:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MOBILE SUIT GUNDAM WING - DVD OPERATION 2
MOBILE SUIT GUNDAM WING - DVD OPERATION 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-07-08
FILM
De oorlog tegen de “Earth Alliance” gaat onverminderd door. Oz, de mysterieuze organisatie achter de “Earth Alliance”, krijgen het in de gaten dat ze meer en meer terrein verliezen op de Gundams. Ze besluiten om de Gundams in een val te lokken, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien…

Yoshiyuki Tomino liet in ’79 voor het eerst de ‘mobile suits’ op ons los met de Tv-serie Mobile Suit Gundam. De serie werd een mislukking, maar kreeg begin jaren ’80 een herkansing toen men uit de serie drie bioscoopfilms distilleerde. Vanaf toen startte een onnoemelijk succesverhaal dat vertaald werd in diverse Tv-series, films en merchandising. De Tv-serie Shin kidô Senki Gundam W beter bekend als Mobile Suit Gundam Wing stamt al uit ’95, maar werd pas in 2000 internationaal uitgebracht. Het betreft hier een erg amusante serie die net als zijn voorlopers heel wat succes oogstte. Mobile Suit Gundam Wing kreeg in ’98 nog een vervolg met Gundam Wing: Endless Waltz.

Terwijl in de eerste afleveringen de actie wat ondergeschikt was omdat er een boel personages moesten worden voorgesteld, gaan bij deze vijf episodes alle remmen los en barst er geregeld een spectaculair robotgevecht uit. De Gundams zijn bloedmooi getekend, hoewel het hier toch om een goedkopere Tv-serie gaat. De verhaallijn van Mobile Suit Gundam Wing is niet direct wereldschokkend, maar is verslavend genoeg om telkens de vervolgafleveringen te bekijken.

EPISODES
Episode 6: Party Night
Episode 7: Scenario For Bloodshed
Episode 8: The Treize Assassination
Episode 9: Portrait Of A Ruined Country
Episode 10: Heero, Distracted By Defeat

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 geschaalde beeld oogt voldoende scherp, met een goed contrast. Het geheel bevat mooie en heldere kleuren. Het beeld ziet er met uitzondering van enkele kleine vuiltjes en een minieme beeldstoring erg proper uit. Wel hebben we wat filmgrain en soms een klein compressiefoutje kunnen waarnemen, maar dat wordt nergens dramatisch. Op gebied van geluid heb je de keus tussen de originele Japanse-track, of een Engelse en Franse dub. De Japanse Dolby Surround-track klinkt voldoende warm, met een goede dynamiek en spreiding. De dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan. Ruis is niet aanwezig, maar op 00:04:08 klonk het geluid een secondje vals. Dit kleine foutje is enkel op de Japanse geluidstrack. De Engelse Dolby Surround-track klinkt eveneens degelijk. Prima werk van Bridge Entertainment!

EXTRA’S
Het schijfje bevat opnieuw enkele minieme doch leuke extra’s. We beginnen met de Art gallery (3 min.). Hier krijgen we, begeleid door muziek uit de serie, enkele bloedmooie tekeningen. Volgend is een wel erg beknopte pagina met informatie over het hoofdkarakter Heero Yuy en de eindcredits in een karaokeversie. We hebben nog een korte samenvatting van de vijf afleveringen op dit schijfje en een link naar de officiële website van Gundam. Tenslotte zijn er nog twee easter eggs aanwezig.

CONCLUSIE
Mobile Suit Gundam Wing is een geslaagde animeserie die bestaat uit 49 afleveringen. De Nederlandse maatschappij Bridge Entertainment verblijd de vele Gundam-fans met deze tweede Mobile Suit Gundam Wing-DVD. Het schijfje bevat een goede beeld- en geluidskwaliteit en er is een handjevol extra features aanwezig. Een aanrader voor de liefhebbers van het succesvolle ‘mech’-genre en dat de volgende delen maar snel verschijnen.


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Masashi Ikeda
Met: Hikaru Midorikawa, Akiko Yajima, Takehito Koyasu, Shigeru Nakahara, Ryz Ishino, Ai Orikasa, Toshihiko Seki, Isshin Chiba, Chisa Yokoyama

Film:
7,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
6

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711983455580


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Art gallery
• Info
• Karaoke
• Samenvatting
• Internetlink
• 2 Easter eggs

Andere recente releases van deze maatschappij