:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: KOOPDVD JULI/AUGUSTUS 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD JULI/AUGUSTUS 2003
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-06-25 - Geplaatst door: Werner
I SPY
Een populaire TV-serie uit de jaren '60, met toen onder andere Bill Cosby in de hoofdrol, werd herschreven door do het team van Charlie's Angels en Bad Boys! Het is dus lachen geblazen met Eddie Murphy als arrogante bokskampioen en Owen Wilson als geheim CIA-agent.

Beiden worden verplicht samen te werken voor een gevaarlijke missie in Budapest. De komische chemistry tussen Eddie en Owen spat als het ware van het scherm. En als vrouwelijke collega-spion is het niemand minder dan Famke Janssen, succesvolle Nederlandse actrice, die het komische duo nog met een pittige noot bijkleurt.

De slechterik is ook geen onbekende: de koele Malcolm McDowell... Hij heeft een geheim en totaal onzichtbaar vliegtuig gestolen en wil het nu verkopen aan de hoogste bieder op de internationale schurkenmarkt. Ons Amerikaans spionnenteam moet dit te allen prijze voorkomen.

Wie lekker wil ontspannen met een perfecte cocktail van spanning en komedie kiest voor I SPY, en zal met de extra's over special agents, gadgets en gizmo's nog zalig nagenieten.

Regisseur: BETTY THOMAS (28 Days, Doctor Dolittle, Private Parts, R3, The Brady Bunch Movie)
Acteurs: EDDIE MURPHY (Daddy Day Care, Doctor Dolittle 1 & 2, Nutty Professor 1 & 2, Beverly Hills Cop 1,2, 3, 48 Hours 1 & 2, Boomerang)
OWEN WILSON (Behind Enemy Lines, The Royal Tenebaums, Meet the Parents, Shangai Noon/Knights)
FAMKE JANSSEN (X-Men 1 & 2, The Faculty, House on the Haunted Hill, Goldeneye, Rounders, Made, Don't Say a Word, Celebrity)

Genre: Cocktail van actie, spanning en komedie
Duur: Ongev. 96 minuten
Release (huur): 8 juli 2003
Release (koop): 10 juli 2003

Extra op DVD:
• Audiocommentaar door Betty Thomas (regisseur) en Jenno Topping (producent)
• Documentaire: "Cloak en Camouflage"
• Documentaire: "Gadgets en Gizmos"
• Documentaire: "Schematics en Blueprints"
• Documentaire: "The Slugafest"
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: "Men In Black 2", "Mr. Deeds", "National Security" en "Spider-Man"DAWSON'S CREEK
Voor alle fans van deze jongerenserie is er goed nieuws. Seizoen 1 is vanaf nu te koop op DVD. Nu kan je ontdekken hoe het allemaal begon voor Dawson in het kleine kuststadje Capeside. Je bent getuige van een heleboel eerste keren, waaronder ook de eerste kus van Dawson en Joey. De gevoelens die ze toen voor elkaar koesterden spelen in de latere afleveringen nog steeds een rol.

In het begin van de TV-reeks is Dawson (James Van Der Beek) 15. Hij staat samen met zijn vrienden voor grote veranderingen. We zien hoe Jen, hat stadsmeisje uit New York hun leven in de war brengt. We zien hoe moeilijk "groot worden" kan zijn.

De serie is gedeeltelijk autobiografisch werk van de regisseur Kevin Williamson ook gekend van "Scream" en "I Know What You Did Last Summer"...

Veel leuke extra's: niet te missen voor alle Dawson's Creek fans!!!

Regisseur: KEVIN WILLIAMSON (Scream 1, 2 en 3, I Know What You Did Last Summer, Teaching Mrs. Tingle, The Faculty)
Acteurs: JAMES VAN DER BEEK (Scary Movie, Harvest, Standing Still, Texas Rangers, Angus)
KATIE HOLMES (The Gift, Abandon, Pieces of April, Wonder Boys, Disturbing Behavior)
MICHELLE WILLIAMS (A Hole in One, The Station Agent, Lassie, Prozac Nation, Dick, Perfume)
JOSHUA JACKSON (Lone Star State of Mind, The Skulls, Cruel Intentions, Gossip, Urban Legend)

Genre: Romantische komedie, avontuur
Duur: Ongev. 542 minuten
Uitgegeven in een 4-disc digipack met alle 13 afleveringen van het eerste seizoen
Release op DVD (koop): 7 augustus 2003

Extra op DVD:
• Audiocommentaar door Kevin Williamson (regisseur) en Paul Stupin (producer) bij eerste en de laaatste aflevering
• Documentaire: Dawson's Creek: Dag 1
• Documentaire: "Time Capsule" - Hoe werden de sterren gecast!
• Weblink naar de officiële Dawson's Creek websiteAUTO FOCUS
Paul Schrader houdt van biografieën en met Auto Focus laat hij ons binnendringen in de perverse obsessies van Bob Crane (Greg Kinnear). Deze Hollywood-acteur was in Europa niet bekand, maar eind jaren '60 was hij in de States dè ster van een successerie over de tweede wereldoorlog. Hij begon zijn carrière op de radio maar dankzij zijn sympathieke en komische rol in Hogan's Heroes, die 6 seizoenen lang het Amerikaanse publiek bleef boeien, werd hij overal herkend en bemind. Hij genoot met volle teugen van deze bekendheid en liet hoe langer hoe meer zijn gezin links liggen. Vooral de ontmoeting met John Carpenter (Willem Dafoe), een technicus die als eerste in Hollywood kon omspringen met de video-technologie, betekende een keerpunt.

Carpenter gebruikt Crane om knappe vrouwen te verleiden, en maakt van deze uitspattingen stiekem de eerste homevideo's. Sex wordt voor beide mannen een verslaving. Crane vond dat het al prima was dat hij niet dronk en niet rookte, maar zijn obsessie zou hem echter ook uiteindelijk duur komen te staan. Hij verknalt zijn carrière, twee huwelijken én een vriendschap. Het einde kon niet dramatscher: hij wordt vermoord aangetroffen in zijn motelkamer in Arizona tijdens een tournee. Een onopgeloste schandaalmoord, hoewel iedereen Carpenter verdenkt. Paul Schrader geft hier evenmin een antwoord.

Schraders filmstijl past perfect bij het thema: alle aandacht gaat naar de evolutie die de twee hoofdpersonages doormaken. Naar hat einde toe worden zelfs de kleuren somber en monochroom. Het dynamisme an aangrijpende van de film is zeker te danken aan de uitmuntende casting: Greg Kinnear is de knappe "likeable boy", mat daartegenover in scherp contrast Willem Dafoe met zijn onrustwekkende doordringende blik.

Regisseur: PAUL SCHRADER (American Gigolo, Forever Mine, Affliction, Cat People)
Actaurs: GREG KINNEAR (We Were Soldiers, Mystery Men, As Good As It Gets)
WILLEM DAFOE (Spider-Man, Pavilion of Women, Factory, Speed 2, The English Patient)
RITA WILSON (Sleepless in Seattle, Runaway Bride, Perfume, Psycho, The Glass House)

Genre: Biografisch drama
Duur: Ongev. 105 minuten
Release (huur): 12 augustus 2003
Release (koop): 14 augustus 2003

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van Greg Kinnear, Willem Dafoe
• Audiocommentaar van Paul Schrader (regisseur)
• Audiocommentaar van producenten en schrijver Michael Gerbosi
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van de regisseur
• Documentaire: "Murder In Scottsdale"
• Making of
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: "Sniper 2", "Spider's Web" en "xXx"
• Link naar de website: www.autofocusmovie.comPUNCH-DRUNK LOVE
Wie regisseur Paul Thomas Anderson (Magnolia, Boogie Nights) kent zal in eerste instantie misschien verbaasd opgekeken hebben van zijn samenwerking met Adam Sandler als hoofdrolspeler in de "romantische komedie" Punch-Drunk Love. Deze casting is echter perfect: Barry Egan lijkt immers ontzettend op de onhandige, vaak wat agressieve en asociale personages die Sandler meestal portretteert. Het resultaat is adembenemend sympathiek en vooral aangrijpend.

Want dit is echt geen romantische komadie zoals er vaak 12 in een dozijn zijn. Nee, Anderson en Sandier schetsen hat leven van deze eenzaat op subtiele wijze. Op een bijzonder originele manier worden de wisselende emoties van het hoofdpesonage weergegeven : doorheen de conversaties of zelfs muziek is er een ritme te horen dat perfect illustreert hoe Barry zich voelt. Ook psychedelische kleurpaletten doorkruisen enkele keren het beeld zodat de kijker die gemoedstoestanden werkelijk "ziet".

Barry, een kleine zakenman die toiletpompen verkoopt, mat een passie hat verzamelen van 'airmiles", terwijl hij nooit reist, wordt gedomineerd door zeven zussen. Nochtans is het via één van zijn vervelende zussen dat hij de vrouw van zijn leven ontmoet: de Engelsa Lena, ook ontroerend vertolkt door Emily Watson. Zlj wordt verliefd en vindt zijn eigenaardige karaktertrekken juist aantrekkelijk. Dat is totaal nieuw voor Barry, die hier niet onmiddellijk weet mee om te springen. Wie tussen de regels kan "lezen" zal ontzettend genieten van dit pareltje, dat in Cannes die Gouden Palm voor beste regie kreeg. Niet te missen!!!!

Regisseur: PAUL THOMAS ANDERSON (Boogie Niehts, Magnolia, Sydney a.k.a. Hard Eight, Cigarettes and Coffee)
Acteurs: EMILY WATSON (Breaking the Waves, Red Dragon, Gosford Park, Angela's Ashes, The Boxer
ADAM SANDLER (Mr. Deeds, Anger Management, Eight Crazy Nights, Big Daddy, Happy Gilmore, The Wedding Singer)
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN (25th Hour, Almost Famous, Red Dragon, The Talented Mr. Ripley)

Duur Ongev. 91 minuten
Release (huur): 22 juli 2003
Release (koop): 24 juli 2003

Extra op DVD:
• Verwljderde scenes
• Documentaire: "Blossoms and Blood"
• Fotogalerij
• 12 Internet teaser filmpjes
• Bioscooptrailer

UIT HET ARCHIEF