ‘70 en ‘80, wegens het immense succes van Emmanuelle (met de Nederlandse Sylvia Kristel), geen einde leek aan te komen. Je kon het zo gek niet bedenken of Emmanuelle werd eraan gelinkt. Er passeerden films de revue met titels als Emanuelle In Bangkok, Black Emanuelle, Yellow Emanuelle, Emmanuelle Goes Japanese, Emanuelle And The Porno Nights, Sister Emanuelle, Emmanuelle In Hell en Emmanuelle In Venice om er enkele te noemen. De makers van de officiële Emmanuelle-film merkten deze tendens en er werden hier en daar wat rechtszaken wegens plagiaat aangespannen. Vandaar ook dat de meerderheid van de rip offs Emmanuelle schreven met één “m” om eventuele rechtszaken te vermijden. De rol van het welbekende titelpersonage werd in de onofficiële films meestal vertolkt door de “queen van exploitation” Laura Gemser (Love Camp, Caligula II: The Untold Story), die er een hele carrière aan te danken heeft. Regisseur van Emanuelle And The Last Cannibals is niemand minder dan Joe D’Amato (Antropophagus, Beyond The Darkness). Bij cinefielen zal er niet direct een belletje gaan rinkelen, maar bij de liefhebbers van exploitation-cinema des te meer. Regisseur D’Amato was verantwoordelijk voor enkele van de meest in de ban geslagen films aller tijden. Films met lang uitgesponnen shots van extreme gore, stomende seks en ranzigheid met een hard korstje. Dat is ook het geval met deze Emanuelle And The Last Cannibals, want voor een sterk uitgewerkt plot en duizelingwekkende acteerprestaties hoef je deze productie zeker niet in huis halen. Conclusie: Emanuelle And The Last Cannibals is een must voor de liefhebbers van eurohorror en exploitation-cinema.

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische 2.35:1 beeld ziet er degelijk uit, rekening houdend dat het hier gaat om een 26 jaar oude lowbudget productie. Het beeld bevat uiteraard hier en daar wat onregelmatigheden en er is ook dikwijls wat filmgrain aanwezig, maar daar zal de liefhebber zich niet aan storen. De Engelse Dolby Digital 2.0-track is niet direct spectaculair of dynamisch, maar de dialogen zijn goed te verstaan en er is zo goed als geen ruis aanwezig.

EXTRA’S
Het eerste wat we aantreffen is de originele bioscooptrailer (die trouwens een hit was op de meest recente Nacht Van De Wansmaak-tour) en de complete soundtrack (14 nummers, goed voor 31 minuten luisterplezier). Dan hebben we de Laura Gemser special. Deze bevat een slideshow met 19 exclusieve foto’s uit diverse Laura Gemser-films, een uitgebreide beschrijving van haar rijkgevulde carrière en 2 pagina’s met de films die regisseur Joe D’Amato en Laura Gemser samen maakten. Vervolgens hebben we wat notities (11 pag.) en een erg uitgebreide filmografie van regisseur D’Amato. Tenslotte treffen we nog een slideshow aan van Emanuelle And The Last Cannibals, met een 20-tal afbeeldingen waaronder enkele lobby cards mét censuur. In de keepcase zitten nog 2 inserts bijgeleverd met wat originele poster-art en info over actrice Laura Gemser en regisseur Joe D’Amato.

CONCLUSIE
Emanuelle And The Last Cannibals (’77) is exploitation met hoofdletter E. De film werd een groot succes en is ondertussen uitgegroeid tot een veelgezochte cultklassieker. De Filmfreak brengt de film uit op dvd met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Het schijfje bevat ook enkele leuke en informatieve extra features wat maakt dat deze ranzige classic een must is voor de liefhebbers van trash- en exploitation cinema.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Joe D’Amato
Met: Laura Gemser, Gabriele Tinti, Susan Scott, Donald O'Brien, Mónica Zanchi, Dirce Funari, Percy Hogan, Geoffrey Copleston

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1977

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806025607


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Musical Soundtrack,
• Laura Gemser special,
• Joe D’Amato info,
• Slideshow,
• 2 Inserts

Andere recente releases van deze maatschappij