:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IN THE NAME OF THE KING
IN THE NAME OF THE KING (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-08
FILM
Als Farmers zoon vermoord wordt en zijn vrouw ontvoerd door beestkrijgers, genaamd “The Krug”, besluit hij om samen met enkele vrienden wraak te nemen. Echter, de Krugs staan onder de leiding van van de magiër Gallian die probeert het hele koninkrijk van Konink Konreid in zijn macht te krijgen. Alhoewel Farmer geen soldaat wil zijn, duurt het niet lang voor hij in het midden van een grootse oorlog belandt die de toekomst van iedereen zal bepalen…

In The Name Of The King
is de nieuwste film van Uwe Boll die op dvd en nu zelfs op Blu-ray verschijnt. Boll lijkt bij elke nieuwe productie grotere sterren te kunnen aantrekken en deze keer krijgen we dan ook een lijst van bekende namen voorgezet waardoor het duidelijk wordt dat de regisseur veel geld krijgt voor zijn werk. Jammer genoeg wil “veel geld” niet automatisch “goede film” zeggen. De achterkant van de cover spreekt over de beste fantasyfilm sinds Lord Of The Rings, maar wees gewaarschuwd: In The Name Of The King reikt nog niet tot aan de tenen van LOTR. Het acteerwerk is redelijk maar het script is gewoon dom, de editing veroorzaakt verwarring en het enige positieve dat we kunnen melden is dat de special effects er degelijk uit zien.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is op zich wel goed, maar het kleurgebruik is nogal rauw en we hebben ook wat grain gezien waardoor het niveau van detail in sommige scènes achteruit gaat. Het geluid is zeer goed met veel dynamiek en gebruik van de achterste kanalen waardoor we bijna onder de indruk zouden komen van de film.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Kopen we een film voor special effects? Wel, soms, maar in dit geval zorgen de verwarrende manier waarop het verhaal gebracht wordt, de duidelijke gaten in het script en de allesbehalve originele plotwendingen ervoor dat de film in elkaar zakt als een pudding. Het is zoals de Titanic nadat die de ijsberg had geraakt.



cover



Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Uwe Boll
Met: Burt Reynolds, Jason Statham, John Rhys-Davis, Leelee Sobieski, Ray Liotta, Ron Pearlman

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
127 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664057698


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij