:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OUT OF TIME
OUT OF TIME
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-12
FILM
Matthias Lee Whitlock (Denzel Washington) is het hoofd van de lokale politie van een slaperig kuststadje in Florida. Matt staat bekend als een integer en eerlijk politieman, maar dan wordt hij geconfronteerd met de brutale moord op een jong koppel. Wat niemand echter weet is dat Whitlock een passionele verhouding had met de vrouw en dat deze hem nét als begunstigde in haar levensverzekering had laten plaatsen. Whitlock probeert zijn sporen uit te wissen en tegelijk de echte daders te vinden. Zijn collega's, waaronder zijn ex-vrouw Alex Diaz Whitlock (Eva Mendes) - welke het net tot rechercheur heeft geschopt, beginnen al snel argwaan te krijgen en alsof dat nog niet genoeg is begint de FBI zich ook nog eens met het stinkende zaakje te bemoeien. Een race tegen de tijd begint!

Een verassend sterke en vlot opgebouwde thriller, met een zwoel en zomers sfeertje. Regisseur Carl Franklin, bekend van onder andere One False Move en High Crimes, stelde een prima cast bij elkaar die stuk voor stuk overtuigend acteerwerk afleveren. Zelfs Superman Dean Cain, welke voornamelijk zit te ploeteren in het direct-to-video circuit, zet hier een geloofwaardige vertolking neer. Het scenario van de onervaren David Collard is intelligent geschreven en bevat veel spanning. Ondanks dit alles deed Out Of Time het maar pover in de bioscopen. Zo bracht de 75 miljoen $ kostende film wereldwijd 'maar' 55 miljoen $ op.

BEELD EN GELUID
Out Of Time staat in zijn originele 2.35:1 beeldformaat op dvd en is anamorfisch uitgevoerd. Het beeld oogt scherp en heeft een goed contrast. Ook het schaduwdetail en het zwartniveau zijn prima. De kleuren ogen helder, warm en natuurlijk. Storende oneffenheden hebben we niet bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en bevat voldoende dynamiek. Het betreft een meer op de voorkanalen gerichte soundtrack, met goed verstaanbare dialogen. Er is ook een Engelse DTS 5.1-track aanwezig, maar de verschillen tussen beide sporen zijn werkelijk miniem. Ruis of andere storingen hebben we niet onmiddellijk bemerkt.

EXTRA'S
Op het schijfje van Out Of Time is verassend genoeg ook nog een resem bonusmateriaal te vinden. We starten met de typische promotietrailers (Stille Nacht, Spartan en Immortals), om dan aan te belanden bij een tweetal screentests van Sanaa Lathan en Dean Cain. Out Of Time: Crime Scene is een promofeaturette van 10 minuten, die voornamelijk bestaat uit interviewsnippers met de voornaamste cast- & crewleden. Het volgende zijn politieprofielen (6 min.) van de vijf hoofdpersonages, met in een klein schermpje een woordje van de regisseur en scenarioschrijver. Dan hebben we een fotogalerie, die bestaat uit een 27-tal afbeeldingen. Het gaat hier voornamelijk uit de gekende production stills, maar er zijn ook enkele foto’s van op de set toegevoegd. Tenslotte hebben we nog de originele bioscooptrailer en een tweetal outtakes.

CONCLUSIE
Out Of Time is een spannende thriller, met een bijpassend broeierig sfeertje. Beeld en geluid zijn meer dan goed en daarbovenop bevat het schijfje nog wat bonusmateriaal dat eens niet afkomstig is van de EPK. Waarvoor hulde!

Out Of Time maakt deel uit van de Best Of MoviePower 8 box, samen met Spartan, Out Of Reach en Wake Of Death.


cover




Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Carl Franklin
Met: Denzel Washington, Dean Cain, Eva Mendes

Film:
8,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664019030


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Promotietrailers
• 2 screentests
• Featurette "Out Of Time: Crime Scene"
• Politieprofielen
• Fotogallerij
• Trailer
• 2 bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij