:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUCCESSION - SEIZOEN 3
SUCCESSION - SEIZOEN 3
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-11-20
SERIE
Waystar RoyCo zit in zwaar weer omdat er een onderzoek loopt naar seksueel misbruik op hun cruiseschepen, en het is duidelijk dat de verantwoordelijken gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Algemeen werd in seizoen 2 beslist om het aangeschoten wild Kendall (Jeremy Strong) op te offeren. Tijdens een felbewogen persconferentie schuift Kendall echter de schuld integraal in de schoenen van zijn vader Logan Roy (Brian Cox), de meester-manipulator. Logan besluit voorlopig Sarajevo niet meer uit te komen, omdat Bosnië-Herzegovina geen uitleveringsverdrag heeft met de Verenigde Staten. Logan zet tijdelijk een stap terug als CEO en zet Gerri Kellerman (J. Smith-Cameron) tijdelijk op zijn stoel. De twee partijen graven zich in egelstelling in en proberen de duurste advocaten voor hun karretje te spannen. Kendall probeert intussen zijn broers en zus Roman (Kieran Culkin), Connor (Alan Ruck) en Shiv (Sarah Snook) kamp te laten kiezen tegen zijn vader, maar uiteraard valt er in deze krabbenmand niet te discussiëren over wie uiteindelijk in het hypothetische geval de macht over Waystar zal overnemen. Intussen dreigt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in de grootste chaos te verlopen, waarbij de intussen aan een rolstoel gekluisterde Sandy Furness (Larry Pine) en financier Stewy Hosseini (Arian Moayed) garen trachten te spinnen en een zo groot mogelijke vinger in de pap van Waystar te verwerven.
Dan valt nog tot overmaat van ramp het FBI binnen bij de hoofdkantoren van Waystar. Logan probeert zelfs zijn persoonlijke relatie met de president van de Verenigde Staten aan te wenden om het ministerie van Justitie de andere kant te laten uitkijken. In de nieuwsuitzendingen van ATN wordt de president echter vaak afgeschilderd als een zwak figuur, en moegetergd neemt die het besluit om niet op te komen voor zijn herverkiezing. Veel hulp van die kant valt er dus niet te verwachten, en het lijkt er meer en meer op dat Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen) en zijn acoliet Greg (Nicholas Braun) zich mogen voorbereiden op een verblijf in een penitentiair hotel op kosten van de staat. Greg wil op aanraden van zijn grootvader (James Cromwell) bovendien een andere advocaat onder de arm nemen dan de rest van de top van Waystar, om zijn persoonlijke belangen veilig te stellen. Met andere woorden: de juridische verdediging van Waystar is een zooitje. Grootvader dreigt er bovendien mee om zijn kleinzoon te onterven en zijn ganse fortuin aan Greenpeace over te maken. Voor Connor opent het in elk geval perspectieven om een gooi te doen naar het presidentschap, maar in de peilingen haalt hij met moeite één procent, en dan zijn er nog de nieuwsgierige reporters die zitten te spitten in het verleden van zijn vriendin, de voormalige sekswerkster Willa Ferreyra (Justine Lupe). Logan en Kendall moeten zich tijdelijk verzoenen om de belangrijke aandeelhouder Josh Aaronson (Adrien Brody) niet in handen van Sandy te laten vallen. Sandy zit intussen in een rolstoel en kan alleen maar wat mompelen, zodat de beslissing om al dan niet tegemoet te komen aan de eisen in handen van zijn dochter Sandi (Hope Davis) valt.
Uiteindelijk lijkt de hemel zich op te klaren wanneer er een akkoord wordt gesloten met Sandy, en ook het ministerie van justitie bereid is om over een schikking te praten. Waystar RoyCo komt echter gehavend uit de strijd, en om zichzelf weer op de kaart te zetten, probeert Logan de streaminggigant GoJo van ondernemer Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) over te nemen. Die ziet enkel een fusie tussen gelijken zitten, en Logan lijkt voor het eerst zijn trots opzij te zetten en deze fusie toe te staan. Terwijl de familie zich opmaakt om in Toscane het huwelijksfeest bij te wonen van Caroline (Harriet Walter), de tweede ex van Logan, doet Lukas echter een vijandig overnamebod, waarmee hij Waystar volledig wil opslokken...
Het derde seizoen van Succession is een beetje minder gestroomlijnd dan het vorige. De scenaristen nemen soms iets te gratuit aan dat de interne machtsverhoudingen binnen Waystar intussen genoegzaam bekend zijn aan de kijker, maar aangezien de coalities nogal eens de neiging hebben tot wisselen, wordt er soms een iets te groot deel van de mise en scene aan de verbeelding van de kijker overgelaten, zodat je soms de neiging hebt te denken dat je ergens een stukje hebt gemist. De manier waarop de verschillende familieleden echter voortdurend klaar staan om elkaar een mes in de rug te steken, blijft boeiende televisie opleveren, en er wordt vooral op zeer hoog niveau geacteerd, zonder uitschieters naar onder. Met onder meer Hope Davis, Adrien Brody en Alexander Skarsgård houden de makers bovendien vast aan de traditie om ook de minder belangrijke bijrollen in te laten vullen door A-listacteurs.
BEELD EN GELUID
Ook het derde seizoen van Succession is alleen maar verkrijgbaar op dvd. Binnen de beperkingen van het medium is het echter een goede transfer met heldere en stabiele kleuren, en een fijne aflijning. Het camerawerk is wat jachtig, maar toch vallen er geen artefacts van betekenis te speuren, ook niet in de vrij donkere aflevering 7 waarin Kendall in een schimmige hangar een verjaardagsfeest heeft. Opvallend is dat de layer change nogal duidelijk te zien is, iets wat bij andere releases meestal minder opvalt De geluidstrack is uitgevoerd in Dolby Digital 5.1 en bevat enkele leuke ruimtelijke momenten, zoals die waarin Kendall tijdens een serieuze aandeelhoudersvergadering de geluidsboxen van de zaal openzet en Rape Me van Nirvana laat weerklinken. Ook voornoemd verjaardagsfeestje bevat de nodige ambiance. Een flinke rode kaart echter voor de prutsvertaling die werkelijk bomvol typfouten staat. "Ons aanbod licht dicht bij dat van hen" en meer van dat fraais. Warner doet dus kennelijk nul kwaliteitscontrole qua ondertitels.
EXTRA'S
De schijven bevatten vijf korte (met de nadruk op kort) featurettes. Op de eerste twee schijven, in Succession: Controlling the narrative - episode 2 (3:23) en Succession: Controlling the narrative - episode 4 (2:47) vertellen de hoofdrolspelers over de motivatie van hun personages, en dan voornamelijk over hoe ze zich positioneren op de as Kendall versus Logan. Disk drie bevat twee filmpjes Who said it?" (2:58 en 3:31) waarin respectievelijk Sarah Snook en Alan Ruck in het eerste en Nicholas Braun en Matthew Macfayden in het tweede trachten van een quote te raden welk personage die heeft uitgesproken. Dan is er nog de Roy family food chain (2:56) waarin de acteurs trachten de pikorde in de familie Roy te achterhalen. Dat Logan op één staat, is een evidentie, maar daaronder is het een interessant kiekenkot.
CONCLUSIE
Succession seizoen 3 telt één aflevering minder dan de voorgaande twee seizoenen, en het verhaal is spijtig genoeg iets minder strak, alhoewel er voldoende vlees aan het been zit om je te blijven verkneukelen in de strapatsen van de walgelijke familie Roy. Warner heeft de ondertiteling kennelijk uitbesteed aan een vagebond onder een brug, die ondertitelsporen typt in ruil voor een halve fles whisky. Zou niet mogen.


cover
Studio: Warner

Regie: Mark Mylod, Cathy Yan, Shari Springer Berman, Robert Pulcini, Kevin Bray, Andrij Parekh, Lorene Scafaria
Met: Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Natalie Gold, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Sarah Snook, Jeremy Strong, Dagmara Dominczyk, J. Smith-Cameron, Justine Lupe, David Rasche, Fisher Stevens

Film:
8/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
12

Speelduur:
522 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888256275


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• Documentaire "Succession: Controlling the narrative - episode 2"
• Documentaire "Succession: Controlling the narrative - episode 4"
• Documentaire "Who said it?" with Sarah Snook & Alan Ruck
• Documentaire "Who said it?" with Nicholas Braun & Matthew Macfayden
• Documentaire "Roy family food chain"

Andere recente releases van deze maatschappij